Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
LLYR

15. 4. 2014 Č. Budějovice – Mc Fabrika

Úterý odpoledne. Vrátím se z práce, rozvalím se na gauč, utahaný jak kůň. Poslouchám nové desky, co mi včera přišly. Krb hřeje, za okny je pošmourný jarní den. Nikam se mi nechce. Pomalu se blíží večer a já začínám pociťovat nutkání přece jen vyrazit. Jehla vyjede z drážky „High voltage“ od AC/DC. Dopíjím kávu, skáču do Thrasportéru a za 2 písničky KREATOR (10 minut) parkuji u klubu Honzy Vozáryho. Zamykám volant, zpátečku a dveře, a jdu si ještě do sámošky nakoupit zásoby energetických nápojů, abych svoje tělo udržel zítra v práci při vědomí. Pod nápisem „Žádné dlouhé fronty“ je jako vždy i teď fronta dlouhá, jak kráva. Takže do klubu Fabrika dorážím až v 21:03. Když už z dálky slyším zvuk bicích, padá mi kámen ze srdce. Posledně totiž, když jsem sem vyrazil, se žádný koncert nekonal. Dnes však všechno šlape, jak má. Vstupné je lidové kilo.

MORTIFILIA je připravená ke startu. Dorazivších platících je dnes opravdu žalostně málo. Něco kolem desítky (plus-minus jeden člověk). No nic, kašlem na ty, co zůstali doma. Hraje se pro ty, co přišli. Nemám zábran si večer naplno užít. Technická preciznost, důmyslná propracovanost a energie, doslova sálající z podia, to je sušická jistota MORTIFILIA. Každý riff i tón má svoje pevné místo, které vytvářejí jedinečný a pevný celek. Skvělý, charismatický vokál ve mně evokuje odkaz UNLEASHED. Není slabin, za mě 100 %! Death metal victory!

Dávám si nealko pivo a vyčkávám, než se přestaví podium a kapela nazvučí. Po zhruba půlhodince ticha se schyluje k deathmetalové bouři číslo dvě! Němce SABIENDAS jsem si jen tak lehce oťukal jejich klipovkou na youtube, nic víc jsem od nich neposlouchal. Nebylo třeba. Že půjde o řádný staroškolský masakr nebylo pochyb! Bubeníkovo dvojkopák pálí jak řádně seřízený samopal. Včas z klepaček přechází do klidnějších střednětempých temných vyhrávek. Stylově jde o kolizi amerického a evropského vzoru smrtícího kovu. Odkaz na kapely jako MORBID ANGEL, DEATH, MORGOTH a ASPHYX je více než zřejmý. V závěru dojde i na cover DEATH a jejich nesmrtelného hitu „Zombie ritual“. Maximální sehranost i nasazení. Nebylo místa k vydechnutí a ještě teď mě řádně bolí za krkem. Opět uděluji 100 %.

Jednoznačně nejlepší budějovický koncert, který jsem navštívil za hodně dlouhou dobu. Na podobnou pozici bych postavil pouze koncert MASTER a obě vystoupení MALEVOLANT CREATION. Tohle byla prostě čistá, poctivá práce. Celý večer jsem si náramně užil. Zvuk byl naprosto profesionálně vyladěn. Odemykám dveře, volant a zpátečku, sedám do auta a točím to směr domov. Začíná mírně sněžit. V sobotu se chystáme do Německa na dvoudenní udg metal fesťák, snad při spaní v autě nezmrzneme.

Zveřejněno: 18. 04. 2014
Přečteno:
3234 x
Autor: Kubaajz | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

18. 04. 2014 16:29 napsal/a KubaAjz
Německo
Tak to se mnou vypadá bídňě. Z práce jsem se vrátil z teplotou, kdyby někdo chtěl dva lístky na tenhle fest kterej valí od zítra. Ať se ozve:-( http://ragingdeathdate.de/en
18. 04. 2014 12:52 napsal/a Asphyx
závist!
Mortifili spolu se Sabiendas moc závidím. Když jsem minulý rok na posledně jmenované psal recenzi, o album mě hodně oslovilo. To je old school jako prasce!:)) Díky za pěkný report a upřímná závist:))...škoda, že jsou Budějice od nás už řádný kus..být to o víkendu, tak jedu taky:))
18. 04. 2014 06:16 napsal/a Štěpán
Sabiendas
KubaAjz, to mě mrzí, že jsem do Budějz nedorazil, Sabiendas jsem nikdy neslyšel, ale po přečtení jsem si pustil pár skladeb a je to skvělé, díky za report, typ na další poslech. Užijte si Deutschland