Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
LLYR

12.4.2014, Praha – Modrá Vopice

Norská, nyní již legendární, blackmetalová formace KAMPFAR hrdě vyráží na evropské turné, aby živě představila své nové album „Djevelmakt“. Na celém turné, jež nese název „MMXIV Tour“, se dále představí polští HATE, Američané VELNIAS a norští ISKALD.


Ačkoliv se KAMPFAR pohybují na blackové scéně od počátku devadesátých let, jejich publikum si muselo na jejich první živý koncert počkat necelých deset let a ani v současnosti nejsou KAMPFAR kapelou, která by si libovala v masivním koncertování. Právě proto je jejich nadcházející turné napjatě očekáváno a sama kapela vzkazuje svým fanouškům, že je hladová po živém přednesu své hudby a slibuje nezapomenutelné představení, které bude obsahovat průřez jejich diskografií a samozřejmě i novinky z posledního alba „Djevelmakt“.

Mimochodem, na aktuální nahrávce si dali KAMPFAR extrémně záležet a rolí producenta nebo finálního mixu se chopily persony jako Jonas Kjellgren nebo Peter Tägtgren. Výsledkem je vynikající album, na kterém KAMPFAR osobitě prezentují blackmetal s patrnými vlivy norského folkloru a již nyní je jasné, že „Djevelmakt“ se zařadí mezi nejpovedenější nahrávky této norské formace.

V podstatě druhým headlinerem tohoto turné by mohli být polští nestoři HATE. Kapela, kterou není potřeba v české kotlině nadměrně představovat, neboť za více než dvacet let svého fungování u nás odehrála nespočet koncertů. V posledních letech se mohlo zdát, že o HATE již není tolik slyšet, ale v minulém roce se připomněli deskou „Solarflesh – A Gospel of Radiant Divinity“ a po jejím prvotním poslechu muselo být vše jasné, že tato smečka ještě neřekla své poslední slovo a stále se drží na špici evropské deathmetalové scény.


Celé turné pak ještě doplňuje americká avantgardně blackmetalová formace VELNIAS, která po delší době přiveze do Evropy svou esoterickou a energickou show a také norská kapela ISKALD, jež bude propagovat svou aktuální nahrávku „Nedom og Nord“.


Koncert proběhne 12. dubna v pražském klubu Modrá Vopice. Vstupenky jsou k dostání ve všech běžných předprodejních sítích. Začátek je naplánován na 19:30h. Více informací na webu www.obscure.cz.



Zveřejněno: 01. 04. 2014
Přečteno:
3177 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář