Nejbližší koncerty
  • 16. 04. 2024Extrémní death-thrashová kapela SPIDER KICKER'S z Řecka h...
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
TELEPATIE VI

UNLOVED - My Way To Run MCD 2004 - VLASTNÍ NÁKLAD

Německá skupina Unloved je bezesporu zajímavé těleso. Ne snad kvůli tomu, že v ní jsou dvě dívky, ale protože na aktuálním nosiči nabízí poměrně neotřelou hudbu. Tak neotřelou, že ji nedokážu přiřadit do žádné zavedené škatulky. Chvilku doom rock, chvilku moderní crossover, chvilku pop rock a dohromady to jde. První skladba je zpočátku až skoro pop, klidný ženský zpěv a v pozadí šimrání kláves (2. slečna) a bicích. Postupně se přidává kytara a basa a lehce se přitvrzuje, řekněme doom rock. Hlavní slovo má zpěvačka disponující variabilním hlasem plným emocí. I song č. 2 začíná pěkně polehoučku klávesami, ale rychle přechází v rychlý crossover. Zpěv zas jiný a skladba mi náladou tak trochu připomíná Into Your Light od Leaves Eyes, nedávno recenzovaných Weronykou. Unloved se nebrání ani netradičním zvukům, které jsou využity v úvodu třetí písničky. Rychlejší tempo začátku s lehce zkresleným vokálem se náhle změní v kytarovou vybrnkávačku, klávesový part v pozadí připomíná vážnou hudbu a zpěv je jemňoučký jak pohlazení; končí se ale zase tak, jak začíná, tedy svižně. Poslední skladba sice dala celé nahrávce název, ale mě přijde trošku slabší než ty předchozí. Celkově ale docela pozoruhodné dílko, škoda, že pouze čtyřskladbové. Zajímalo by mě, jak by si muzikanti poradili s dvojnásobnou stopáží. S čím si poradili solidně, je zvuk, který je silný a hodně dynamický. Nahrávalo se v Lipsku pod vedením Vurtoxe ze skupiny Disillusion (neznám), mix a mastering pak proběhl ve Cvikově.

Hodně netypický je booklet, zatím jsem nic podobného neviděl. Skládá se ze tří částí ? jedna standardní přijde pod CD, dvě nad CD. Titulní cover je na menším papíru, z druhé strany je recept na ostružinový koláč (ostružinka je i na coveru). Větší papír ? rozkládačka 3 x 12 na 12 cm obsahuje úryvky textů, sestavu a zajímavé koláže rostlin, do kterých jsou zakomponovány obličeje (snad) hudebníků. Neotřelé, zajímavé řešení.

Celkový dojem z cca 30 poslechů je pozitivní. Hrálo mi to pár dní jako kulisa v práci, ale spoustu zajímavých míst jsem objevil až při soustředěném poslechu z pořádných beden a na rozumnou hlasitost. A taky fakt, že nejen zpěvačka je výborná, ale také zbytek bandu ví kam sáhnout.

Čas: 19:02

Seznam skladeb:

1.Lost

2.Elbs

3.Kanto Rubuso

4.My Way To Run

web: www.unloved.info


Zveřejněno: 22. 01. 2005
Přečteno:
3420 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář