Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
INSANIA

EVISCERATE - Shadows Out Of Time MCD 2004, vlastní náklad

Italská čtyřka existuje už 8 let, zatím ale bez plnohodnotného alba pod nějakou firmou. Právě recenzovanému mini CD předcházely tři dílka, přičemž to třetí obsahovalo pouze jednu skladbu ? a ta tvoří úvod novinky.

Eviscerate mají poměrně široký záběr ? jejich muzika se pohybuje od klasického heavy metalu až skoro k deathu. První skladba začíná zkresleným recitativem jak z nějakého sci-fi filmu, ale vzápětí se rozjíždí heavy kytary, dusot bicích a thrashový zpěvokřik. Ten netrvá věčně, chvilku dojde i na čistý zpěv, ale zpěk k tomu thrashovému. Trochu mi to připomíná starý Kreator, kromě pasáží s tím heavy zpěvem. Také druhá Existence má úvodní pasáž trochu futuristickou, ale pak pokračuje v duchu té první. Možná je lehce pomalejší, ale zase má takovou tu atmosféru konce 80. let. Ono vůbec celá tvorba Eviscerate zaznamenaná na tomto kotoučku právě k období zlatého věku thrash metalu vzhlíží. Často se objeví sólíčko, bicí jsou dostatečně úderné a pestré a zpěv se mi taky líbí. Ve trojce se střídají heavy metalové postupy s thrashovými a zase je to samá ozdůbka ? tu kytarová, tu nečekaný přechod bicích, vespod si spokojeně bručí baskytara. Pro mě je to taková příjemná vzpomínka na dobu před nějakými 15 lety, kdy jsme sjížděli Kreator, Sodom, Tankard a Metallicu. Mě se tvorba těchto Taliánů fakt líbí, akorát nevím, jestli v dnešní době, která thrash metalu zrovna nepřeje, dokážou zaujmout nějakou firmu, která by se o ně postarala se vším všudy. Abych nezapomněl na poslední štych, tak tomu vévodí skvělá rychlá kytarová pasáž, melodická sóla a zase ten thrashový vokál.

Nevím, zda je k cédéčku vyroben klasický booklet, já mám jen promo v klasickém promo obalu. A ten nevypadá zle. Titulní strana s lebkou nějakého ?tvora? vypadá velmi pěkně, z druhé strany sestava, fotky, seznam skladeb ? také hezká grafika. Natáčelo se v Itálii, jmenovitě ve studiu Nadir a zvuk je v pohodě.

A protože nevím, jestli pánové umí česky, aby si z recenze udělali úsudek sami, respektive pochopili, že se mi jejich práce fakt líbí, mimořádně uvedu body. U mě to mají za

8 / 10.

Čas: 19:12

Seznam skladeb:

1. Stolen Heartbeats

2. Existence

3. What Was Once ? Is Nevermore

4. Invasion

www.eviscerate.it


Zveřejněno: 08. 01. 2005
Přečteno:
3392 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář