Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
HUSMAN FEST

TEITANBLOOD – Death CD 2014, Norma Evangelium Diaboli

Tato deska a vlastně celá kapela je o zlu. Teď nemyslím, že by byli tihle španělští maniaci nějací „špatní lidé“, to vůbec ne. Ale muzika, kterou hrají, je přímo napojena snad na samotného rohatého. Ten prožitek je natolik intenzivní, že i já, považující se za poměrně otrlého posluchače, mám chvílemi chuť celou desku vypnout. Toho vzteku a zloby je někdy na mě totiž až příliš. Přirovnal bych to k situacím, kdy je člověk z něčeho nespravedlivě obviněn a kypí v něm krev. Srdce tepe na plné obrátky, dech se zrychluje a mozek zahaluje temnota. Slabší jedinci to nevydrží a provedou něco nepěkného, někdo se uchyluje k Bohu a prosí ho o odpuštění a někdo řve do světa z plných plic. TEITANBLOOD všechny tyto pocity vzali, promíchali je s ještě větší černotou, zahalili do špíny a přenesli na hudební nosič. Není to rozhodně lehký poslech, vše se odehrává ve zdánlivém chaosu a zmatku. Když se vám ale pak podaří vše rozkrýt, budete si připadat jako při nálezu nějaké staré okultní knihy.

Zajímavým zpestřením je i účast samotného Chrise Reiferta (AUTOPSY), který přispěl v jednom songu svým nezaměnitelným hlasem. Jeho domovské kapele je také tvorba TEITANBLOOD občas trošku podobná. Jen je vše hráno o hodně tvrději a šíleněji. Oproti minulé desce mi přijde, že ubylo doomových pasáží a tak máte většinu doby co dočinění už „jen“ s čistým nihilismem. Všechno je zde velmi syrové, ohlodané až na kost a může to zpočátku působit velmi nepřístupně. Sám jsem si musel novou desku dávkovat po kapkách, jinak by toho jedu na mě bylo až příliš, a prokládat ji stylově zcela odlišnými kapelami, jinak bych už dávno stál ve frontě na psychiatrii. Zajímavé je, že při několika prvních setkáních na mě nahrávka působila velmi amatérsky, odrazoval mě nesrozumitelný zvuk, poměrně „obyčejná“ produkce a podivný zpěv. Jenže pak byl dráp osudu zaseknut a já jsem měl kolikrát co dělat, abych se donutil poslouchat také něco jiného.

Myslím si, že spousta dnešních posluchačů odhodí „Death“ se slovy: „Co je to proboha za bordel?“ Není divu, v současnosti bývají CD vyleštěná k dokonalosti, aby to nikoho nebolelo do uší, aby i nejtvrdší brutalita zněla jako pohlazení. Tady něco podobného rozhodně nenaleznete. Zde vše jen bolí, drásá, kouše, odpuzuje, kope, smrdí sírou a způsobuje mžitky před očima. Jestliže pak předchozí deska („Seven Chalices“ – 2009) byla totální inferno, tak zde mi přijde vše dotažené k ještě většímu dokonalému zlu. Není lehké tvorbu těchto španělských maniaků k někomu přirovnat. Napadají mě snad jen některá starší alba INCANTATION, možná chvilkově ruští PSEUDOGOD nebo australští IMPETUOUS RITUAL a PORTAL, chilští WRATHPRAYER, či němečtí NECROS CHRISTOS. Jsou to ale jen některé body, ve kterých se tyto kapely protínají. A nezastírám, někdo z vás tam uslyší určitě i zcela něco jiného, možné je tentokrát snad cokoliv (smích). Jen to musí být špinavé a obestřené temnotou.

Beru do ruky opět kalich hořkosti a piju z něj na ex. Jsem hodně zvědavý, co se mnou tento nápoj udělá. Tělo se zmítá v křečích a kněží, kteří stojí kolem mě, se marně snaží vyhnat z mé mysli mocnosti pekelné. Na TEITANBLOOD podle mě stejně žádné zaříkávání ani modlitby neplatí. Tato deska není o „hudbě“, ale spíše o pocitech, o vyvolávání duchů, o smrti, nenávisti a veškerých dalších věcech z odvrácené strany už tak zkaženého dnešního světa. Upozorňuji, že na někoho bude toho ZLA až příliš a všichni nebudou schopni ho překousnout. Album, které otvírá staré hroby, ničí světlo a zapaluje ohně. Jestli máte pro strach uděláno, tak určitě ochutnejte. Death/blacková deska přetékající hnisem, zlem a špínou.

Seznam skladeb:

  1. Anteinfierno
  2. Sleeping Throats of the Antichrist
  3. Plagues of Forgiveness
  4. Cadaver Synod
  5. Unearthed Veins
  6. Burning in Damnation Fires
  7. Silence of the Great Martyrs


Čas: 01:08:33

Sestava:

  • J. „Entity“ – bicí
  • NSK – zpěv, basa, kytara


http://www.teitanblood.com/
http://www.last.fm/music/Teitanblood
http://www.noevdia.com/


Zveřejněno: 11. 04. 2014
Přečteno:
3689 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

12. 04. 2014 19:47 napsal/a Milan
lp
deska doma! a soused od ty doby nespi..je death!
12. 04. 2014 18:02 napsal/a Milan
lp
deska doma! a soused od ty doby nespi..je death!
11. 04. 2014 09:59 napsal/a prepil
DEATH
Lepší název toto album nemohlo mít. Budiž Tma.