Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TELEPATIE VI

29.12. 2013, Mladá Boleslav - Farářova sluj

Totální underground! V pátek brouzdám po Bandzone a čirou náhodou narážím na akci, kde hraje australská thrash metalová legenda HOBBS' ANGEL OF DEATH! Do háje, jak to, že o tom nic nevím? Večer se se svým objevem svěřuji v písecké putice Žakynovi, který je stejně překvapený. V sobotu se zjišťují detaily – místem konání je klub Farářova sluj v Mladé Boleslavi, o kterém jsme nikdy neslyšeli. Info téměř žádné. V neděli volá Žakyn s informací „jedeme“. V půl sedmé mě tak doma vyzvedává i se zbytkem výpravy – Korkem, Karlem a Štěpánem. Na benzíně kupujeme pivka, Korek se zhostil role DJ a na kazetách vytahuje perly jako SAX PIJÁK nebo DEMOLIZER. A protože jedeme do města Škodovek, nemůže chybět starý dobrý DEBUSTROL. Problém nastává při hledání ulice Ptácké, kde se má nacházet klub. Nechceme se příliš vyptávat kolemjdoucích, protože při dotazu „kde je tady Farářova sluj?“ se bojíme, aby nás někdo neposlal do nejbližšího kostela. Navigace sice chvíli zlobí, ale nakonec místo nacházíme. Po ultra strmých schodech jdeme z ulice přímo do klubu, který je k našemu překvapení narvaný. Prostory bych přirovnal třeba k pražskému Hells Bells. Platíme lidové vstupné 240 Kč a jdeme obhlédnout situaci. Klub je pěkný, klenba nad malým pódiem, na zdech obrácené kříže. Pivo příliš poživatelný není, přesto tady za večer tři vymlasknu. Moc dobře se tu nedá pohybovat, návštěva je odhadem kolem 120 lidí a mezi nimi potkáváme pár známých obličejů včetně legendy legend Paula Speckmanna. Korek jako správný lovec autogramů vyhledává Petera Hobbse a nechává si podepsat vinyl ještě většího kultu – Hobbsovy první kapely TYRUS fungující v letech 84 – 86.

V roli první předkapely se představili SACRASTIC z Mnichova Hradiště. Do klubu jsme přišli zrovna ve chvíli, kdy kapela dohrávala set svých věcí a začala hrát tři covery od METALLICY – „Master Of Puppets“, „Creeping Death“ a „Seek & Destroy“. Vokál je sice trochu utopený, ale jinak je zvuk parádní. Správně nařvaná thrashová kytara a výtečně zahrané covery. Vlastní tvorbu hodnostit nemohu, ale za METALLICU dostávají SACRASTIC za jedna. Klidně bych si je dovedl představit jako plnohodnotný revival.

Druhá předkapela jsou pánové z CRUSHER. Jičínská metalová partička hrající death/thrash metal mě nikterak ze židle nezvedla. Jedna skladba jako druhá, set je jednotvárný a strojový. Nic, co by mě dokázalo chvíli bavit. Možná to byl jen můj pocit, nicméně po pódiem to žilo, takže si CRUSHER své fans našli. Čas využíváme raději k pokecu s Paulem Speckmannem a nakonec odcházíme na ulici do hospody na točenou Plzeň (úsměv).

Vše bylo nachystáno pro Petera Hobbse a jeho bandu. Tenhle Australan je nestor a řádně proplešatělý a prošedivělý to do nás nahrnul se vší grácií. Nikdy by mě nenapadlo, že někdy uvidím HOBBS' ANGEL OF DEATH naživo. Strhla se lavina old schoolového thrash metalu, ve kterém nechybí ani pomalejší a melodické pasáže. Naprosto zničující a sekající kytary, pot teče proudem. HOBBS' ANGEL OF DEATH je dřevárna jak se patří a tenhle výlet do historie si budu pamatovat hodně dlouho. „Bramborové“ bicí a kotel plný hrozičů! A do třetice Paul Speckmann – třepete hlavou a najednou on si užívá koncert v kotli vedle. Jako správný fanoušek a srdcař! Peter Hobbs je satanáš sám o sobě a nejlépe to dokazoval neustálým pliváním a znesvěcováním obráceného ježíše na mikrofonu. Jako za starých časů! Nesmrtelné vály jako „Jack the Ripper“, „Brotherhood“, „Crucifixion“ nebo „Satan´s Crusade“ rozmlátily celou sluj na tisíc kousků. A pokud tu byl přítomen opravdu nějaký farář, nestihl ani zaklapnout bibli a sežrat hostii, když odtud prchal (úsměv). Jak to peklo dlouho trvalo? Možná hodinu a čtvrt všechny přítomné HOBBS' ANGEL OF DEATH vláčeli rozpáleným thrashovým peklem! Výborný klubový koncert. Underground nade vše!

Je po jedné hodině v noci a naše jihočeská „Bay Area crew“ pomalu mizí. Čeká nás dlouhá cesta, kterou nám zpříjemňuje plzeňská dvanáctka a ASSASSIN. Na naší oblíbený benzíně za Prahou s hrůzou v očích zjišťujeme, že je vyprodaná tradiční pochoutka při cestách z koncertů – feferonkový salát. Doma mě Žakyn vyhazuje ve tři ráno a okamžitě padám do pelechu. „Rychloakce“ HOBBS' ANGEL OF DEATH za to rozhodně stála. Fajn klub, slušná návštěva všech věkových (i když převážně místních) kategorií, výborný zvuk a totální kult! Díky! Stay Thrash!

Zveřejněno: 02. 01. 2014
Přečteno:
3448 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

10. 01. 2014 13:29 napsal/a Adhell
Fararova sluj
Cauka, je to presne tak, farar je normalne pracujici clovek. Klub funguje pouze patek a sobota a to jeste ne kazdy ;) V MB mame slusnou zakladnu co posloucha metal a taky je spustu lidi, kteri sem pravidelne jezdi i z okoli. V podstate kdyz se tam nekdo objevi casteji zjisti, ze potkava neustale ty same lidi ;) jinak 18.1. nas opet ceka navsteva ze zahranici a to Apostate (UA)
06. 01. 2014 14:47 napsal/a Asphyx
no
já nevím jestli to je pravda, ale co jsem dřív měl informace z doslechu, tak Vikář chodil normálně do práce....a pak měl jednoho takovýho pěknýho koníčka, alespoň se to říkalo:)) Každopádně, ona ta základna v Mb není zase taková, třeb a Plzeň je o hodně větší, ale Praha je blízko a hlavně!! nezvou pořád dokola ty samé kapely:)) Osobně znám už jen jeden takovej další klub a to je pražská Modrá Vopice....
06. 01. 2014 14:43 napsal/a Coornelus
akce pro radost
Tak jasně, vždy je super udělat akci pro radost, většinou to tak na UG scéně dělá každej, ne? Ale ono když ti pár známých zaplatí kapelu z Ameriky nebo z Austrálie, tak není o čem :-) Zřejmě tam funguje slušná základna a je pořád plno, tak to neřešej. Já jen, že je to asi první klub, kterej znám, co je takhle za vodou, no, proto se divim.
06. 01. 2014 13:46 napsal/a Asphyx
sympatie
ono v dnešní době je asi lepší si udělat vždycky \"akci pro radost\" a pro pár známých a lidí co opravdu přijdou, než si dělat plané naděje:)) Osobně se mi tento přístup velmi líbí a jelikož jsem u Vikáře nejedno pivo v minulosti vypil, mohu jen a jen doporučit. Krásné prostředí....a pořádají se tam jen samý záležitosti pro fajnšmekry! Jediný co mě mrzí je, že to teď mám už přes půl republiky:((
06. 01. 2014 13:41 napsal/a Coornelus
VIP klub
Tak tohle mě dostalo: akce se šíří v podobě malých letáčků a info se šíří s citem:-)))) V době, kdy každej nadává, že lidi nechoděj na akce, na FB se propaguje kde co, se mění Sluj na klub pro vyvolené a dělaj se v něm utajené akce, aby náhodou nepřišlo moc lidí:-)))))) To je ale prekérka:-)))