Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
Heathen Convention 2024

7.6. 2014, Temelín - velký sál (u Týna nad Vltavou)

Metalová smršť se uskuteční v obci Temelín u Týna nad Vltavou ve velkém sále pro cca 250 lidí. Museli jsme změnit místo konání. Festival nebude sice open air, ale zas nás nezaskočí nepříznivé počasí. Pro přespolní bude možnost domluvit nocleh v Penzionech za rozumné ceny. Jednáme také o možnosti spaní ve stanech v parčíku kousek od sálu. O rezervaci pokojů pište na mail: Venca.ruza@seznam.cz  nebo Info@desireforsorrow.cz

Kapely:

LAHAR:  Bandcamp
Thrash komando, které tady na jihu, vlastně dnes už skoro nikde, není potřeba představovat. Mistři svého řemesla, kterým v krvi koluje čistý thrash. Mají za sebou nespočet koncertů po boku kapel VENOMOUS CONCEPT, TANKARD, MUNICIPAL WASTE, DR.LIVING DEAD, které jsou pokaždé nezapomenutelným zážitkem. Na kontě šest split alb, Epíčko a dvě full alba. O mosh a nálety z podia bude určitě postaráno.

DESIRE FOR SORROW: Bandzone
Domácí melodic black metalová smečka. DfS se zformovali teprve v roce 2009, o rok později na sebe upozornili prvním demáčem a letos v dubnu nadejde čas pro jejich debutové album „At Dawn Of Abysmal Ruination“, které vyjde společně s magazínem Pařát. Už teď se můžete těšit na speciální show připravenou pouze pro tento festival, ve které Vám kapela představí nejen očekávané zbrusu nové CD.

BRUTALLY DECEASED: Bandzone.cz
Švédský death metal s odkazem na DISMEMBER, ENTOMBED a GRAVE v podání českých řezníků. Chrastivý zvuk a Žlababův hrdelní projev, je zabijácké spojení. Kapela patří ke králům tuzemského old school death metalu. Vydali jedno světové album a nedávno split se švédskými INTERMENT. Za sebou mají společná hraní s takovými velikány, jako jsou DEMONICAL, IMMOLATION, MARDUK, VADER, EXHUMED a spoustou dalších.

MATER MONSTIFERA: Mater Monstifera Bandzone.cz Page
Mezi blackmelodiky další dobře známá grupa. Kapela je koncertně hodně aktivní, nejen pořádáním vyhlášeného festivalu AFOD, ale i menších koncertů. Symfonický klávesový black metal, s kulometem za škopkama a živelným zpěvákem jsou na podiu vždy na výbornou. Na živo zazní jak osvědčené pecky ze starších alb kapely, tak samozřejmě věci z posledního zářezu s názvem V Troskách Tvýho Světa

ANSTRATUS: http://anstratus.bandcamp.com
Jak se thrashuje na Slovensku, nám ukáže nejmladší kapela celého festivalu. Věk borců nepřesahuje 20tku, ale thrash drtí stejně jako SLAYER, ANTHRAX, nebo SODOM tenkrát. Minulý rok vydali první epíčko, mimo jiné zahráli po boku italských BOTHERS a letos soutěží o možnost hraní na WACKENu. V soutěži za sebou nechávají rozsekaná torza kapel a zatím s přehledem vítězí. Tito dravci nám dokážou, že Slovensko je další zemí, kde se řeže poctivej THRASH!

DYING BEHIND: http://bandzone.cz/dyingbehind
Pomalu, ale slibně se rozjíždějící mladá formace, která řeže svůj thrash metal s obrovskou chutí a nasazením. Nedávno jim vyšel debut. U nás na jihu ještě nehráli, tak se můžeme těšit na jejich premiéru

KAOSQUAD: http://bandzone.cz/kaosquad
Tři alkoholem nasáklí pařiči, kteří sypou přímočarý death/grind starý školy v duchu CARCASS,TERRORIZER nebo NAPALM DEATH. Na pódiu se střídají dva vokály basáka a kytaristy, vše podpořené kulometnou palbou z poza bicích. Z celé kapely srší neskutečná energie. V roce 2013 vydali split album, které dokazuje jejich kvalitu.

PERGAMEN: http://pergamen.org/
Zapalte louče a přivítejte temnotu, přichází ryzí black metal. Zrození kapely se datuje k roku 2002, vyprodukovali pět alb, přičemž poslední fošna s názvem Nuber Atra vyšla před pár dny. V kapele se okolo zpěváka Benyho (hlasem připomíná nejmenovaného českého blackmistra) vystřídalo několik muzikantů a sestava se ustálila na čísle tři, bicí a dvě kytary. Toto nástrojové složení není až tak časté, o to více bude zajímavé na živo a my věříme, že Vám Pergamen pořádně rozproudí krev v žilách.

SEPSIS: http://bandzone.cz/sepsis
Tito smrtonoši drtí death metal v té nejtvrdší podobě, s nadpozemským hlasem a zabijáckými riffy. Už stihli vydat dvě splitka a jeden full disk. Kapela, která si bere inspiraci ve smečkách, jako jsou IMMOLATION a MORBID ANGEL, je po kratší pauze zpět a opět za sebou ničí podia.

Více informací a aktuální novinky o celé akci naleznete zde:
https://www.facebook.com/endofallnights
http://bandzone.cz/akce/331262

Facebook událost:
https://www.facebook.com/events/310040812483422/?fref=ts

Zveřejněno: 19. 04. 2014
Přečteno:
3351 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář