Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
INSANIA

7.2. 2014, Zlín - Master´s of rock café

Výlet do Zlína jsme si naplánovali už několik měsíců předem. Spojení koncertů U.D.O. v pátek a ICED EARTH, WARBRINGER a ELM STREET v sobotu bylo více než lákavé. Lístky jsme zakoupili v předprodeji, zamluvili jsme si penzion, deset minut autem od klubu. Teoreticky by nic nebránilo skvělému víkendu. Jenže jak už to při naší smůle bývá, málokdy něco proběhne hladce. Týden před mě zdrcuje prapodivná únava, nemám vůbec žádnou sílu ani energii. Vypadá to na chřipku, ve středu se dozvídám, že kolega z práce má mononukleózu. Moje příznaky prakticky odpovídají, takže jdu na krevní testy, ty budou až po víkendu. V pátek před odjezdem jsem úplně mimo, mám chuť zůstat v posteli a spát. Ale představa, že 4 tisíce, utracené za vstupenky a hotel, by přišly vniveč, mě přetváří v zombie, která místo čerstvého masa potřebuje k přežití pořádnou porci metalu.

Ve tři hodiny se vydáváme na cestu přes celou republiku. Počasí by mohlo být v tuhle roční dobu sice horší, ale i tak hustá mlha, která komplikuje dopravu přes téměř celou dálnici D1, není nic příjemného. Po 4 hodinách cesty jsme na místě. Ubytujeme se a necelou hodinku odpočineme. Nechtělo, opravdu nechtělo se mi zvedat z postele. Dorážíme na parkoviště nákupní zóny, kde je i Master´s of rock café. Všude mraky metalistů. Týden před koncertem pořadatel hlásil vyprodáno. V tomto případě znamená „vyprodáno“ narvat do klubu o 150 lidí víc, než je jeho skutečná kapacita. Hlava na hlavě, v podstatě není kam šlápnout. Do klubu přicházíme, když předkapela BLACK BLITZ dohrává poslední song. Uděláme tak dva kroky od dveří a už se nemáme kam dál posunout. Neuvěřitelné horko a absolutně vydýchaný vzduch. Klimatizace zřejmě neexistuje. Několik lidí využívá půlhodinové přestávky k nadýchání čerstvého vzduchu a to je naše chvíle přiblížit se blíže. Opíráme se o zeď na pravé straně, pár metrů od podia. Čekání na začátek je jak noční můra, snad 40°C, pot teče odevšad a všemu kraluje neuvěřitelné dusno.

Konečně přichází legendární heavymetalový zpěvák Udo Dirkschneider se svojí družinou U.D.O. Dvouhodinový set odpalují titulní skladbou z poslední desky „Steelhammer“, z které zaznívá k mému potěšení ještě několik dalších skladeb včetně mojí oblíbené „Never cross my way“. První polovinu setu odehraje kapela prakticky vcelku, na pauzy a kecy není čas. Udo jasně dává všem najevo, že právě teď je v tom „nejlepším věku“. Poslouchat jeho pěvecké dovednosti je prostě obrovský zážitek. Každičké slovo zpívá a dotahuje přesně tak, jak je tomu na deskách. Prostě mistr s „metalovým srdcem“.  A i na to kultovní „Metal Heart“ od Udovy původní kapely ACCEPT ke konci došlo. Respekt a poděkování za maximální výkon a energii, kterou nás všechny pod podiem zásoboval. Zvuk byl naprosto skvělý. Škoda jen toho nehorázného dusna a nadsazení kapacity. I předsálí bylo narvané až ke vstupním dveřím, a venku prý bylo ještě několik desítek lidí, co se snažilo rozdýchávat mrákoty. Dlouhá tlačenice ven, na parkovišti zácpa. Kolem půlnoci jsme konečně na hotelu, sprcha a zasloužený spánek.

Fotky: Mařenka
Celá galerie

Zveřejněno: 10. 02. 2014
Přečteno:
3402 x
Autor: Kubaajz | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

10. 02. 2014 18:52 napsal/a Asphyx
železnej dědek
Koukám, že UDO je ve formě...podle reportů předvedl na obou koncertech parádní výkon a mě nezbývá než litovat, že jsem nevyrazil...pěkný report, díky.