Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Představuje se thrashová kapela se specifickým názvem...

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Skupina byla založena na jaře v roce 2009. Za tu dobu jsme prošli velkými personálními změnami, což nebylo jednoduché. Název se dá shrnout takhle: Lupara - zbraň, upilovaná brokovnice, která pochází ze Sicílie, kde si s ní mafiáni vyřizovali účty. Widowmaker – „vdovodělač“, po mafiánovi, kterej byl odstřelenej luparou, zbyla vdova. Prvotní impuls kapele dal náš baskytarista Aleš, který je i autorem názvu. O vzniku a prvním zkoušení se dá mluvit od léta 2009, kdy kapelu doplnil kytarista Vilém, spolu s Alešem jsou jediní členové, kteří jsou v kapelu doposud.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Roman Storm Šťulík – vokál (Desperate Times), Vilém Terich – kytara (ex- Pacifická Smrt), Petr Čáp Čapek – kytara (ex- Clytor), Aleš Opatrný (ex-Enemy Soil East) a Viktor Vikýř Poštulka (ex-Vekslan). Všichni členové kapely se svému nástroji věnují od útlého věku. Roman původně hrával na kytaru, ale kvůli nedostatku zpěváků v Hlinsku a kapele Desperate Times začal zpívat a u toho zůstal.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Letos jsme vydali první album s názvem „Vendeta“, před tím vzniklo jenom demo, s tím jsme nebyli moc spokojení. Vyrazili jsme do studia Davos ve Vyškově, kde nás nahrával Otyn. Odvedl výbornou práci, takže z toho vyšel celkově mohutný zvuk, který jsme si představovali. Samotný přístup nás potěšil a spolupráce proběhla skvěle. S deskou nám dále pomáhal Bizzar aká Soky (Pothead, Infernal Blaze…), který v Cripple Sound studiu dohrával zpěvy a makal na našem coveru. Opět spolupráce na vysoké úrovni a spokojenosti. Album jsme vydali v mediální spolupráci s Phobia Records – Mirek (Fear Of Extinction). „Vendeta“ vyšla v půlce ledna, takže ještě nebyla moc velká odezva, to ukáže čas. Nejlépe se samozřejmě prodává na koncertech, jak půjde na odbyt ukáže čas. Cena je 150,- a je v digipacku.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Od roku 2010 máme za sebou zhruba 80 koncertů. Nejpovedenější koncert v nové sestavě byl poměrně nedávno 1.2. v Modré Vopici na Unholy Attacku. Jinak nesmíme zapomenout na víkendové turné na Slovensku, které proběhlo v listopadu. Pozvali nás spříznění Stercore. Sobotní zastávka v Prievidze v klubu Kazačok byla legendární a moc jsme si to užili. Dvakrát po sobě jsme hráli v německé Augburgu, tam se nám taky moc líbí a lidé jsou vřelí, podle toho vypadá atmosféra na samotném koncertě. Death Coffee párty, kterou pořádají kluci z Anime Torment, to byla velmi vydařená párty. Vilém pořádá akci Deadly feast, kde se na posledním ročníku v Modré Vopici sešlo 10 kapel a bylo narváno, takže super narozeninová akce. A v neposlední řadě pražský koncert se Švédskými Bulletsize, našimi kamarády, který sklidil mnoho úspěchů. V podstatě vždycky, když se potkáme na akci s kámošema a jejich kapelami, stojí to za to.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky/španělsky..., kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Texty jsou v angličtině až na jeden song, který je v češtině. Angličtina je pro náš styl více libozvučná a v podstatě i jednodušší, aby seděla dohromady s muzikou. Autorem slov je Roman, jakožto zpěvák. Rozhodli jsme se z toho důvodu, že je to mezinárodní jazyk a většina lidí by mu mohla porozumět. Témata sedí k našemu názvu, většinou je to o mafiánech, smrti, peklu, krvi, rekultivaci, lupaře, vdovodělači, destrukci, vrazích, ničení.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Na obalu desky odvedl skvělou práci Bizzar aká Soky. Autorem loga je nově človíček z Indonésie – Vaizal Rotten Art, s kterým spolupracujeme přes internetovou komunikaci. Zatím odvádí skvělou práci, tak u něj zůstaneme. Vytvořil nám nové logo a grafiku na trika. Web si zatím tvoříme sami. Těmto věcem přisuzujeme velkou důležitost, protože logo, obal a celková grafika taky tvoří kapelu a je důležité, jak je to graficky zpracované.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Žádné konkrétní vzory nemáme, od začátku tvoříme vlastní muziku a snažíme se tím bejt trochu odlišní od jiných kapel. Každý člen poslouchá trochu něco jiného ať je to death, thrash, hardcore, všechny tyhle styly se dají u nás najít.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Jelikož jde o naše první album, nikam jsme nahrávku neposílali a vydali jsme si CD sami. Oslovili jsme Phobia Records, kteří s námi šli do mediální spolupráce. Uvidíme, jaké budou ohlasy a na příští desku se zkusíme někde poptat, jestli je vůbec zájem pro někoho tuto muziku vydávat.


Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Určitě máme. Zatím jsme byli v Německu a na Slovensku. Máme ambice projet ostatní evropské země, když se nám to povede, můžeme přemýšlet o exotičtějších destinacích.

Plány do budoucna...

V létě nebo na podzim chceme nahrávat další desku a udržet se v tempu. Jinak určitě letní festivaly, na kterých jsme už potvrzeni. Rádi bychom se dostali i mimo ČR.

http://bandzone.cz/luparathewidowmaker
https://www.facebook.com/pages/Lupara-The-Widowmaker/119310191444947

RECENZE



Zveřejněno: 10. 04. 2014
Přečteno:
3993 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář