Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
F.O.B. - Outside The Palace Walls

DEFLORACE – Suffering CD 2014, Pařát

Masoví vrazi ze Studénky o sobě dávají vědět po téměř deseti letech od vydání minulého alba "Massacre". DEFLORACE během tohoto období buď vůbec neexistovala, případně fungovala v ústraní, což ovšem platilo také pro odtrženou skupinu BE FADING FAST, kterou s výjimkou zpěváka tvořili všichni členové předchozí sestavy. Albový návrat starého osvědčeného jména se odehrává převážně ve složení připomínajícím devadesátá léta, naštěstí ale dopadá vcelku dobře, neboť vražedný náboj rozhodně nikam nevyprchal.

Zvláště jestliže textová potrava se opětovně hemží nejrůznějšími sériovými vrahy. Jména jako Ondrej Rigo, David Vasquéz či Zdislaw Marchwicki asi nedocílí podobné deflorační proslulosti, jakou se může chlubit třeba Leszek Pekalski a především legendární Václav Mrázek, přesto je zřejmé, že tento charakteristický poznávací rys souboru zůstává pevně na svém místě, což lze narozdíl od obětí jmenovaných přijmout s úlevným pocitem.

Pánové podle očekávání pokračují také v dávno vytyčené linii deathgrindového nářezu, jenže přestože v tomto směru nečiní zhola nic nového, natožpak objevného, daří se jim to na úrovni,  která umožňuje mluvit o jistě solidním a důstojném navázání na vlastní minulost. Muzikantsky precizní palbu doplňuje dobře se poslouchající řev, jenž zdárně podtrhuje rychlou, brutální až masakrující, nicméně v rámci možností i vcelku členitou pumelici, mající veškeré předpoklady k tuzemsky životaschopné konkurenci třeba FLESHLESS.

Přesto nutno podotknout, že leckterý náročný posluchač si rozhodně dokáže představit nejen ještě o něco propracovanější a nápaditější, ale také mnohem modernější produkci. Přece jen, toto při veškeré úctě není nic jiného než hodně stará škola, z níž narozdíl od PERFECITIZEN nebo KEEP ON ROTTING nečiší jakákoli vyšší perspektiva.
 
Seznam skladeb:
  1. In The Name Of God
  2. Suffering
  3. Boy On A Hook
  4. Rigo
  5. Something Swims In The River
  6. First Victim
  7. Grave Pleasure
  8. Anna And Vampire
  9. Postmortal Abomination

Čas: 27:26

Sestava:
  • Petr "Bubla" Vrbica - zpěv
  • František "Lucifer" Segec - kytara
  • Miroslav "Marv" Mička - kytara
  • Pavel "Choze" Jurek - baskytara
  • Martin "Laca" Krč - bicí

www.deflorace.net
www.paratmagazine.com

Zveřejněno: 16. 04. 2014
Přečteno:
4223 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Oliva | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

16. 04. 2014 17:13 napsal/a KubaAjz
Def
já si to taky vlastně taky nepustil, obal je prostě gore. Klidně mohl být na nějakých Cripple bastard:-) Byl bych radši kdyby k Pařátu byla vinylová příloha... haha vtip:-(
16. 04. 2014 09:13 napsal/a Coornelus
obal
Já to CD kvůli tomu debilnímu obalu hodil hned do koše. Takže vlastně ani nevim, jak to hraje. A je mi to fuk. Hudby je i bez Deflorace hodně.
16. 04. 2014 08:51 napsal/a Johan
Obal
Kvůli tomu nechutnýmu obalu jsem ještě nenašel sílu si to pustit. Fakt to nechápu, ta fotka je hnusná, sere mě tak, že to asi ani poslouchat nebudu.
16. 04. 2014 08:14 napsal/a prepil
nová Deflorace
Za sebe můžu říct, že se mi nová Deflorace dost líbí, a z hudebního hlediska asi to nejlepší, co za dobu své existence natočili. Je moc dobře, že staří pardi i dnes mají co říct a že je to pořád baví.