Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
INSANIA

Kytarista a zpěvák Bilos spolu s basákem Šimkem z ostravských MALIGNANT TUMOUR nám odpověděli na několik otázek, které se týkaly jak jejich nového CD, tak koncertů, historie kapely i spousty dalších zajímavostí.

Ave MALIGNANT TUMOUR! Právě jsem si chtěl pustit váš nový klip k songu „At Full Throttle“ a všude jsem nalezl jen samá cenzurovaná videa. Máš nějaké zprávy, proč byly některé záběry „odstraněny“? To jim vadili chlápci v elastických dresech? Neměl jsem možnost vidět plné video, ale co je proboha tolik šokovalo? Je někde možné spatřit tohle bezesporu pěkné dílo celé?

Šimek: Je to vzpoura. Cenzura postihla naše dva poslední klipy, které jsou z desky „Overdose & Overdrive“. Loni jsme si řádně zamakali a natočili brilantní klip z hospodského prostředí, kde nechybí i nějaká ta šukačka. Youtube nám toto video za dvě hodiny odstavil s tím, že „Toto video může být pro některé uživatele nevhodné“, ovšem pokud máš na Youtube účet, a je ti více jak 18 let, tak se k němu dostaneš (http://www.youtube.com/watch?v=WX0JtKViV_o). Pro všechny ostatní je na Youtube cenzurovaná verze http://www.youtube.com/watch?v=H6M2_P1cjKs nebo náš Vimeo účet: https://vimeo.com/83500641

Náš letošní klenot „At Full Throtthle jsme začali točit již loni v srpnu, kdy jsme se přihlásili na mezinárodní závod v silniční cyklistice, kde jsme po třech okruzích byli diskvalifikováni (smích). Byl to skvělý zážitek. Dvě minuty před závodem jsem píchnul a na startovní čáře jsem se ptal vedle stojícího cyklisty, jestli nemá hustilku (smích), čuměl jak chuj (smích). Téměř půl roku nám trvalo, abychom klip dotáhli k dokonalosti a jako novoroční dárek jsem ho 1.1.2014 pověsili no Youtube. No a oni nám ho zase zakázali (smích). Tentokrát z důvodu že „Video obsahuje obsah partnera International Olympic Committee, který ho zablokoval na základě autorských práv“. Marně jsme zkoušeli s tím nějak vyjebat. Pokoušeli jsme se různými způsoby klip na ten proklatý Youtube pověsit. Bohužel jsme již na černé listině a vždy nám to odhalili a zrušili. Brzy si asi zjistí i kde bydlíme. Budou nás mučit a pak nás popraví. Každopádně na Youtube je cenzurovaná verze (http://www.youtube.com/watch?v=JMZGlEdgOfk). V plné palbě to můžeš vidět na našem Vimeo účtu (https://vimeo.com/83148641), kde jsou k nám o poznání tolerantnější. Na druhou stranu musím přiznat, že jsme do videa použili pár záběrů, které jsme si vypůjčili, abychom tomu dali trochu jiskru (smích). Popravdě si ale myslím, že zásadní problém je zneužití olympijských symbolik, čímž došlo k porušení zákona č. 60/2000 Sb. o ochraně olympijských symbolik. Ovšem jsme v tom naprosto nevinně. Tyto olympijské symboliky tam na nás nastražili závistivý hudební kolegové ve spolupráci se značkovou fastfoodovou restaurací MC Donald´s, kteří nám nepřejí a kteří se snaží pošpinit dobré jméno seriózního kvarteta MALIGNANT TUMOUR.

Vždycky, když čtu recenze na nějaké vaše nové album, jsem zmaten. Každý kritik vás řadí pokaždé do jiné škatulky. Jednou podle nich hrajete heavy/thrash, pak zase grind crust, setkal jsem se dokonce i s black/crustem, rock´n´rollem apod. Udělej nám v tom prosím jednou pro vždy jasno a řekni nám, co vlastně hrajete za druh muziky? Osobně to příliš neřeším, ale jak se říká: „Pořádek musí být“! (smích)

Bilos: V podstatě je mi jedno, jak a kde nás lidi zařazují. Není to pro mě nijak důležité. V naší muzice najdeš vlivy různých extrémních metalových stylů, stejně tak jako punkové vlivy. Už spoustu let užíváme označení „Crust´n´Roll“ a to se mi zdá celkem výstižné. Agresivní muzika s melodickým šmrncem, hlučná, špinavá a tvrdá.

Šimek: Každý v tom slyší to své. Ale pokud chceš nějakou škatulku, tak klidně můžeš používat toto: „MALIGNANT TUMOUR hraje metalově špinavý crust´n roll a jsou to strašně fajní synci s obrovskýma pérama, na které nikdo nemá.“

Jaké jsou vlastně ohlasy na novou desku „Overdose & Overdrive“? Dáš vůbec na „kritiky“? Co fanoušci a jak fungují nové songy naživo?

Bilos: Ohlasy jsou podobně jako u předchozích desek, v drtivé většině plné chvály a velmi pozitivní. Stejně jako vždy je několik ohlasů negativních, nepřejících a rozvíjejících šílené teorie, proč si nezasloužíme existovat. Samozřejmě, bez výjimek všechny tyto negativismy jdou od nás z Česka a Slovenska. Na kritiky moc nedám, ale fajn recenze vždy potěší, stejně jako špatná nepotěší. A fanoušci? Nejlepší věc na celém tom kolotoči. Mám obrovskou radost, když se jim songy líbí jak na desce tak naživo a můžu říct, že naživo se lidi opravdu baví. Mám z toho radost.

Nasadil jsem si právě na uši sluchátka, ve kterých mi tluče vaše nové album „Overdose & Overdrive“ a i když se mi tahle deska dostávala do krve zpočátku trošku hůř než předchozí „Earthshaker“, vždycky tak po dvou hodinách soustředěného poslechu dostávám najednou obrovskou chuť na pivo a chce se mi roztrhat v práci košili, obléknout džínovou bundu a vyrazit do šumu. Jak novinka vlastně vznikala? Zkoušíte vždy pečlivě nové songy, nápady apod., nebo vše „naboucháte“ až ve studiu?

Bilos: Deska vznikala tak jako každá jiná předtím. Možná jen v kratším časovém období. Líbí se mi, že z naší muziky máš ten pocit, že tě to nutí bavit se. Není to sice naším cílem, ale když muzika baví, je to v pořádku, protože muzika bavit má v první řadě, myslím si. Samozřejmě pečlivě zkoušíme nové věci, předěláváme, upravujeme až do chvíle, kdy jsme spokojeni. Do studia chodíme připraveni, ale samozřejmě i ve studiu se leccos předělá nebo poupraví. To je u nás normální, standardní postup. Jsme tak zvyklí pracovat a zatím nám to vyhovuje.

Texty na novou desku přispěl Mr. Chymus z ISACAARUM. Ten je ve své domovské kapele znám zálibou v „úchylárnách“ největšího kalibru. Museli jste ho hodně krotit nebo dostal volné pole působnosti? Přisuzujete textům velkou váhu? Nebo raději volíte „rock´n´rollový“ přístup, kdy je důležitější, aby „to znělo“ před nějakým „poselstvím“? 

Bilos: Chymus je náš dlouholetý kamarád a sám kdysi říkal, že by byla pro něj čest nějaké texty pro MALIGNANT TUMOUR napsat. Takže jsem ho kontaktoval a šli jsme společně do toho. Chymus má obrovský dar jako textař. Vždy mu vysvětlím mou vizi a nechám ho dělat a posléze poupravujeme a dodělávám si texty tak, aby mi šly do „huby“. Na další desce budeme opět společně pracovat. Už se těším. Texty jsou velmi důležité. Za prvé dokreslují atmosféru songu a můžeš do nich dostat něco jako poselství, nebo se ozvat proti tomu, co tě štve, a nebo cokoliv jiného. Já mám rád, aby vokál do muziky „zněl“, ale to nemá s textem moc společného. Vše je na zpěvákovi, jak se s tím popere.

Novinku jste nahrávali v německém Stage On Studiu pod taktovkou Andyho Classena. Proč jste si vybrali vlastně tohle studio? Vidíš nějaký zásadní rozdíl oproti českým studiím? Nemyslím teď jen cenu, ale třeba v přístupu, technických možnostech apod.

Bilos: Před 4 lety jsme kontaktovali studia v západní a severní Evropě a jediný, kdo měl opravdový zájem o to točit tu naší „tříakordovou“ šílenost, byl právě Andy Classen, člověk, který si všímal muziky a peníze za nahrávání řešil až posléze. To nás přesvědčilo, samozřejmě, i jeho produkce v posledních letech a jeho dlouholeté zkušenosti. Myslím, že když poslechneš produkci ze Stage One studia a některé české produkce, rozdíl tam je. Přitom česká studia jsou vybavena kolikrát lépe jak zahraniční. Rozdíl bude nejspíš ve zkušenostech a v „know how“. Ano, i přístup ve Stage One studiu je jiný, ale jinde to může být samozřejmě jinak. Každopádně pokud se pod to podepíše člověk jako producent, mám zkušenost, že si to opravdu pohlídá.

Desku jste vydali u německých War Anthem Records. Předchozí počin vyšel u slovenských Metal Age Productions. Proč ta změna? Mimochodem, ve stáji War Anthem Records jsou i mí oblíbení španělští GRAVEYARD nebo legendární PURGATORY. Nechystáte za podpory tohoto labelu nějaké koncerty? Nebo se vám vydavatelství postaralo „jen“ o vydání a šíření desky? Mimochodem, stará se dobře, na vaši novinku narážím snad „všude“ ve světě.

Bilos: Oh, to už je stará historie. S Metal Age jsme se jednoduše rozešli. Měli jsme dohodu na jednu desku a protože měli nějaké problémy, hledali jsme dál, až jsme byli našim německým agentem představeni klukům z War Anthem Records, se kterýma jsme se dohodli na smlouvě na jedno album. Jsou to fajn lidi, se kterými jsme zatím spokojeni. Pracují na labelu velmi intenzivně a jejich distribuce v německy mluvících zemích je skvělá. Předběžně jsme domluveni na další spolupráci, ale o tom budeme ještě intenzivně jednat v blízké budoucnosti. Label se postaral o vydání a distribuci desky v evropském regionu. Co se týče koncertních aktivit, WAR v tomto nijak aktivní není, kromě toho, že pánové pořádají skvělý Party San Festival.

Na „Overdose & Overdrive“ se představil nový bubeník Bohdič. Proč vlastně odešel David Ševčík? Mně osobně přijde Bohdičova hra o trošku víc razantnější, dynamičtější. Každopádně, podle bubeníka se „řídí všechno“. Byl nějaký rozdíl při nahrávání, v přístupu apod.? Přeci jen, s Davidem jste strávili spoustu let a už jste se „hudebně znali“. Jak vlastně Bohdič do kapely zapadl, co třeba živá vystoupení?

Bilos: David odešel, protože jednoduše vyhořel. Přestalo ho bavit cestovat a vůbec hrát na nějaké úrovni. Trvalo to již delší dobu, ale zachoval se jako kámoš, dal nám čas na hledání náhrady a v podstatě hned na začátku Bohdiče doporučoval. A tak to nakonec dopadlo i přes proběhnuvší konkurz, Bohdič to všem natřel... checheche... Bohdič do kapely zapadnul skvěle a to i pro to, že je to náš starý kámoš a dlouho se s námi všemi zná, takže nebyl vůbec žádný problém, navíc jeho klidná, vyrovnaná a zábavná povaha k nám sedí. Taky jeho hra je skvělá a skvěle k nám sedla hned od začátku.

Dlouho jsem přemýšlel nad tím, co má vlastně znázorňovat obal „Overdose & Overdrive“? Na nic jsem nakonec nepřišel (smích). Osobně mi přijde trošku nemastný neslaný. Kdo je jeho autorem?

Bilos: Autorem obalu a vlastně celého grafického konceptu alba je, jako vždy v našem případě, náš dvorní grafik Martin „Canibal“ Hudák, se kterým spolupracujeme už od roku 2004. Nelámal bych si hlavu s tím, co má obal znázorňovat, ale dle mně skvěle sedí k názvu „Overdose & Overdrive“ neboli „Předávkovaný a přebuzený“.

Jako kapela koncertujete poměrně dost a to dokonce po celé Evropě. Vidíš nějaký rozdíl mezi fanoušky, pořadateli v Čechách a za hranicemi? Já se pořád nemůžu v některých klubech ubránit dojmu, že tady občas pořád převládá „socialistický přístup“. Jak to vidíš ty jako muzikant?

Bilos: Ano, jsme v koncertování poměrně aktivní, protože na tom intenzivně denně pracujeme. Procentuálně vyjádřeno, hrajeme zhruba 75 % akcí v zahraničí a 25 % v Čechách a na Slovensku. Živé hraní je podle mě to nejlepší a dělá kapelu kapelou. Rozdíl mezi hraním tady a v zahraničí bych dnes už neviděl, ve fanoušcích rozdíl opravdu není. Metaloví, crustoví nebo punkoví šílenci jsou jednoduše všude a je mi ctí pro ně kdykoliv zahrát. Rozdíl v organizaci u nás a v zahraničí ale vidět jde. Ale lepší se to. Spíš mě mrzí ta česko-slovenská malost. Je to ubohé, takto házet ostatním klacky pod nohy a schovávat to za svůj názor. Ale nemá cenu brečet. Jedeme dál, blbci to nakonec vzdají, jako ostatně vždy.

Máte za sebou loňské turné s legendárními POSSESSED. Jak probíhalo? Kde se vám (v jaké zemi, klubu) líbilo nejvíce a kam už by ses nechtěl nikdy vrátit? Máš nějaké veselé historky ze zákulisí? Vyprávěj, přeháněj (smích)!

Bilos: Tour s POSSESSED jsme původně brali jako splnění jedné velké mety, jakou jsme si před roky vytyčili. Byla to opravdu dřina jet na plně profesionální tour, ale na druhou stranu jsme zjistili, že to v pohodě zvládneme a že můžeme být skvělými partnery i pro legendu typu POSSESSED a to ve všem, a že se nemusíme stydět a být někde zalezlí v rohu. Tour nám samozřejmě přineslo spoustu nových fans a kontaktů do budoucna kapely, stejně jako nové nabídky na koncerty po celé Evropě a nejen tam. Mně osobně se moc líbilo v Barceloně a vůbec ve Španělsku, kde jsme hráli poprvé. Ale co se koncertů týče... Drážďany, Bologna a nebo Tilburg byly excelentní. Historek by byla určitě hromada, ale takových historek jste všichni prožili určitě spoustu. Možná jen ne s klukama z POSSESSED... hehehe... ale letos na Obscene festu budete mít šanci.

Jako kapela to táhnete již 22 let. To už je velký kus života. Co ponorková nemoc? Byla někdy? Chodíte asi všichni do klasické práce, o víkendech a svátcích máte koncerty, turné… Odpočíváte vůbec někdy? A jak?

Bilos: Ano, všichni pracujeme, i když dnes se dá spíš hovořit o otročině než solidní práci. Takže kromě kapely máme každý to své a ponorková nemoc se nám kromě pár občasných výlevů vyhýbá. Navíc my táhneme za jeden provaz a jsme v první řadě kamarádi a to jde potom všechno daleko lépe. Nevím jak kluci, ale odpočinek je pro mě důležitý, takže mu dávám prostor ve volných chvílích, ale pořádně si odpočineme až v hrobě.

Šimek: Ponorka nehrozí. Jsme super parta a to je základ. Vypěstovali jsme si na sobě závislost. Trávíme spolu téměř všechen volný čas. Vánoce, silvestry, dovolené, volné víkendy… nebo třeba zajdeme přes týden jen tak na pivko. Jsme rodina.

MALIGNANT TUMOUR jsou vždy zařazováni mezi kapely „s kterýma je sranda“. Váš humor mi přijde z mého pohledu veskrze „český“. CD ale prodáváte i do zahraničí. Chápou tam vůbec některé vtipy? Máš třeba nějaké reakce, kdy sis říkal:  „Tak tohle bych teda do cizinců neřekl, že to pochopí“? Třeba klip k songu „Earthshaker“, ten asi Brit nepobere (smích).

Bilos: Když přestane být Rock´n´roll sranda, je to v prdeli a měl by si s tím přestat. Možná proto ti připadneme jako ti, s kterýma je sranda. Jo, bavíme se a ostatní taky a tak by to mělo být. Nevím, jestli je náš humor český nebo ne a je mi to opravdu jedno. Lidi se baví všude a berou humor takový, jaký je. I Britové pobrali klip k „Earthshaker“ a pochopili to, stejně jako Američani s klipem „Saddam Hussein is Rock´n´roll“. Samozřejmě, rýpalové se vždy najdou, po celé zeměkouli.

Pohybuješ se na české scéně už hodně dlouho. Konkrétně o undergroundu bys mohl napsat memoáry. Když se ohlédneš do minulosti a trošku zavzpomínáš, vidíš v „tom našem českém undergroundu (a samozřejmě moravském)“ nějaké změny v přístupu lidí, fanoušků, vydavatelství apod.? Mně poslední dobou přijde, že tady hrají stále dokola ty samé kapely a pořád vládnou „starý prověřený jistoty“. Nevím, asi je to v lidech…

Bilos: Underground v metalové muzice v Česku zdá se mi, že už neexistuje. A nebo je to něco, co už já nejsem sto pochopit. Jaksi mi chybí to ryzí kamarádství a pomoci si navzájem. To, že kapela hraje v garáži, z ní ještě nedělá undergroundovou bandu. Nevím, nechci to nijak komentovat, na to jsou jiní specialisté na různých fórech a „komentech“. Ti na to mají nejspíš patent, co je správné a co ne. Bohužel k nim nepatřím a to bych strašně chtěl… hehehe... Jinak pozoruji taky, že festivaly jsou obsazovány stejnými jmény, ale to už trvá X let. Souvisí to s poptávkou. Pokud budou lidi do nekonečna chtít například DEBUSTROL, tak DEBUSTROL budou do nekonečna hrát. V pořádku. Nic v tom nevidím. Pokud budeš chtít na koncert kámoše z garáže, pozveš si je. Zase se to trošku změní, když se objeví nová vlna v metalu. Teď fičí retro thrash a hardcore, za čas to zas bude třeba grind core. A lidi budou chodit na jinou muziku. Je to furt dokola…

V jednom starším rozhovoru jsem se dočetl, že jste chystali k dvacetiletému výročí kapely DVD, jehož vydání bylo následně odsunuto. Jak to s ním vlastně vypadá? Vyšlo nebo ne? Nikde jsem žádné další informace nenašel.

Šimek: O jaký bystrý žurnalista! (smích) Máš recht. Původní termín pro zpracování našeho DVD byl odložen, protože to chceme mít opravdu fajné, a tak si na tom dáváme záležet. Dohodli jsme se, že DVD vyjde k 25 letům MT jako dárek pro všechny, co nám fandí. Máme opravdu kupu zajímavých materiálů, které postupně střádáme a již dnes víme, že se to na DVD formát nevejde, tak je vysoce pravděpodobné, že to bude mít jiný formát. Ale to předbíhám. Je před námi ještě hromada práce.

Na jaře chystáte tři koncerty po ČR a SR s legendárními ASPHYX. Proč zrovna tahle kapela? Přeci jen je stylově trošku někde jinde. Kde a s jakými smečkami vás na tomhle mini-turné můžeme vidět? Chystáte nějaký speciální set? Budou třeba ohně? Říká se, že bez ohňů není underground (smích). A mimochodem, kdo dělal ten plakát? Podle mě je příšerný (smích).

Bilos: S klukama z ASPHYX, respektive s Martinem (van Drunen pozn. autora) jsme kamarádi a on má MALIGNANT TUMOUR, hlavně naší poslední desku, opravdu rád. Na tour s POSSESSED jsme se o té možnosti hrát spolu pár akcí bavili a byl tím nadšen a takto to dopadlo, díky Palcovi z ostravského klubu BARRÁK. Mám z toho radost, ASPHYX mám rád, hlavně poslední dvě desky a myslím, že to bude zajímavé spojení. To mini tour bude 2 – 4. května 2014 a bude probíhat v Bratislavě, Ostravě a Praze. Společnost nám budou dělat vždy lokální smečky v daném místě a to kámoši z kapel BETON, SPASM a BRUTALLY DECEASED. A ten plakát... chechecheche... pláčeš na špatném hrobě. My jsme ho nedělali.

Šimek: „Ano, chcem zrobit nějaký fajný set, a tak se brzy na našem webu objeví taka anketka, kde budeš moc zahlasovat, který song bys rád slyšel. A ano, plakát je děsný. Dělal ho Hanzi (CRASHPOINT, THE TRUTH IS OUT THERE), tak jestli chceš, tak můžeš zorganizovat nějaký lynč. Budeme rádi (smích).“

Vždycky když vás někde vidím, vrtá mi hlavou, jak vám při koncertech drží na hlavě ty vaše paruky? Já si kdysi zkoušel jednu, co měla jedna moje tetička, ale nešlo s ní vůbec házet hlavou, pořád mi jen padala (smích). Na to musíte mít nějaký fígl nebo kouzlo. Prozradíš nám jej?

Šimek: Ano je to velké kouzlo. Podstata kouzla tkví v gumičce vedené po obvodu toho tupé (smích).

Když už jsme u té image. Někteří mí kolegové vám určitě budou závidět vaše džínové vesty pošité nášivkami. V dnešní době je takové retro opět na vzestupu. Sbíráte je nějak cíleně a „budujete“ si svoji vizáž? Nemyslím teď, že máte kolem sebe team lidí, kteří se starají o to, jak vypadáte, ale spíš jestli třeba ty nášivky „opravdu“ sbíráte? Je nějaká, na kterou jsi opravdu hrdý? Nebo je to celé jen „sranda“?

Bilos: No, ta image k muzice tak trochu patří a ať se tomu říká retro nebo ne, začali jsme s tím v roce 2003 a děláme to dodnes. Ty džísky jsou naše z našich teenagerovských let, nebo jsme je dostali od našich kamarádů, kteří je už nenosí a dali nám je, protože některé naše originály utrpěly „poruchu“ nebo byly ztraceny nebo dokonce ukradeny. Takže jako staří metloši uznáváme tu uniformu „denim and leather“. A nášivky... ano, jsem hrdý na zádovku MASSACRA – „Enjoy the Violence“. Skvělá deska, skvělá nedoceněná banda...

Šimek: Já nosím svou, kterou jsem si sehnal někdy ve svých čtrnácti (tedy někdy v roce 1991). Za mého působení v CT ležela ve skříni a jak jsem v roce 2003 nastoupil do MT rychlíku, tak sem ju oprášil. Dokonce jsem ji za tu dobu už dvakrát ztratil a zase našel. Nášivky jsou většinou z dob mého pubertálního období, ale už jsem tam i nějaké další přidal, ale jen z důvodu, aby se mi úplně nerozpadla. (smích) Hrdý jsem na mnou ručně vyšitý PLASTIC GRAVE, které jsem v těch letech žral a ke kterým jsem vzhlížel! Byla to má nej CZ kapela. Tímto zdravím Vlakina, Pouzara a Fida! Na těch džískách  není nic srandovního, mám rád metalové klišé.

Vždycky se mi líbil váš „rock´n´rollový“ přístup. Chlast, ženský a muzika. Není zase tolik moc kapel, od kterých by to nevyznívalo „trapně“. K vám to ale sedí jako k mrtvému zimník. Jen mi prosím prozraď, jak to zvládáte? Už vám není dvacet a třeba já se už dnes dávám po jedné prohýřené noci kolikrát skoro týden dohromady. Napadá mě, že buď máte tvrdý každodenní trénink nebo jste supermani (smích)?

Bilos: Dik za kompliment. Ano už nám není dvacet, to je fakt, ale jak správně říkáš, jsme supermani. Jinak si to nedokážu ani já vysvětlit...

Šimek: Je to láska na celý život. Vřelý vztah k alkoholu mám po svém dědovi a otci. Je to to nejlepší, co jsem zdědil (smích).

Doufám, že sis všiml, že jsem se tě během celého rozhovoru nezeptal na velmi oblíbenou otázku, kterou dostáváte snad vždycky. Tou je vaše „podobnost“ s MOTÖRHEAD. Zeptám se jinak. Jak se ti líbí jejich nové album „Aftershock“?

Bilos: Párkrát jsem tu desku slyšel, ale nevzala mě tak jako „World is Yours“, nebo třeba „Inferno“, ty se mi líbí víc. Každopádně ta naše podobnost s MOTÖRHEAD mi přijde jako dobrý vtip, ale vlastně proč ne. Lidi musí pořád někoho k něčemu přirovnávat a MOTÖRHEAD mi přijde jako skvělá ikona k přirovnání k nám. Budeme s nima v létě na festivalu WITH FULL FORCE hrát. Zeptám se Lemmyho, co na to říká... hehehehe.

Co nového chystají letos MALIGNANT TUMOUR? Navnaď trošku fanoušky. Na co se můžeme těšit?

Bilos: Letošní rok bude ve znamení koncertování, většinou v zahraničí (jak jinak), hlavně tedy naše dubnové tour v Mexiku, české zastávky s ASPHYX a euro tour v říjnu. Samozřejmě se objevíme na některých letních festivalech jako WITH FULL FORCE v Německu, nebo CZECH DEATH FEST u nás a ke konci roku budeme pracovat na skladbách pro novou desku. Taky nám vyjde split 7“ EP s Mexičany ACIDEZ a snad se pár kusů dostane do Evropy. Songy jsou už natočené.

Děkuji za rozhovor a přeju spoustu vydařených koncertů, nových šílených fanoušků, hektolitry jen samého dobrého alkoholu a ať se vám ošklivé ženské vyhýbají obloukem!

Bilos: Já děkuju za prostor a podporu MALIGNANT TUMOUR. Veškeré info o kapele, koncertech atd. hledejte zde:
www.malignanttumour.com
www.facebook.com/malignanttumour

Mějte se fajn a zastavte se na koncertě. Bilos

RECENZE - Overdose & Overdrive


Zveřejněno: 05. 02. 2014
Přečteno:
3865 x
Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář