Nejbližší koncerty
  • 16. 04. 2024Extrémní death-thrashová kapela SPIDER KICKER'S z Řecka h...
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

RUNNING DEATH – The Call Of Extinction EP 2013, Ghost City Recording

Německý thrash má v metalovém světě svou neotřesitelnou pozici, která bude jen těžko někdy ohrožena. I já miluju německé spolky z osmdesátek, počátku let devadesátých, tak i ty ze současné nové vlny. A právě k té by se mohli zařadit i RUNNING DEATH z Bavorska. Čtyřčlenná banda hraje od roku 2004, ale nahrávky začala plodit až v posledních letech. Na kontě mají dvě EP a právě jedno z nich – zatím poslední počin „The Call Of Extinction“ dorazil k napsání několika řádků kritiky (úsměv). EP vyšlo sice už před dvěma roky, ale otevřeně říkám, že jsem rád za objev jménem RUNNING DEATH.

Přiznám se, že jsem před puštěním CD jen čekal, k jaké z německých ikon kluci inklinují. Jestli to bude KREATOR, SODOM nebo DESTRUCTION. Jenže už po pár vteřinách mi bleskne hlavou – ty vole MEGADETH! RUNNING DEATH vzali svůj thrash metal za ten americký konec a největší inspirací jsou bezesporu právě MEGADETH. Pět velmi dobrých skladeb s kvalitní kytarovou prací. Pestré riffy, dlouhá sóla a chytlavé melodie. Tu a tam slyšíte onu legendu vykradenou, ale tomu už se v dnešní době prakticky nedá vyhnout. Okamžitě mě RUNNING DEATH naladili pustit si „Rust in Peace“ nebo „Peace Sells…“. Ale zase aby to nevyznělo jako revival a laciná kopírka. RUNNING DEATH totiž přicházejí i se syrovými thrashovými nálety, ale vzápětí opět plují ve středním tempu, někdy zvolní úplně jako třeba ve skladbě „Killing For Gods“. Také vokál Simona Bihlmayera připomíná nejslavnějšího zrzouna v dějinách thrashe. I když Simon na rozdíl od Mustaina nekňourá, zpívá čistě, občas přidá chraplák a výborně ladí s heavy metalovou melodikou všech skladeb. Těch osmadvacet minut mě baví a za nejlepší vál považuji čtverku „Celebrate Your Aggression“, která v poklidné rychlosti působí nevinně, aby v závěru vybičovala všechny thrashery k divokému mosh pitu. Celé EP má velmi dobrý a hutný zvuk, stopáž tak akorát a to i přesto, že hned tři skladby překročí hranici šesti minut. Zajímavý je i obal, na kterém zcela chybí logo kapely a název alba.

EP „The Call Of Extinction“ je pro mě velmi příjemným překvapením. RUNNING DEATH jsem neznal a jsem rád, že vyplnili prázdné místo v mých thrash znalostech (úsměv). Kapelu doporučuji nejen všem, kteří mají rádi MEGADETH, ale i starý thrash/heavy metal postavený na melodice a kytarách. A kdo nemůže přijít na chuť vokálu pana Mustaina, nechť určitě zkusí RUNNING DEATH!

Seznam skladeb:
  1. Unleashed
  2. Killing For Gods
  3. Call Of Extinction
  4. Celebrate Your Aggression
  5. Hunting For Heads

Čas: 28:38

Sestava:
  • Jakob Weikmann - bicí
  • Simon Bihlmayer - kytara, vokály
  • Julian Gruber - kytara
  • Frederik Feyock - baskytara

Bandcamp
Facebook

Zveřejněno: 17. 05. 2014
Přečteno:
3401 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář