Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
LLYR

Druhá část cesty Velkého Mága je už nějaký ten pátek venku. Parta známých hudebníků natočila silné album a to je pádný důvod pro pokec s vrchním ideologem skupiny Big Bossem. Proprali jsme jak tvorbu Equirhodont, tak i nově se rozjíždějící bandy Saints:-)

1. Na začátek bych se krátce vrátil k prvnímu dílu Equirhodontovy pouti. Jak jsi s prvním albem dneska s odstupem času spokojen?

BB: Jsem velice spokojen. Už proto, že nyní má svůj druhý díl, který ještě umocňuje jedničku a příběh se nádherně rozvíjí. Myslím si, že je to v metalovém světě ojedinělý počin a jsem na to i s klukama náležitě pyšný.

2. Sleduješ ohlasy na vaši tvorbu? Jaký jste na Grandiose Magus posbírali kritiky?

BB: Jistěže sleduji ohlasy. Jsem znám tím, že sleduji recenze na všechny naše desky. Ohlasy jsou skvělé, i když v některých cítím nepochopení celého eposu. Jde o to, že dvojku berou jako novou desku i když tomu tak není. Je to prostě druhý díl. Až budou všechny 4 díly vydány, tak teprve potom se bude jednat o celou novou desku. Takhle jsou to vlastně jednotlivé věty. Ale jak říkám ohlasy jsou z 99% skvělé jak od fans, tak i od recenzentů a to nás těší. Všechny recenze jsou na stránkách Equirhodont.

3. Jaký pravidla jste měli se Shindym domluvený ohledně pokračování? Co kdyby se úvodní část ságy špatně prodávala ? vyšla by dvojka? A co teď ? máte smlouvu na všechny díly dopředu nebo je tam nějaké ale ?

BB: Pravidla jsme neměli žádný. Martin (Shindy) do toho prostě šel a věřil v nás. Myslím, že dnes je spokojený. Nevím, co by se stalo, kdyby se jednička špatně prodávala, to neřeším, protože se prodávala dobře :o). Smlouvu uzavíráme na každou desku zvlášť, tak jak je běžně zvykem.

4. Původně mělo být celkem pět epizod, podle posledních zpráv budou čtyři. Co je důvodem zkrácení?

BB: Zjistil jsem, že čtvrtý díl by byl moc popisný a nikoli dějově dramatický. Tak jsem sloučil dva díly do jednoho. Teď když mám již hotový třetí díl, se ukázalo, že to byl dobrý tah. Čtverkou to celé nádherně vyvrcholí (jak orgasmus) a opus bude uzavřen. Potom začnu psát alba o jednotlivých postavách z mých textů. Avšak už to nebude na díly. Své album bude mít Rulbrah, své album bude mít Lykorian, Rodaxx, Durron, Raon a Xerida, Trygon a možná i Dyggon. Uvidíme. Ale to je hudba budoucnosti.

5.  Jsme u Černého Krystalu. Nevím, jestli jsi četl recenzi na našem zinu (asi jo, když odkaz visí na vašich stránkách), ale nejvíce nesouhlasné kritiky tam sklidil titulní obrázek bookletu. Proč jste znovu nevyužili Deatherových služeb? Který cover se Ti líbí víc?

BB: No jo ale nesouhlas sklidil jen na vašich stránkách to si musíš uvědomit, takže je to 1:9 myslím že to hovoří za vše, ne? Chtělo to změnu malíře. Už jsem nechtěl Deatherova chapadla hehehehehe? prostě jen změna stylu. On Roman maluje geniálně a tohle jsem chtěl přímo já! Jinak Roman umí malovat všemi technikami a styly jaké si umíš představit. Takže nadávat lidé mohou mně. Ale stejně nenadávají. Pouze na vašich stránkách.

6. V sestavě došlo k jediné změně, ale celkem podstatné. Programované bicí nahradil vcelku překvapivě Sixty ze stylově ne zrovna příbuzné partičky Animé. Proč padla volba právě na něj a ne třeba na Reného nebo Marthuse?

BB: Kdyby tam byl René, tak to už můžeme rovnou vydat pod hlavičkou Root, že? No a Marthus je v Albionu, kde se věnuje jiné kapele. Nyní hraje s bývalým kytaristou Venom Mantasem v jeho kapele. Jsem rád že mu to vyšlo. A volba Sixtyho byl velmi dobrý tah! Je to skvělý mladý talent a umí, což je snad zcela jasně slyšet na albu. Teď se chystáme přebubnovat jedničku, kterou jsem již přezpíval do češtiny, tak uvidíme jak to dopadne. Zatím nevíme jestli to Martin vydá, to záleží na něm :o)

7. Zdá se mi, že se příběh dost vleče. V druhé části mág stihne jen návrat do vypleněného domova, bitku s dosud neznámým Gryallerm, pár návratů do minulosti a konec. Není to trochu málo?

BB: Vleče? hehehehehe  no to snad ne. Jak chceš do pár songů nacpat tolik věcí? A uznej že nemůžu napsat text a složit skladbu třeba o tom jak šel Equirhodont čurat, že? hehehe Navíc ten příběh musí být sevřený a mít děj. Jo pokud by se vlezlo na jedno CD třeba 40 skladeb, tak tam bude vše pod jednou střechou. Ale i tak jsem vypustil 7 skladeb jak říkám výše.

8. Zaregistroval jsem dost nesouhlasných hlasů k osobě vypravěče ? někomu se nelíbí jeho zahuhlaný projev, někdo by ho vyndal úplně. Mě zas až tak nevadí, ale přiznám se, že ho moc nevnímám. Na prvním albu byl jeho projev výraznější, teď je jak z dálky. Jak a kde se hlas vypravěče nahrával? Mě to přijde nahraný někde jinde než deska.

BB: Jo, jo víme o tom .... nahrával se přesně stejně jako minule, ale jaksi začal šišlat, nebo co já vím :o)  nedá se nic dělat. Uznávám, že na jedničce byl lepší. Příště to namluvím já a bude vymalováno.

9. Jak dlouho jste nahrávali?

BB: Myslím že je to napsaný na albu, já to nevím, ale já osobně jsem dělal zpěvy 3 dny jako obvykle. U Root mi to trvá déle, nevím proč, ale u Equirhodont to dělám vždy za 3 dny. Tentokrát jsem klukům lhal, že to mám doma celý připravený, ale měl jsem připravený jenom dvě skladby, zbytek jsem udělal na místě ve studiu.

10. Co koncerty? Zatím jste toho moc neodehráli, plánujete teď nějaké tour po ČR? A co letní festy ? máte už něco dojednáno?

BB: Koncerty Equirhodont jsou již oznámeny na našich stránkách a letos jich asi bude více než vloni i když mi s nechceme moc hrát. Přednost má Root. Ono také není jednoduché technicky dobře provést naše koncerty živě, protože používáme všelijaký minidisky..atd. Takže na stránkách je již šest dat koncertů. Je tam Praha, Brno, Plzeň, Branná, Polná u Jihlavy...atd, Ale data fakt nevím. Jsem starej sklerotik :o) Myslím, že ty koncerty pořádá právě někdo od vás.

11. Na závěr jsem si nechal to nejlepší ? Tvou novou kapelu Saints. Jak to s ní teď vypadá:-)? Cos říkal na naše odhalení a co na reakce lidí, kteří tomu nesmyslu uvěřili? :-)?

BB: Bylo to fantastický !!!!!!!!!!!  Už dlouho jsem se tak nebavil, fakt. Byl jsem bombardován maily, jestli jsem se prý nezbláznil, ať neblbnu a vrátím se, někteří mi dokonce napsali, že se to dalo čekat, že jsem blb a podobně hehehehe, no prostě skvělý. Miluji tenhle humor a občas si takový šílenosti i sám vymejšlím.

Jinak s kapelou The Saints plánujeme turné po Vatikánu, a přilehlých křesťanských enklávách, posílili jsme sbor o další zpěváky a zpěvačky z Ježíšova Bratrstva a musím uznat že teprve teď to má ten správný katolický nádech jaký jsem vždy chtěl. Dokonce se nám nabídnuli i nějací muzikanti z norských kapel, kteří se obrátili na víru ?pravou? a teď by chtěli napravit své hříchy. Momentálně posuzuji jejich žádosti.

Zdravím všechny čtenáře Fobia-zinu. Stay Proud!

BigBoss

http://equirhodont.mysteria.cz/

http://rootan.net/

www.bigboss.mysteria.cz

Díky za Tvůj čas.


Zveřejněno: 14. 02. 2005
Přečteno:
3445 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář