Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
INSANIA

RADIOLOKÁTOR, KAOSQUAD, KRAOST

Pohled první: Peťan

Jako každý rok na začátku roku, tak i letos (již potřetí) byla v blatenské Vinici na programu Night Of The Ultimate Mosh pořádaná domácími KAOSQUAD. K sobě si přizvali další jihočeskou bandu KRAOST a hlavně „all stars“ band RADIOLOKÁTOR. S Johanem se domlouváme, že vyrazíme až po hokeji, který nás příliš nenadchnul. Přisedá k nám ještě Lukán a do Blatné dorážíme na devátou. Lidí zatím moc není, Eva s Kozlem nás zkasírují (90 Kč), postupně se pak Vinice zaplňuje a nakonec doráží osm desítek platících.

Jako první jdou po půl desáté na věc KRAOST. Milevská parta z poloviny obměnila sestavu a drhne mix thrashe a punku. Zvuk rve uši. KRAOST jsou nařvaný a Dušanova kytara je sice slyšet, ale tak nějak zahuhlaná. Škoda. Zpěvák Rybňa energií moc neoplývá, ale chápu, že do poloprázdného sálu je to těžké (úsměv). Jednotlivé vály mi splynuly v jeden dvacetiminutový celek, žádné pauzy. Špatné to nebylo, ale ze „židle“ mě to tentokrát nezvedlo. Snad příště.

Jako druhé přišlo na řadu alko trio KAOSQUAD. Začátek setu je regulérní prohnilej staroškolskej death metal. Chrochtám si blahem, tohle je paráda. Nějakých jedenáct nebo dvanáct válů + přídavek poctivýho death/grindu. Nic na tom nezměnil ani fakt, že Alešovi vypadla během hry palička (smích). KAOSQUAD zrají jako víno a vždy to stojí za to!

RADIOLOKÁTOR? Thrashovej útok jak se patří! Otvírákem i přídavkem je „Black Magic“ od Slayer a když mají kalifornští velikáni problém se sestavou, mohli by sáhnout do řad RADIOLOKÁTOR (úsměv). Thrash metal ostrý jako chilli. Iny vládce mikrofonu, k tomu přidejte dva riffmastery Korka a Honzu, Žrouta s basou a řevem, Čerta jako Lombarda a křepčícího Žakyna u pódia – dílo je dokončeno. Vyřval jsem si hlasivky, vytřepal palici, i malý mosh byl. Kromě ultra rychlých coverů ARAKAIN, KRYPTOR, SODOM, KREATOR, DEBUSTROL atd. přišly na řadu i vlastní věci „Vindaloo Panzerfauzt“, „Chilli And Thrash Attack“ a „Vzpoura“. Krásy jižních Čech – RADIOLOKÁTOR. Blatná letos opět parádně. Díky klukům pořadatelům a Johanovi za taxi! (úsměv)


Druhej pohled: Johan

Zatímco loni jsme do Blatný na ultimativní noc vyráželi v tuhým mrazu a cestou potkali UFO, letos bylo asi sedm stupňů nad nulou, po sněhu a mrazu ani památky, po UFU taktéž... Na Vinici jsme po jednom špatným odbočení nakonec dojeli na čas, kterej se ale záhy ukázal jako „nečas“. Před akcí se nám doneslo, e se začne v devět, ale protože lidi se začali scházet až po devátý (zřejmě taky koukali na hokej), čekalo se skoro do dvaadvacátý hodiny, kdy to odpálili KRAOST.

Od milevské party mám doma šestiskladbový EP, který ale vznikalo v z poloviny jiné sestavě. Živě jsem KRAOST ještě neviděl, tak jsem byl celkem zvědavej, jak budou skladby, které znám s ženským řevem, znít s řevem mužským. Ale to, co znělo z pódia, byl s odpuštěním bordel. Zvuk byl vysloveně prasáckej, nemít špunty do uší, musel bych ze sálu odejít, abych předešel trvalýmu poškození sluchu. Nahlas jak start tryskáče, zamotaný jak klubko ostnatýho drátu, takže z toho byl spíš hlukovej zážitek, ze kterýho by měl radost nejspíš jen Syky z RABIES. (úsměv)

KAOSQUAD byli taky nahlas, ale aspoň jsem se v tý rotyce dokázal zorientovat. Proti KRAOST předvedli Blateňáci mnohem živější vystoupení, na pódiu to prostě žilo, ale zvuk ani tentokrát nebyl zrovna optimální. Víťanovo kytara řezala jak motorovka, až jsem si vzpomněl na DEBUSTROL – ti by se bez své řetězové pily mohli v klidu obejít, kdyby jim Víťan pučil svou kytáru. (úsměv) KAOSQUAD konečně přitáhli k pódiu pár pařmenů a mně se to nakonec líbilo, protože to pěkně řezalo a mělo pořádnej drajv! Ne náhodu jsem do ankety Břitva posadil KAOSQUAD na první místo v kategorii Objev roku.

Co ještě psát k RADIOLOKÁTOR? Všichni, kteří se aspoň trochu o domácí scénu zajímaj, ví, o čem je řeč, ostatní by si rychle měli doplnit vzdělání. (úsměv) GrajdoLahar Iny (kdo ještě neví, Iny je aktuálně i zpěvákem LAHAR), Lahaři Korek a Žrout, Grajd Čert a Avengerák Honza rozjeli thrash attack, v němž nechybělo chilli, vindaloo, vzpoura, protest, invaze, černá magie ani oranžový agent. (úsměv) Mosh pit byl sice počtem účastníků malej, ale těch zhruba osm bláznů udělalo větší chlívec, než kolikrát dvacet ne tak divokejch tanečníků. Zvuk konečně snesl jakás takás měřítka a tak nebylo divu, že i když kapela chtěla odejít „promočená od hlavy až k patě“, musela se dvakrát vrátit a přidat. Konec přišel až kolem jedný hodiny ranní, ale stálo to za to! A pochvala patří i za to, že akce byla nekuřácká!

Na závěr ještě u Evy kupuju nový triko KAOSQUAD, který se opravdu povedlo. Jen mi Eva pořád nutila trpasličí velikost a až když jsem slíbil, že začnu chodit do posilovny, dokázalo ji to přesvědčit a půjčila mi elko. To ale neměla dělat, protože jsem si ho vyzkoušel a odmítl sundat... (smích)



Zveřejněno: 18. 02. 2014
Přečteno:
3168 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

18. 02. 2014 12:16 napsal/a Dušan
nahuleno
zvukař nechtěl zvučit kytaru, že to bude stačit z bedny, ale na podiu dost těžko odhadnout jak moc to hraje dole, předevšim když ostatní nástroje zvučený jsou. Po zvukovce mi někdo říkal, že je kytara málo, tak sem jí na koncert mírně přidal .o). Zřejmě to už to bylo asi dost , takže sorry pro ty komu to utrhlo uši .o).
18. 02. 2014 11:58 napsal/a Štěpán
Nahuleno (alespoň ne kouřem, za to taky dík)
Mně to taky u Kraost rvalo palici i se špuntama, jsem to nevydržel a zeptal se zvukaře, ale ten jí prý měl vyplou. Nejsem žádnej znalec, ale možná by bylo lepší si tu bednu příště trochu stáhnout u sebe a případně si nechat urvat palici z odposlechu, ne ji rvát ostatním.. :)) Mír