Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
TELEPATIE VI

12. a 13.5.2014, Praha - Nos

Struneři! Jeden fest, dva dny, šest strun.  Kytary v podání Michala Pavlíčka, Radima Hladíka, Joea Karafiáta, Michala Pelanta, Lukáše Chromka, kapel IAN, Calm Season a projektu Munroe. Koncerty, workshopy, open mic.
To vše v NODu nad roxy už 12. a 13. května.

 
 
Hlavními tvářemi festivalu jsou kytaristi všech věkových kategorií. Svou účast potvrdil jeden z předních mistrů tohoto nástroje v ČR, Michal Pavlíček, který je výborným skladatelem rockových opusů, působivých balad, stejně tak je vyhledávaným autorem symfonické a scénické hudby. Michal Pavlíček je také vyhledávaným producentem i mentorem mladých hudebníků, hudební veřejnosti je známý především ze skupiny Pražský výběr.
 
Další výraznou osobností programu festivalu bude kytarista Radim Hladík spolu se stále velmi oblíbenou bigbítovou kapelou Blue Effect, které propůjčuje svůj hlas Honza Křížek.
 
 Akce se uskuteční vždy od 17.00, kdy celý program odstartují tématické workshopy, koncertní část bude probíhat od 19.00 do 22.00. Poté budou následovat komorní projekce a kytarové exhibice.
 
Nebudou chybět ani nové tváře hudební scény, resp. nová spojení, nicméně všichni interpreti jsou již ostřílenými hudebníky. Vystoupí kytarista Davida Kollera Michal Pelant, vynikající muzikant Lukáš Chromek z Airfare, duo IAN v NODu pokřtí svou debutovou desku Voyage, poprvé živě zahraje psychedelický projekt Munroe – Jan Kunze a Vláďa Jaške. Spojení kytary a cella představí duo Calm Season v podání Terezie Kovalové a Adama Vopičky.
 
Workshopy mají podat především zajímavé informace a rozšířit vědomosti strunného nástroje, úkolu se zhostí vždy profesionálové z oboru, například pondělní seminář povede Lukáš Chromek a bude věnován Fender kytarám – téma bude 60 let Stratocastera, Marek Šmaus pak pohovoří na téma bluesová kytara. V úterý pak Pavel Marcel odprezentuje handwired komb Marshall – jde o repliky legendárních komb, na které hráli všichni ti Claptnové atd. Mirek Linhart pak povypráví na téma doprovodná kytara – funky, soul a reggae.
 
O kreativní OPEN MIC se postarají i samotní muzikanti jako například Kuba Alexa, Michal Novák alias Majkláč, Nameles Brothers a Tomáš Raclavský.
 
Festival má jasnou ambici mapovat zajímavé projekty spojené se jmény kytaristů české hudební scény. Nezaměřovat se na žánry, ale kytaru jako hudební nástroj a fenomén jako takový. Druhým, a neméně důležitým, cílem je vytvořit nové příležitosti pro hudebníky k vzájemnému uměleckému dialogu, lehce je popostrčit a poukázat na nová možná spojení.
 
 
Hlavním generálním partnerem je skupina ČEZ.
 
Lístky jsou k dostání ve dvou variantách: buď jako jednodenní pas za 200,- Kč, nebo jako permanentka na oba dva dny za 350,- Kč. Předprodeje běží na tickestream.cz a smsticket.cz.
 
 
 
Line-up:
 

Pondělí 12.5.
Koncerty:
19:00  Lukáš Chromek
19:35  IAN
20:30  Michal Pavlíček trio
21:15  Michal Pelant band
 
Workshopy od 17 hod.
Marek Šmaus – bluesová kytara
Lukáš Chromek – Fender kytary – téma 60 let Stratocastera
 
 
Úterý 13.5.
Koncerty:
19:00  Munroe
19:45  Calm Season
20:30  Joe Karafiát
21:15  Blue Effect
 
Workshopy od 17 hod.
Mirek Linhart – doprovodná kytara – funky, soul, reggae
Pavel Marcel – handwired komb Marshall – repliky legendárních komb
 
Více informací k festivalu:
www.struneri.cz
https://www.facebook.com/struneri


Zveřejněno: 06. 05. 2014
Přečteno:
3325 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář