Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

17.ledna 2014, Zámecký klub Hranice

Po dvou letech přiveze "kačeří" rodinka do Zámeckého klubu opět trochu toho death metalu
nebo-li "DaffyDuck Fest" se vrací na místo činu. Tentokrát s pořadovým číslem 6.
17.ledna 2014.
Zámecký klub Hranice.
Začátek ve 20h.
Vstupné 90,-kč.
Vystoupí tyto kapely v těchto časech:
20.00 - 21.00h GRACE (death metal Hranice)
21.15 - 22.15h DISSOLUTION (death metal Olomouc)
22.30 - 23.45h GAZDASGRIND (death/grind Banská Bystrica - Slovensko)

Info o vystupujících kapelách:

GAZDASGRIND (death/grind Banská Bystrica - Slovensko)
Vznik kapely v roce 1998. Kapela se snaží míchat styly death metal, grind a HC. První koncert v roce 1999 odehrán na domácí půdě v Banské Bystrici. Další následují v roce 2000. Vzhledem k vytíženosti členů kapely si dávají Gazdasgrind skoro šestiletou pauzu. Novou éru startují v roce 2006. V pozměněné sestavě vstupují v roce 2007 do studia v Popradě, kde natáčí své první CD "PéVé3eS."  CD kapela propaguje šňúrou koncertú, přičemž jeden v roce 2008 je zaznamenán i na nosiči DVD. V roce 2010 si bere kapelu pod svá křídla firma TARTAROS production, která jim vydává nové CD "Gazdovská Veselica." Následuje opět koncertová činnost, která trvá až do dnešních dní. Na rok 2014 chystá kapela vydání nového CD pod názvem "ZLO."
http://bandzone.cz/gazdasgrind

DISSOLUTION (death metal Olomouc).
Kapela vznikla v roce 2003. Již od prvních dní své existence se věnuje death metalu. Sestava se dost často mění a tak kapela moc nekoncertuje a spíše se věnuje tvorbě materiálu na zkušebně. Své první demo "Fucking Brutal World"onatáčí v roce 2006 ve studiu M.K.records ve Šternberku. To pak následně propaguje koncertově po různých koutech České republiky až do roku 2013, kdy vzniká nové Promo 2013. V aktuální sestavě Kopec (bicí), Wraith (kytara), Švany (kytara), Petr "Angelo" Čuka (zpěv) a Standa "Vjacky" Pavlík (basa) přijede toto promo představit i do Zámeckého klubu.
http://bandzone.cz/dissolution

GRACE (death metal Hranice)
Kapela vznikla v roce 1995, kdy se basák Roman Křenek (ex-Scapegoat) a bubeník Patrik Daffy Nejedlý (též ex-Scapegoat) spojili s kytaristou Petrem Kučerou. Hned na první zkoušce se shodli na tom, že by rádi produkovali styl zvaný "death metal" podle vzoru v té době populární švédské šestky kapel Hypocrisy, Grave, Unleashed, Entombed, Dismember a Edge Of Sanity. Jelikož to pro nás byly opravdu vzory kapel, které jsme měly v oblibě, během půl roku jsme secvičily první skladby, které jsme následně v roce 1996 natočily ve studiu Fors v Českém Těšíně jako MC kazetu z názvem "The Enemy." Kazeta obsahovala tři skladby. Tuto jsme následně rozeslaly do všech možných zinů a časáku. Ohlasy byly více méně pozitivní a poněvadž se rozjely i nějaké koncerty, rozhodly jsme se v následujícím roce opět navštívit náhrávací studio (tentokrát jsme si vybraly Bzenecký Shaark) a zde jsme natočily naši druhou MC kazetu pod názvem "The Snapper." Na demo byly ohlasy ještě víc pozitivní (např. v časopise Spark jsme vyhrály rubriku "Demo měsíce") a tak se začalo o Grace více mluvit a tím pádem se zvyšovaly např. i počty koncertů. Takto jsme si užívaly asi tři roky. Pak bohužel přišly klasické problémy (hodně práce, závazky v soukromí) a tak jsme se rozhodly, že si dáme na pár měsíců pauzu. Tato trvala nakonec skoro dva roky. Naštěstí jsme zjistily, že nám fungování v kapele chybí (hodně nám k tomu dopomohly i dotazy fans, co s námi je a kdy budeme opět hrát) a tak jsme pauzu ukončily, uzavřely se na zkušebně a připravily nové skladby. Ty jsme natočily v roce 2003 jako promo CD "The TeleTeleTubbies ve studiu v Poličné u Valašského Meziříčí. Na něm poprvé hostoval čtvrtý člen Honza Šoc. Promo jsme opět rozeslaly do všech zinů a časáků a jelikož mělo opět pozitivní ohlasy, kromě koncertů jsme se např. poprvé podívaly i do rádia. Takto jsme fungovaly asi dva roky. Pak nás bohužel opustil náš zpěvák Honza (odjel pracovně do Ameriky) a tak jsme musely (tentokrát vynuceně) provést další pauzu. Honza se vrátil v roce 2007 a protože se mu stýskalo po Grace, přišel z nápadem opět oživit kapelu. V té době bohužel kytarista Petr řešil nějaké problémy a na kapelu neměl čas, rozhodl se Honza chopit se kromě zpěvu i kytary, což mu šlo výborně, a tak jsme během jednoho roku v této sestavě natočily promo CD "Reborn" (2007) a debutové CD "13 steps" (2008). Obě se točily ve studiu v Havlíčkově Brodě. Tyto opět putovaly k recenzím do zinů nejen tištěných ale i těch internetových. Ohlasy byly opět více méně pozitivní a tak jsme kromě koncertů dostaly např. nabídku od firmy Crystal production zúčastnit se kompilace klipů v časopise Pařát. Díky této nabídce proto vzniká náš první (a zatím jediný) klip "Burn In Hell. 
V sestavě Honza (kytara, zpěv), Daffy (bicí) a Roman (basa) fungujeme  tři roky. V roce 2011 Honza ale opět odjíždí do Ameriky a tak se na post kytaristy vrací Petr a mikrofónu se chopil basák Roman. V této staronové sestavě navštěvujeme po 15-ti letech studio Shaark a zde natáčíme zatím naše poslední promo CD "Syberyja." To je k poslechu na našem profilu na Bandzone.
Současná situace je taková, že jsme kvůli koncertům přibraly do kapely Jirku Janíčka a pokoušíme se prorazit do povědomí fans v obohacené sestavě.

http://bandzone.cz/grace

Zveřejněno: 15. 01. 2014
Přečteno:
3087 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář