Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
LLYR

COLP – PhilosophisED CD 2013, Southernpower Production

Tento rok vychází malý datadisk od vývojářského studia COLP sídlícího v Českých Budějovicích. CD „PHilosophisED“ obsahuje čtyři nové hratelné mise pro všechny fanoušky této dobře propracované akční série, níž se najdou slabší i silnější jedinci. Poslední materiály nezapřou (silnou) inspiraci ve švédské (herní) scéně. Zasunout CD(ROM), nasadit sluchátka a propojit své tělo se strojem – kybernetický zážitek čeká.

První kampaň „Pulse“ nás provází pomalým tutoriálem, kdy prozkoumáme temná zákoutí vesmíru. Až s matematickou přesností se projevují sekavé riffy, které dostávají podporu v dunivé base a přesných bicích. Člověk se rozhodně neztratí ani v temné mlhovině. Pozná již prozkoumaná zákoutí, protože COLP nebudou měnit již nastavený směr. Koneckonců proč měnit něco, co funguje. Tato navigace skrze magnetická pole nás omylem či cíleně odrazí k rychlejšímu posunu vpřed. „Heatrage“ ukazuje i živější polohu v jinak mechanickém soukolí. Kabina se otřásá a můj tep se sladil s rytmem bicích. Ty předvádějí skvělou práci stejně jako zbytek posádky. Ta na sebe ve vzteku dvojhlasně křičí, aby se mašina zpomalila. Povedlo se to napůl, protože „Equation“ střídá rychlé a pomalé pasáže. Nadsvětelný motor totiž chytil časovou smyčku. Hudebně to však není špatné. Právě v těchto momentech stojí vše pevně na nohou. Evidentně se spustil systém umělé gravitace. Kroutivé kytarové riffy u mě budí dojem, že jsme začali i rotovat. Daří se mi nasoukat do skafandru, protože naše mise se chýlí ke konci. Červená světla a varování značí, že je problém. Ztrácíme integritu trupu, plášť se začíná kroutit, objevují se trhliny a životadárný kyslík je pryč. „Disassembled“ je díky tomu těžká a dusivá, jako snaha rychle přesunout své tělo vzduchoprázdnem do záchranného modulu. Na poslední vteřinu se daří opustit raketoplán. Pomalu je moje bóje unášena vlivem odstředivé síly vesmírem. Stejně pomalu doznívá i tato poslední skladba. Moje duše je ztracena v místech, kde není slyšet můj křik. Budu muset počkat, zda mě někdo zachrání.

Musím uznat, že se mně toto krátké EP opravdu líbí. Věděl jsem, co od COLP čekat a raději jsem se nesnažil porovnávat „PHilosophisED“ se zbytkem doposavad nahraného. Naopak jsem si chtěl vychutnat čistě jen toto EP. Průměrná stopáž skladeb kolem čtyř minut také hraje ve prospěch věci. Takto ty čtyři pecky nenudí. Osobně na mě hodně muzika zapůsobila při nočním poslechu. Produkce a mastering studia LOCO je na skvělé úrovni. Tohle by se dalo srovnat se zahraničím. Neříkám, že to bude bourat žebříčky prodejnosti, v domácím časovém pásmu se však COLP nemohou s nikým rovnat.

Seznam skladeb:
  1. Pulse
  2. Heatrage
  3. Equation
  4. Disassembled

Čas: 16:13

Sestava:

  • Peter – bicí
  • Sad – baskytara, doprovodný vokál
  • Paste – kytara, doprovodný vokál
  • B.C. – kytara, zpěv

www.bandzone.cz/colp
www.facebook.com/pages/COLP/110157375677078
http://www.last.fm/music/Colp



Zveřejněno: 06. 12. 2013
Přečteno:
3476 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Míra | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

09. 12. 2013 10:53 napsal/a Míra
to nebylo na tebe
To nebylo myšleno na tebe,ale na Honzu.;) jemu jsem směřoval otazku. Pardon pisu z mobilu.
09. 12. 2013 09:56 napsal/a Opat
COLP neznáme
Ne, Colp jsem neznal, pokud jde o tohle... A psal jsem snad něco takového, že jsi mě odradil od čtení recenzí?
09. 12. 2013 09:37 napsal/a Míra
COLP neznáme?
Já měl za to a také to pisu,ze COLP už není třeba představovat. Hlavně mě přišlo zcestné u krátkého EP vypisovat kompletni zivotopis kapely. K tomu ma pomoct prilozeny odkaz na bandzone. Někoho to navnadi a někdo si třeba díky tomu zajděte na bandzone a objeví novou kapelu. Honzovi nepíšu zle,ale naopak si něco z jeho kritiky beru k srdci. Neodradil jsem té snad od čtení recenzi?
09. 12. 2013 08:42 napsal/a Opat
...
Já proti takové recenzi nic nemám, ale Honzův komentář chápu v tom, že o desce a hudbě jako takové se toho čtenář moc nedozví. Ale nic proti, nápad je to zajímavý. :)
09. 12. 2013 06:39 napsal/a Asphyx
a mě se to líbí
Asi patřím do té druhé skupiny, ale mě se ta recenze líbí. Dokonce jsem si díky ní nahrávku i poslechl. Být to jen stroze opsaný promo leták, vůbec bych neměl chuť do toho jít. Kapelu bych jinak totiž hodil do pytle \"další vobyčejnej metalcore\". Takhle jsem byl příjemně navnaděn a šel do toho.