Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

23.3.2014, Ostrava – Barrak Music club

Neděle není zrovna den stvořený na pořádání koncertu. Je to den sedmý a klidem by jsi jej měl světit. Tedy jen tehdy, nejedná-li se o vystoupení legendy žánru. Pokud jde o vystoupení GORGOROTH a VITAL REMAINS, tak se i poslední den v týdnu jeví jako sázka na jistotu.

I přesto, že byl začátek akce ohlášený na 20:15, přijíždíme do klubu o hodinu dřív a děláme dobře. Neboť už o čtyřicet minut později rozjíždí v příjemně zaplněném prostoru svou show norské black metalové těleso HOMOFERUS. Pro mě do té doby neznámá kapela začala svůj set s ne příliš šťastnými songy. I přes absenci kvalitního zvuku šlo slyšet, že muzikanti rádi experimentují a do svého blacku obohaceného o klávesy se často snaží vkládat přechody a změny tempa. Želsatan někdy tak činí s dosti velkou křečovitostí a proto se občas jejich hudba zdála být mému uchu nelahodící. Naštěstí po prvním páru skladeb pánové sáhli k podstatně rychlejším skladbám, které měly mnohem větší tah na bránu a tím pádem se i jejich set o pár tříd zvednul a přivedl do hlediště i nově příchozí.

Jen malá chvilka na občerstvení a už se na nás z pódia valí US death metal jako prase. VITAL REMAINS dokázali, že jsou v naprosté formě a stále připraveni svým devastativním metalem všem dočista vymlátit palici. Brian Werner řval do lidí texty s takovým nasazením, že na dotaz „circle pit“ dostal v odpověď pořádně se točící kotel, do kterého se i párkrát sám vrhnul. Kytaristé podporovaní neskutečnou salvou bicích hoblovali rify a sóla s naprostou zuřivostí a s výrazy, které jsou hodny šílencům. Už od prvních taktů bylo znát, že VITAL REMAINS nasadili laťku hodně vysoko. Jak po stránce pódiové presentace, tak po té zvukové. Ten zvuk měl totiž opravdové koule. Sebemenší hrábnutí do strun nebo jen malý takt na kotel vás doslova uzemnil. Po necelých 45 minutách byla demolice našich mozků dokončena a většina přítomných se ještě stále v otřesech odpotácela na čerstvý vzduch, rozdýchat ten masivní příval energie.

Opět jen krátká pausa a už zní známé intro ohlašující příchod GORGOROTH na scénu. Muzikanti ve svém corpsepaintu vypadali jako hotoví vyvrženci pekla, kteří za námi přišli rovnou z exhumovaných hrobů. Je jedno, co si o této kapele myslíte. Pravdou je, že je to jedna z mála true black metalových kapel, která stála u zrodu tohoto žánru a během své existence neustoupila ani o píď v nastaveném směru. Stejně tak jako jindy, i dnes GORGOROTH potvrdili, že se nehodlají před nikým sklánět a hrnuli své songy s naprostou zuřivostí. Ze začátku byl zvuk sice zastřený, ale s druhou skladbou nabral na síle a my si mohli plně vychutnávat hudební inferno plné kytarového běsnění se stopami industriálních zvuků podporovaných odněkud z temnoty ďábelskou hrou bicích. Zpěvák ječel do mikrofonu s nespoutanou zuřivostí a všude kolem nás se otevíralo samotné peklo.

Po necelé hodině nádherného mučení opustili norští satanáši pódium a nechali nás na pospas všem našim démonům. Pokud je pravda, že bůh stvořil zemi za šest dní, tak nám nezbývá než věřit, že ďábel ji stihnul v písních GORGOROTH zničit za padesát minut. Takže sedmý den, den poslední, den apokalypsy!

Fotky: Renhule

Celý fotoreport


Zveřejněno: 25. 03. 2014
Přečteno:
3877 x
Autor: Luma | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

28. 03. 2014 16:33 napsal/a Johan
Fotky doplněny!
Děkujeme Renhulce :-)
25. 03. 2014 22:14 napsal/a Opat
...
Na basu s nimi hraje live tento člověk: http://www.metal-archives.com/artists/Kekko/23794
25. 03. 2014 21:56 napsal/a gorgoroth
basa
jak je vidno z fotek ze Sparku,tak na basu nehrál Frank Watkins,asi se mu nechce vyrážet do Evropy
25. 03. 2014 17:06 napsal/a Opat
...
Jo, na fotky jsem se nepodíval, jinak bych Hoesta poznal, jeho maniakální pohled je nezaměnitelný :D To by mi zajímalo, proč nejel Atteringer.
25. 03. 2014 16:29 napsal/a Bhut
Opat
Podle téhle fotky: http://www.spark-rockmagazine.cz/files/b4d0a4c4ba1c86d01be7c88fdf035c5f.jpg To Hoest skutečně byl - prozradilo ho tetování :D