Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

25.4.2014, Praha - Rock Café

Milovníci ryzí hudby gotické scény se v pátek 25. dubna dočkají vystoupení darkwave hvězdy Diary of Dreams a ceněných gothicrockerů Whispers in the Shadow. Obě navíc přivezou do Rock Café své skvělé nové desky.

Ačkoliv „temných“ akcí proběhlo letos v našich končinách už několik, na ryzí gotický koncert si milovníci tohoto žánru museli počkat až na konec dubna. O to sladší ale bude odměna, protože jsme se na přání fanoušků rozhodli do Prahy přivézt německé darkwave matadory Diary of Dreams a rakouské gothicrockery Whispers in the Shadow. Obě dvě formace navíc do hlavního města přijedou představit vynikající počiny – desky "Elegies in Darkness" a "Beyond the Cycles of Time".

První zmíněnou nahrávku mají na kontě darkwave kazatelé Diary of Dreams, kteří na gotické scéně působí už dvě desítky let. Frontmanem a hlavní tvůrčí postavou kapely je uhrančivý Adrian Hates, klasicky vzdělaný klavírista a kytarista, který svou hudební kariéru začal u vlivné gothicrockové formace Garden of Delight. Touha po vlastní tvorbě jej ale nakonec koncem osmdesátých let přivedla k myšlence založit svůj projekt, který pojmenoval podle jedné ze svých raných kytarových kompozic – Diary of Dreams.

http://www.youtube.com/watch?v=gAHgV1iObKs

Už od debutového alba „Cholymelan“ z roku 1994 si Adrianův rukopis, mísící vlivy gotického rocku a temné elektroniky, získal pozornost posluchačů a fanouškovská základna Diary of Dreams narůstala geometrickou řadou s každou další deskou. Povzbuzen úspěchem se Adrian, který si veškeré nahrávky produkuje sám, rozhodl založit i vlastní vydavatelství Accesion Records, u kterého vycházejí nejenom alba Diary of Dreams nebo jeho vedlejšího hudebního výhonku Diorama, ale i počiny projektů jako je Assemblage 23, SITD, Panzer AG nebo Faderhead. Čerstvá kolekce chmurných darkwave žalozpěvů „Elegies in Darkness" patří už teď k vrcholům diskografie Diary of Dreams a dobře známé jsou také hypnotické koncerty skupiny. Není tedy divu, že se kapela často a zaslouženě objevuje na pozici hlavních hvězd velkých mezinárodních hudebních alternativních festivalů. O to větším je tedy svátkem, že Diary of Dreams po pěti letech opět zavítají do Prahy.

Ani vídeňští Whispers in the Shadow, pojmenovaní podle povídky slavného H. P. Lovecrafta, nejsou na temné scéně žádnými nováčky. Hybnou sílou a autorem většiny repertoáru je charismatický zpěvák a kytarista Ashley Dayour, který do hudby i textů vkládá notnou dávku mystiky a okultismu. O tom se ostatně čeští posluchači mohli naživo přesvědčit i předloni, kdy rakouští gothicrockeři předvedli strhující vystoupení coby speciální host tuzemského XIII. století. I Whispers in the Shadow přivezou do Prahy čerstvé album. Novinka "Beyond the Cycles of Time" představuje finální hudební fázi čtyřdílného alchymického cyklu – a jedná se o prvotřídní vyvrcholení, které opět zdaleka přesahuje hranice „pouhého“ gotického rocku. Na desce Ashley zúročil nejen zkušenosti z téměř dvacetileté hudební kariéry (jak s Whispers in the Shadow, tak třeba s rakouskou hvězdou L'Âme Immortelle), ale i čerstvé insiprace z aktuálních hudebních experimentů s vlastním ghostwave projektem The Devil & The Universe. A míru očekávání, které novinka vzbudila, nejlépe dokreslují samotní fanoušci, kteří kapele v rámci crowdfundingové kampaně přispěli celých 220 % původně vybírané částky. O síle materiálu i kapely jako takové se můžete přesvědčit v Rock Café v pátek 25. dubna, kde Whispers odehrají plnohodnotný (více než hodinový) set. Těšit se tedy můžete na koncert ne s jednou, ale hned dvěma hlavními hvězdami temné scény.

http://www.youtube.com/watch?v=lelf-2tUxDY

Whispers in the Shadow – Crowdfunding 2014

Gotická událost jara 2014 startuje ve 20:00.

DIARY OF DREAMS (D), WHISPERS IN THE SHADOW (A)

25. dubna (start 20:00)

Praha, Rock Café (Národní 32)

Vstup: předprodej 390 Kč + poplatky (Ticketstream a Eventim) / 490 Kč na místě


Zveřejněno: 23. 04. 2014
Přečteno:
3237 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář