Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

TORTURE PULSE – Devilroot EP 2014, Violent Journey Records

Pravá nefalšovaná smrtelná křeč. Agónie. Oči vyděšené a prosící. Duše vznášející se někde nad finskou krajinou. Jsme zrovna na lovu. Pušky máme s sebou a dobrou vodku také. Nevím, jestli jste podobný adrenalin zažili, ale TORTURE PULSE vám ho rádi dopřejí. Každou hudbu, kterou slyším, beru jako novou a snažím se na ní nalézt to dobré. Někdy je mi to dopřáno a probudí se ve mně různé obrazy a představy a jindy jsem zase chladný jako právě vykopaný hrob. Tady jsem ale v dobré death metalové společnosti. Poslech mi opravdu připomíná (ani vlastně pořádně nevím proč) zážitky spojené s dlouhým čekáním na kořist. Sedíte nekonečné hodiny na posedu, čekáte, jste zmoženi a vaše tělo protestuje únavou. Už ani nevíte, jak si sednout a najednou je tam. Stojí přímo před vámi a hledí na vás. Oči lovce a oběti se střetnou v zajímavém a zvláštním rozpoložení. Stejně jako muzika, která se na vás prvně vyvalí z reproduktorů. Čekáte, co to s vámi udělá a v dlaních vás brní předtucha neznámého.

Finští TORTURE PULSE hrají od roku 2005 a zatím vydali jedno demo (2008), jednu desku („Plague Poetry“ – 2010), jedno splitko s Johanssonem and Speckmannem („Lair of the Wretched“ – 2013) a konečně letošní EP „Devilroot“. V textech se pánové vymezují k církvi, sem tam se mihne Satan a někdy si připadáte jako v nějakém zajímavém hororu. Zkrátka, taková severská death metalová klasika. Tady by se možná slušelo přestat a vše ukončit s tím, že je to kvalitní práce, ale nikterak objevná. Ano, to je zajisté také pravda. Jenže jak všichni již dávno víme, nejen v death metalu bylo pravděpodobně vše řečeno a nového se nedostává. To bychom ale mohli takto „odsoudit“ skoro všechny dnešní kapely. Zkusme se (pokud tedy chcete a máte zájem) tedy na TORTURE PULSE podívat z jiné, přívětivější stránky. Už několik prvních přehrání jsem byl překvapen velkým množstvím energie, nadšení, síly, kterou jsem z desky slyšel.

TORTURE PULSE do toho mlátí ve stylu starého dobrého švédského death metalu (DISMEMBER, GRAVE, NIHILIST, NIRVANA 2002, CENTINEX, INTERMENT apod.) a tak si můžete spolu prožít spoustu krásných chladivě drsných chvilek. Je sice hned od začátku jasné, že se zde žádná progrese a nových neotřelých postupů nedočkáte. Zase na druhou stranu, berte to tak, že se kapela snaží zahrát co nejlépe v dopředu jasně daných mantinelech. A abych pravdu řekl, daří se jim to dobře. Vše je notně syrové, jakoby vytažené z hrobu a chřestí se jako o závod. Je to jako rozdíl mezi virtuální a živou milenkou. Tady se také nejedná o žádné metalové primadony, ale o pány, kteří se žádné špinavé death metalové práce neštítí. Klidně vezmou do ruky lopatu a vykopou si nějaký ten hrob.

Jsem mile překvapen. Kapela byla pro mě do letošního roku velkou neznámou, ale novinkovým EP si ji zařazuji do své sbírky špinavého death metalu na nějaký čas do předních pozic. „Devilroot“ mě baví poslouchat, rád se k němu budu vracet a vůbec mi nějak nevadí, že tohle všechno už jsem slyšel snad tisíckrát. Pokaždé odhrnu nános prachu, pavučin, smrtonosných riffů a půjdu si s TORTURE PULSE zapařit na víkách od rakví. Švédský death metalový masakr z Finska! Tady se drtí lebky ještě poctivě, jako se to kdysi dělávalo. Dnes jsou již samozřejmě nové, dokonalejší technologie, ale mě je tady pořád dobře. Deska plná lámajících se kostí.

Seznam skladeb:

  1. Adramelech Arise
  2. Contaminated by Holiness
  3. Ride of a Deathtime
  4. Dr. Undertaker
  5. Necrorapist
  6. Oblivenom
  7. MPA


Čas: 26:17

Sestava:

  • HellAriser – basa, zpěv
  • Blastphemy – bicí
  • Kimmortal – kytara
  • Feetus – zpěv


FACEBOOK

http://www.reverbnation.com/torturepulse
http://www.violentjourneyrecords.com/
YOUTUBE


Zveřejněno: 24. 07. 2014
Přečteno:
3430 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář