Nejbližší koncerty
  • 16. 04. 2024Extrémní death-thrashová kapela SPIDER KICKER'S z Řecka h...
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

SATAN´S WRATH – Aeons of Satan\'s Reign LP/CD 2013, Metal Blade Records

I ve sluncem rozpáleném Řecku jsou cesty vedoucí do temného podzemí. Pravda, mnoho kapel se v těchto končinách za samotným Luciferem nevydává, ale SATAN´S WRATH jsou jedni z těch odvážných (úsměv). Pětičlenné bezbožné komando je na metalové scéně stále novým jménem. SATAN´S WRATH se dali dohromady v roce 2011 a hned o rok později vydali debut „Galloping Blasphemy“. Aby toho nebylo málo, letos přišli s aktuální novinkou – druhým velkým albem pojmenovaným „Aeons of Satan's Reign“. A že by tahle fošna neměla zůstat bez povšimnutí, dokazuje i fakt, kterým je vydání u Metal Blade Records. Vždyť tento label má pod svými křídly i mnohem slavnější jména.

Obal druhého alba black/thrashové formace na mě působí dost přeplácaně. Několik satanášů si sice „smlsává“ na ježíšovi, ovšem graficky mi obal připadá chaotický a ne zrovna poutavý. Logo kapely pak do malby doslova splývá. Hudba SATAN´S WRATH je ale o to více čitelná. Místo intra na mě čeká bohoslužba do které se již samotný Lucifer probouzí svými pazvuky. V jediné vteřině napjatou atmosféru kostela rozčísne skladba „Only Satan Is Lord“. Název skladby snad ani nemusím překládat. Black/thrash metal jako za starých dobrých osmdesátek. Ostré kytary, které sypou jeden riff za druhým a všech osm skladeb obohacují o kytarová sóla. Ta sice nejsou nikterak výrazná nebo snad zapamatovatelná, ale jsou vždy dobře umístěná. Někdy klasicky v druhé polovině skladby, jindy hned na úvod. Co by to bylo za retro black/thrash, kdyby bicí nezněly plechově? Pravda, zvuk desky je na můj vkus až příliš uhlazený a tak ta pravá špína, jakou by měla tato odnož metalu mít, se vytrácí. SATAN´S WRATH dokonce v určitých pasážích koketují s tradičním heavy metalem. Především kytary a sóla občas připomenou vliv britského NWOBHM. Vokál však žádný ječák nepřipouští. Plíživý chrapot nebo pěkně zběsilý vřískot vládnou celé desce „Aeons of Satan's Reign“. Kolikrát nechybí ani jakýsi chechtot ze záhrobí. SATAN´S WRATH do toho jen neřežou a umějí i zpomalit tempo do houpavých a kradoucích se melodií. Vždyť jsme na cestě do pekla přece (úsměv). Celkem osm skladeb dává něco málo přes čtyřicet minut a abych řekl pravdu, několikrát jsem se přistihl, že se nudím. Zhruba po nějakých dvaceti minutách už mi „Aeons of Satan's Reign“ přijde jednotvárné a mám pocit, že mě nemá čím překvapit. Čertužel, tento pocit mi zůstává až do konce poslechu. Z celé desky mě tak v paměti nejvíce utkvěl otvírák „Only Satan Is Lord“ a sypačka „Ecstasies of Sorcery“. Naopak závěrečný titulní devítiminutový opus „Aeons of Satan's Reign“ bych zkrátil alespoň o polovinu.

Druhý zářez v diskografii SATAN´S WRATH na mě působí lehce rozpačitě. Stavební kameny směsice black a thrash metalu, které byly položeny před mnoha lety, na albu „Aeons of Satan's Reign“ lehce najdeme. Stejně tak skladby, co baví a důstojně oprašují řemeslo VENOM nebo CELTIC FROST. Jen mě při posleších přepadly stavy nudy a někdy jsem bojoval i s doposloucháním celého alba. Na druhou stranu jindy jsem si poslech užil celý. SATAN´S WRATH mě sice k samotnému satanovi nedovedli, ale rozhodně nepropadli. Kapela navíc funguje pouze (!) dva roky a tak si určitě počkám, s čím přijdou v budoucnu.


Seznam skladeb:
  1. Only Satan Is Lord     
  2. Die White Witch Die     
  3. Archfiend     
  4. Ecstasies of Sorcery     
  5. Satan's Blood, Lucifer's Fire     
  6. All of Us Witches      
  7. Lives of the Necromancers     
  8. Aeons of Satan's Reign

Čas: 42:23

Sestava:
  • Costa - baskytara
  • Nathan Perrier - bicí
  • V - kytara
  • Stamos K - kytara
  • Tas Danazoglou - vokály

https://www.facebook.com/666SATANSWRATH666

http://www.metalblade.com/satanswrath/

Zveřejněno: 18. 12. 2013
Přečteno:
3794 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář