Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HEIDEN – Andzjel

NOCTURNAL GRAVES – ...From the Bloodline of Cain LP/CD 2013, Hells Headbangers Records

Při spojení australský black/thrash metal se asi každému vybaví veteráni DESTROYER 666, jenže ti při přesídlení do Nizozemí jsou dnes už evropskou kapelou. Štafetu tak v Austrálii musejí převzít mladší ročníky. Jednou z kapel vyznávající old school black/thrash metal jsou u protinožců i NOCTURNAL GRAVES z Melbourne. Kapela vznikla v roce 2004 a mimo demáčů, kompilaček a EP vydala v roce 2006 debut s názvem „Satan's Cross“. O čtyři roky později NOCTURNAL GRAVES přerušují činnost, aby se v loňském roce vrátili na scénu čerství a plni energie. Výsledkem je nové album „...From the Bloodline of Cain“.

Temný obal a logo kapely s obrácenými kříži dávají jasně najevo, že s Australany to nebude žádná ukolébavka. Pánové jsou vyznavači jasných a roky prověřených postupů. Nesnaží se vymýšlet nic nového ani nijak vybočit z kolejí, které kdysi projeli třeba němečtí DESASTER nebo švédští NIFELHEIM. Základ je třeba hledat v klasickém thrash metalu, především kytary jsou thrashové a ostré jako břitva. Když spouštím „play“, ze všech stran se na mě začíná hrnout zlo. NOCTURNAL GRAVES se rozhodli svými osmi skladbami provést mě peklem a já na jejich hru lehce přistupuji. Ono totiž od prvních úderů není úniku. Dřevní bicí mě přikovaly a já musím vzápětí čelit kovové lavině. Jednoduché kytarové riffy, vyhrávky i kytarová sóla – to vše zabaleno do správně špinavého a chrastivého zvuku. NOCTURNAL GRAVES však vedle sypaček zařazují i pomalejší a melodické pasáže během kterých tlačí vše živé před sebou jako buldozer. Typickou ukázkou je třetí vál „The Conqueror's Flame“, který stupňuje tempo a závěr je pořádný masakr. Všem skladbám pak vládne hnilobný vokál, který má příchuť té pravé blasphemie. NOCTURNAL GRAVES nedávají ani chvíli k oddechu a s každou skladbou vás vlečou blíž a blíž Luciferovi. „Promethean War“, „Ascension Through Lucifer's Might“ nebo „Iron Command“ jsou toho jasným důkazem. Nechybí ani lehké výlety do death metalových vod, které jsou snadno slyšitelné i v poslední titulní skladbě „...from the Bloodline of Cain“. Převládá však onen syrový a zlý black/thrash. Zkrátka tu hudbu, kterou mají pánové rádi, velmi dobře po svém nahráli na svou desku. Nejedná se o nic nového, nic převratného a ani oslnivého. Jedná o kvalitní a dobře zahraný black/thrash metal. Autentický, poctivý. Neříkám, že album budu sjíždět do nekonečna, ale i po několika posleších vím, že se k „...From the Bloodline of Cain“ občas rád vrátím.

Album „...from the Bloodline of Cain“ australských satanášů jednoduše baví. Old school je zpátky a s ním i odkazy dávných a zašlých legend žánru. NOCTURNAL GRAVES z daleké a vyhřáté Austrálie dali výraznou odpověď na evropské mladé black/thrash bandy. Svým hrubým metalem si pak musí získat nejednoho z fans tohoto ranku. Album vyšlo u známého labelu Hells Headbangers Records na CD i vinylu a tak by se mělo dostat více do podvědomí. A třeba se dočkáme i nějakého evropského turné.

Seznam skladeb:
  1. Promethean War
  2. Slave Annihilation     
  3. The Conqueror's Flame     
  4. Ascension Through Lucifer's Might     
  5. Through the Devil's Flesh     
  6. Iron Command     
  7. The Great Adversary
  8. ...from the Bloodline of Cain

Čas: 33:56

Sestava:
  • Nuclear Exterminator - vokály, baskytara
  • Decaylust - kytara
  • L. Wilson - bicí
  • Shrapnel - kytara

https://www.facebook.com/nocturnalgraves

https://myspace.com/nocturnalgraves696

Zveřejněno: 07. 01. 2014
Přečteno:
3400 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

09. 01. 2014 18:40 napsal/a Balda
!!
v pondělí mi přišlo LP.je to straašnáá masáž!noc novýho, ale zahraný exclusivně!
07. 01. 2014 07:34 napsal/a Asphyx
poctivá
Tahle deska sice není nijak objevná, ale je hodně poctivá. Mě to baví, stejně jako recenze. Zkrátka, obojí dobrá práce:)) Tuhle kapelu úplně vidím ve farářově sluji:)))