Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

LUPARA: THE WIDOWMAKER – Vendetta CD 2014, Phobia Records

Death metalová parta z Prahy LUPARA: THE WIDOWMAKER letos na začátku roku vydala své první album. Ano, opravdu teprve první. LUPARU na scéně registruji už delší dobu a nechtělo se mi věřit tomu, že se opravdu jedná o debut. Historie kapely sahá někam do roku 2007 a po několika personálních změnách kluci vyrazili loni do známého studia Davos nahrát svých osm válů na první CD. To nese výstižný, leč poněkud obnošený název „Vendetta“. Pěkné provedení CD s obalem (vyšlo u Mirkovo Phobia Records), na kterém vyčnívá logo kapely, uvnitř fotky členů, info. Postrádám ale texty, což je mínus a tak nějak to mám kapelám za zlé (úsměv).

Celkem se jedná o osm skladeb se stopáží pětadvacet minut. Jako první je po krátké předmluvě na řadě „Shotgun“. Nemám rád škatulky, ale v případě LUPARY se rozhodně nejedná o klasický death, jaký známe z floridské nebo švédské líhně. LUPARA je mixem deathu, thrashe a moderního metalcoru. Ten je naštěstí pro mě slyšet nejméně (úsměv). Už „Shotgun“ napovídá, že LUPARA se s tím mazat nebude – thrashové sypačky střídají death metalový buldozer. Satanžel, vokálu jsem nepřišel na chuť od začátku do konce. Growling, který je i místy čitelný, mě však po chvíli poslouchání přijde jednotvárný. Žádná změna frázování, barvy. Když pominu několik pomalejších pasáží, je to stále dokola a v podstatě nevím, kterou skladbu zrovna poslouchám. Výjimkou je snad pouze „Criminal“, která mi v paměti uvízla nejvíce. LUPARA hrne i ve středních tempech, valivé pasáže ještě umocňuje hutný sound. O něco pestřejší je vál „Crush“ a to díky čistě zpívanému vokálu, který střídá growl a prakticky celá skladba (až na pomalejší závěr) letí ve zběsilém thrashovém tempu. Pořád ale čekám na impuls, který mě nakopne, nepřichází ani v závěrečném dvojbloku „Angel Smasher“ a „Dahmer“.

Sečteno a podtrženo – dal jsem „Vendettě“ několik poslechů a najdu si skladby, které mě baví a které mě nudí. Otevřeně říkám, že jsem zastánce klasik daných žánrů a tento Lupaří mix mi tolik nechutnal. Na druhou stranu je LUPARA: THE WIDOWMAKER kapelou, která osloví především fandy moderního metalu. A pak tolik nezáleží, jestli si tam hledáte death, thrash, metalcore nebo i prvky grindu. V daném ranku patří LUPARA k tomu lepšímu, co se u nás dá slyšet.

Seznam skladeb:
  1. Shotgun
  2. Los Dementos
  3. Criminal
  4. Destroyer 666
  5. Crush
  6. Way Of Blood
  7. Angel Smasher
  8. Dahmer

Čas: 25:08

Sestava:
  • Vilém - kytara
  • Storm - vokály
  • Aleš - baskytara
  • Čáp - kytara
  • Viktor - bicí

http://bandzone.cz/luparathewidowmaker
www.luparathewidowmaker.cz
http://luparathewidowmaker.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/pages/Lupara-The-Widowmaker/119310191444947

ROZHOVOR

Zveřejněno: 10. 04. 2014
Přečteno:
3907 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář