Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TELEPATIE VI

DESIRE FOR SORROW, MORTIFILIA, 1000 BOMBS

Pošmourné páteční odpoledne. Po návratu z práce, utahaný uléhám do gauče. Na gramec hážu „Love is for Sucker“ od TWISTED SISTER a začítám se do životopisu Dava Mustaina. Upřímně se mi dnes už nikam nechce a nejradši bych zůstal pod dekou, ale nakonec se přece jen zvednu, nasednu do thrashportéra a vyrážím do města. Mařenka zůstává doma, zítra jí čeká „dvanáctka“ v práci.

Před půl devátou dorážím do sympatického klubu Fabrika, kterou vede mistr Honza Vozáry (Oceán). Pro mě je až neuvěřitelné, jak moc milý, sympatický a skromný člověk to je. Budiž mu přáno, ať hudební klub Fabrika ještě dlouho fungovati bude. Krátký pokec a pozdravy s 1000 BOMBS. Koupím si nealko pivo a vyčkávám začátku akce. Dávám se do řeči (nebo spíš on se dává do řeči se mnou) s jedním fajn týpkem jménem Pavel, který sem dorazil z Prachatic, a tak čas do začátku koncertu pěkně uteče. Doráží i Jenz, kterému moje vychvalovaní 1000 BOMBS nedalo a chce se přesvědčit na vlastní uši.

Něco kolem čtvrt na deset večer otvírají budějovičtí mladíci DESIRE FOR SORROW. Věkem mezi 21-23 lety, leč svoje nástroje ovládají jako zkušení mazáci. Zaslechl jsem něco o českých CRADLE OF FILTH. A musím uznat, že toto tvrzení nebylo daleko od pravdy. Melodický black metal s klávesami sice není to, co bych přímo vyhledával, ale to je hlavně můj problém. Kapela hrála znamenitě a ve svém ranku jistě brzy budou patřit k tuzemské špičce.

Jako druzí přichází na řadu sušická deathmetalová stálice MORTIFILIA. Ta mě dnes dostala do kolen, rozsekala veškeré pochyby a žíly mi napustila „mortifiliem“. Poháněni znamenitým zvukem do publika nastříleli 15 smrtonosných skladeb a na přání neodbytného publika ještě jeden přídavek navíc. Jdu si koupit vinyl, jinak to nejde. Teď už ho točím na gramci snad podvacáté a pořád se ho nemůžu nabažit!

Koupil jsem si i demo-cd 1000 BOMBS. Nákup nesu do auta. Když se vrátím, „BOMBY“ už jsou téměř připravené k odpálení. Crossover jak se patří, rozuměj přímočarý thrash metal bez zbytečných příkras a kudrlinek s pořádnou porcí punku navrch. Taková plzeňská variace na téma CRYPTIC SLAUGHTER, D.R.I.  a TOXIC HOLOCAUST. A to je přesně to, co ve mně vzbuzuje naprostý záchvat moshové horečky. Celý bombový nálet proskotačím pod podiem.

BELLIGERENCE odpadla, zvuk byl skvělý. Takže nakonec jsem si můj poslední letošní koncert skvěle užil a jsem moc rád, že jsem nezůstal doma prdět do peřin a vyrazil jsem!

Zveřejněno: 31. 12. 2013
Přečteno:
3250 x
Autor: Kubaajz | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

03. 01. 2014 12:33 napsal/a Asphyx
Bomby a Mortifilie
Obě kapely jsem viděl nedávno v Plzni a je to v současnosti taková koncertní jistota. Obě mě bavily hodně moc. Díky za super report!