Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

ONSLAUGHT – VI CD 2013, AFM Records

Chcete důkaz, že thrash metal nemusí mít visačku made in USA nebo Germany? Pak se stačí podívat do Velké Británie, kde v září vyšlo šesté album veteránům ONSLAUGHT. Kapela, která dvojicí alb „Power From Hell“ a „The Force“ v dobách rozkvětu tohoto stylu hájila barvy thrash metalu na ostrovech, se může hrdě hlásit k mistrovským kouskům, ze kterých nadále čerpá nejen evropská generace následovníků. V roce 2004 se ONSLAUGHT vrátili zpět na scénu (v letech 1992 až 2003 si dali pauzu) a od návratu už mají na svém kontě tři potomky. Společně s dřívějším plozením je to celkem šest pekelných dítek. My se podíváme na šesté novinkové parchantě, které v matrice dostalo jméno „VI“. Jednoduché a snadno zapamatovatelné určení, že tohle je prostě šestka. Sám mám tuto smečku rád a předchozí počiny „Killing Peace“ a „Sound Of Violence“ považuji povedené. Nezřekl bych se jejich otcovství a hrdě bych nosil jejich fotky v peněžence. (úsměv)

Intro, natáhnout kohoutek, zamířit a prásk! „Chaos is King“ je smrtící kulka mezi oči. Úderný, přesný a hlavně kousavý thrash metal pro 21. století. Pryč jsou dávno doby špinavého heavy metalu s blasfemickou atmosférou. Produkce se opět skvěle vyznamenala. Zvuk doslova zadupává do země a přitom není příliš nahlas (ale stejně si to „ohulíme doprava“!). Z každého úderu do bicích a sáhnutí do strun je cítit, že neposloucháte ochotnický kus složený během hospodské zábavy. „Fuel For My Fire“ doslova zabíjí, ač je to pomalejší věc. Daleko více tak vynikne skvělá kytarová práce dua Rockett-Davies. Stejně jako minule, tak i zde se dostává velmi živá kombinace a plno zajímavých melodií. „Children of the Sand“ má krásný orientální nádech a arabské melodie se táhnou po celou dobu. Ze „Slaughterize“ stříká energie a hlad po krvi. Vůdcem celého vražedného klanu je zpěvák Sy Keeler, který svým výkonem předčí kdekoho. Štěká, křičí, plive krev a žene tak kupředu vražedný stroj ONSLAUGHT.

Koncertní hitovka „66’Fucking‘6“ podtrhuje už tak skvělé představení. Osobně jsem si tuto pecku rád zakřičel na nedávném koncertě v Praze. Mně připadá, že druhá půlka je snad chytlavější. Nemyslím nyní zadní partie fanoušků, které se pořádně zapotily. „Cruci-Fiction“ opět sází na rychlé riffy a chytlavou melodii. Rozmanitost desce nechybí, takže „Dead Man Walking“ zvolní na dravosti a bude pomaleji kousat do živého masa. Kombinace dusivé atmosféry a riffů á la motorová pila tak dokládá, že thrash metal nemusí být jen o rychlo-palných riffech a zběsilé jízdě do pekel; ale i ten klidnější mám rád. Na samotném konci už se nadrženě třese „Enemy of my Enemy“. Další hutná zasekávačka, která si sebere vašich šest a půl minuty, kdy budete třepat hlavou a ukazovat paroháče. Pro sousedy bude noční můrou, protože si při ní(ne)pořádně zadupete do rytmu. Pokud chcete sundat i omítku, pak stačí dát větší hlasitost.

Třetí poreunionová placka, třetí skvělá věc a do třetice bolest za krkem. Nemluvě o bordelu způsobeném skákáním a běháním.

„VI“ neuhne z vytyčeného směru, který si ONSLAUGHT určili po návratu. Můžete tak dát do jedné lajny „Killing Peace“, „Sounds Of Violence“, letošní novinku a získáte na delší dobu příklad výborně zahraného thrash metalu v moderním hávu a v povedeném zvukovém kabátku.

Seznam skladeb:
  1. A New World Order
  2. Chaos is King
  3. Fuel for my Fire
  4. Children of the Sand
  5. Slaughterize
  6. 66’Fucking‘6
  7. Cruci-Fiction
  8. Dead Man Walking
  9. Enemy of my Enemy

Čas: 39:26

Sestava:
  • Nige Rockett – kytara
  • Sy Keeler – zpěv
  • Jeff Williams – basa
  • Andy Rosser-Davies – kytara
  • Michael Hourihan – bicí

http://www.facebook.com/onslaughtuk

http://onslaughtuk.com/
http://www.myspace.com/onslaughtuk
http://www.last.fm/music/Onslaught


Zveřejněno: 11. 01. 2014
Přečteno:
3700 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Míra | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

11. 01. 2014 18:12 napsal/a Peťan
Onslaught
Parádní album! Nedávno jsem poslouchal Power from hell a s odstupem času i VI a chytlo mě to ještě víc. Navic i naživo zněly nový vály výborně!
11. 01. 2014 14:03 napsal/a Opat
...
Je fakt, že málokterá nová thrashová deska mne opravdu baví, Onslaught se ale povedlo nahrát velice příjemné a energické dílo. Moc fajn deska.
11. 01. 2014 11:54 napsal/a Asphyx
od
koncertu v Praze, kde mě tahle smečka totálně rozsekala, jsem čekal na tohle album jako na smilování Boží. Mě VI taky hodně baví a souhlasím s recenzí snad s každým řádkem. Moc dobře se mi to poslouchá...! Díky za recenzi! Teď jsem ještě moc zvědavej na Suicidal Angels!