Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

22. 2. 2014, Praha - Nová Chmelnice

A PALE HORSE NAMED DEATH, společně se SEVENTH VOID pohrobci TYPE OF NEGATIVE, se po dvou letech vrátili do Prahy. Na rozdíl od slušně zaplněného klubu Exit-Us během minulé šňůry tentokrát Chmelnice při prvních tónech supportu ve švech zrovna nepraskala.

Švýcaři BLOOD RUNS DEEP, kteří s APHND odehráli i minulé evropské turné, začínali hrát před poloprázdným sálem. V mezičase si na konto připsali druhou desku "Into The Void", která se nese tak jako minulý počin "These Thoughts About Suicide" v gothic doomových vodách. Stejně jako na minulém koncertě jsem se nemohl zbavit dojmu, že mě jejich hudba baví víc studiově než naživo. Výkon kapely byl hodně statický včetně frontmana Stefana Vidy a když se k tomu připočetlo dost prořídlé publikum, výsledek byl neslaný nemastný. Kapela koncert rozhodně neodflákla, ale vystoupení postrádalo něco, co by mě dokázalo strhnout. Je to škoda, protože hudba BRD potenciál má.

A PALE HORSE NAMED DEATH s sebou tentokrát do Prahy přivezli stále aktuální loňskou desku " Lay My Soul To Waste". Koncert po intru ale zahájily "To Die In Your Arms" a "As Black As My Heart" z předchozí nahrávky "And Hell Will Follow Me". Podsaditý frontman Sal Abruscato, ex bicman TYPE OF NEGATIVE, který s kapelou natočil její opus magnum "Bloody Kisses", působil, jako by bubeníkem ani nikdy nebyl a za mikrofonem stál odjakživa. Rozený showman, který vás brzy nakazí svým bezprostředním projevem, gestikulací a černým humorem. Společně s kytaristou Mattem Brownem byli hlavními tahouny koncertu, za bicími vše jistil další ex-TON, Johnny Kelly. Kapela začala postupně přidávat nový materiál a The Needle in You, In The Sleeping Death a hlavně hitovka Shallow Grave dostávaly publikum do varu. Bylo až neuvěřitelné, jak skvělou  atmosféru fanoušci při tak malém počtu dokázali vytvořit. Na konci setu Sal nejdřív procítěně odzpíval baladickou "Die Alone" a po následné vypalovačce "Killer by Night" bylo jasné, že publikum APHND z pódia nebude chtít pustit. Přídavek přišel jako fajn nápad i kapele a naservírovala závěrečný nářez "Heroin Train".

U A PALE HORSE NAMED DEATH se člověk jistému propojení s TYPE OF NEGATIVE neubrání, těch styčných ploch je opravdu hodně, obsazením počínaje a grafikou konče. Kapela si ale nejpozději na druhé desce našla vlastní styl a rozhodně to dnes není jen kapela "těch lidí z TON". Třeba to příště docení větší publikum.

Zveřejněno: 01. 03. 2014
Přečteno:
3417 x
Autor: Bubu | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

26. 03. 2014 09:28 napsal/a Veryška
Souhlas
Souhlasím, koncert to byl výborný, ale ten poloprázdný klub mě hodně zamrzel. Ale líbilo se mi, že si z toho APHND nic nedělali a že hned po hraní vběhli mezi lid, takže jsem ukořistila podepsané CD. :)