Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

RAMMING SPEED – Doomed to Destroy, Destined to Die LP/CD/MC 2013, Prosthetic Records

V letošním roce vyšlo znovu mnoho nových desek z táborů různých thrash metalových kapel. Ať už se jednalo o legendy žánru, nebo nastupující generaci. A právě z amerického Bostonu se novou fošnou připomněli kluci z RAMMING SPEED. Před třemi roky jsem měl možnost tuhle partičku vidět v budějovickém Velbloudu a i když tehdy nebyla návštěvnost kdovíjaká, koncert to byl parádní a správně živočišný. RAMMING SPEED letos vydali desku po dlouhých pěti letech a nástupce výborného asfaltu „Brainwreck“ pojmenovali „Doomed to Destroy, Destined to Die“.

Pětičlenné komando oproti debutu obměnilo sestavu na pozicích kytary a baskytary (Ben a Blake přišli v roce 2011) a okamžitě se pustilo do tvorby nového materiálu. Výsledek za to rozhodně stojí. RAMMING SPEED svůj thrash metal vždy mixovali se starým hardcorem a v jejich hudbě tak byl slyšet odkaz SLAYER, EXODUS nebo CRO-MAGS. Když smícháte starý Bay area thrash a newyorský hardcore, dostanete hudbu a zvuk jako D.R.I. nebo S.O.D. Tyhle kapely se mi nikdy neohrají a je dobře, že jejich řemeslo převzali mladší kolegové. Nová nahrávka RAMMING SPEED je znovu přímočará a hned po prvním poslechu je tah na bránu jasný. Oproti debutu má „Doomed to Destroy, Destined to Die“ hutnější a čitelnější zvuk a možná právě proto zní deska více metalově. Podobně jako MUNICIPAL WASTE, tak i RAMMING SPEED tak trochu ubrali z hardcoru a přidali metalové prvky. Album je ale i tak pořádná jízda a to i přesto, že „ubylo“ skočných punk pasáží a naopak přibyly melodičtější a zpěvnější party. Řev Petea Gallaghera místy připomíná buldoka, jindy brousí svým growlingem do death metalových vod a někdy je z něj i téměř heavy metalový zpěvák s čistým vokálem. Bicí jsou jedna velká mašinérie a při poslechu kytar si taky chrochtám blahem. Jeden riff za druhým, nechybí ani krátká a agresivní sóla, kterým nechybí nápad a melodie. RAMMING SPEED do čtyřiatřiceti minut napěchovali celkem třináct skladeb, z nichž pouze dvě přesahují o pár vteřin tři minuty. Razance a údernost nechybí žádné vypalovačce. Ať už se jedná o titulní song nebo třeba „Grinding Dissent“, „Ashes“ či „Extinction Event“, vše vám nakope zadky tak, že se jen tak neposadíte. Jeden vál je specifický – „Hollow Giants“ má téměř pět minut a zcela se vymyká. Pomalé a valivé pasáže se silnou příchutí sludge jsou opravdovým překvapením a příjemným zpestřením celé desky.

Album „Doomed to Destroy, Destined to Die“ vyšlo u labelu Prosthetic Records na vinylu, CD i kazetě a kdo má tyhle sympaťáky v oblibě, určitě již ve sbírce nějaký kousek má. Thrash/crossover staré školy s vlastní tváří RAMMING SPEED rozhodně nezklamal a já si právě tohle album přehrál už několikrát. Nahrávka je podpořena kvalitním zvukem, délka alba tak akorát. Navíc je „Doomed to Destroy, Destined to Die“ v pohodě stravitelné i pro neortodoxní thrashery (úsměv). Thrash!

Seznam skladeb:
  1. Doomed to Destroy, Destined to Die     
  2. Anticipating Failure
  3. Grinding Dissent
  4. Gorgon’s Eye      
  5. Cretins and Coward
  6. Anthems of Despair (Summer Jam)
  7. Ashes     
  8. Minisitry of Truth
  9. The Rhetoric of Hate and Other Examples of Wildly Unchecked Ignorance
  10. Extinction Event
  11. Under the Monolith
  12. Hollow Giants
  13. Dead Flags

Čas: 34:17

Sestava:
  • Jonah Livingston - bicí
  • Kallen Bliss - kytara   
  • Pete Gallagher - vokál
  • Ben Banoogen - baskytara
  • Blake Chuffskin - kytara

http://rammingspeed-official.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/rammingspeed


Zveřejněno: 25. 01. 2014
Přečteno:
3368 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

30. 01. 2014 15:01 napsal/a Peťan
Bones Brigade
thrash skate jako hrom :-) Bandanos jsou šleha, cosi jsem zaslechl o přípravě nové desky...
29. 01. 2014 13:03 napsal/a micl
bones brigade
členové RAMMING SPEED hráli předtím ve výborný kapele BONES BRIGADE, kdo má rád rychlej thrashovej hardcore jako raný DRI nebo třeba brazilsý BANDANOS jděte do toho :D :D