Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

24.11.2013, Zlín - hala Euronics

IX. ročník zimní verze „Masters“, který ve Zlíně startuje už příští víkend - v sobotu 23. listopadu - proběhne tam, kde to důvěrně znáte. Ze Zimního stadionu Luďka Čajky jej přesunujeme do teplejších prostor Sportovní haly Euronics, která se nachází hned pod zimním stadionem. Svátek rocku tedy oslavíme v hale, která Zimní Masters of Rock hostila už v prvních šesti letech. V hale Euronics bude šatna, kde si můžete odložit oblečení, batůžky apod.
Prostor mezi zimním stadionem a halou Euronics už tradičně vyplní stánky s občerstvením, venkovní posezení, velkokapacitní stan R. Jelínek, ve kterém kromě pochutin z této likérky bude umístěn taky festivalový merchandising s televizorem a ozvučením stanu, ve kterém poběží promítání zbrusu nového DVD Masters of Rock 2013!
Vstupenku na maraton deseti rockových týmů za super cenu 750,- Kč seženete na našem webu nebo v předprodejních sítích.

9. ročník ZIMNÍ verze největšího mezinárodního rockového open-air festivalu u nás, Masters of Rock - ZIMNÍ MASTERS OF ROCK - potvrzuje další kapely! Festival letos připadá na sobotu 23. 11.

První potvrzenou kapelou je jedna z nejcharismatičtějších a nejvýraznějších melodic-metalových kapel světa - KAMELOT! Skupina okolo kytaristy a skladatele Thomase Youngblooda se loni s velkým úspěchem ukázala na festivalu Masters Of Rock, kde premiérově představila svého nového zpěváka, Tommyho Karevika! Tommy je osobností na svém místě, nesnaží se napodobovat svého předchůdce a díky svému charismatu a dokonalému, epickému hlasu se KAMELOT posouvají zase o kus dále a výše na pomyslném metalovém Olympu! "Silverthorn" (2012) je dosud jejich nejsilnější deska. Zní více symfonicky, její hudební linie jsou monumentální a celé aranžmá desky přímo bombastické. Jednou, exkluzivní zastávkou na Silverthorn Over Europe Tour pro ČR v roce 2013 bude ZLÍN, kde kapela turné uzavře! Jako hosta si Tom & spol. pozvali norské progressive power metalisty TELLUS REQUIEM, jimž na začátku t.r. vyšla druhá deska "Invictus (The 11th Hour)".

Finská parta kolem fenomenálního Alexiho, CHILDREN OF BODOM, která 6. 6. vydává novou sbírku ryzího severského metalu s názvem "Halo of Blood" (mimochodem produkovanou Peterem Tägtgrenem), má namířeno i k nám. Exkluzivní a jedinou zastávku v Česku naplánovala na 9. ročník Zimního Masters of Rock. Fandové kapely, která každou ze svých doposud sedmi vydaných desek nahrála v jiném duchu (duch Lake Bodom je samozřejmě cítit z každé), stejně jako kritici nového studiového počinu tvrdí, že letos by se mohlo jednat o velký comeback k old-school metalu, k riffům, které před nedávnem dostaly partu CHILDREN OF BODOM tam kde je. Přijďte se sami přesvědčit, jak (skvěle) jim to bude na Zimním MoR hrát! Zahřívací kolo obstarají jejich krajani MEDEIA s brutálním death metalovým repertoárem.

Další hvězdou v programu devátého ročníku jednodenního festivalu Zimní Masters of Rock je kapela, která má u nás spousty oddaných příznivců. 23. listopadový večer se ve Zlíně zastaví i Tomi Joutsen se skupinou AMORPHIS, aby nám naživo představil novinky z poslední, letošní desky „Circle“ (i na vznik tohoto díla dohlížel Peter Tägtgren), stejně jako oblíbené kusy z předešlých deseti alb. Kapela, která se už devátým rokem (od nástupu Tomiho a jeho podmanivého hlasu) může pochlubit stabilní, nezměněnou sestavou, bude se svým ponurým, melancholickým metalem pro mnohé vítaným odreagováním.

Je nám potěšením oznámit, že v sobotu 23. listopadu to na pódiu zlínského zimáku rozbalí Speed a jeho SOILWORK! Tento švédský metalový sextet, který od března těší své příznivce vy-ni-ka-jí-cím počinem "The Living Infinite" (vůbec prvním dvojalbem v historii kapely s dvacítkou našlapaných kusů), do její tvorby vydal víc než maximum a do 85 minut nevložil nejmenší kousek vaty, což bez diskuse bude platit i na Zimním Masters of Rock. SOILWORK u nás - na Zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně - zahrají jediný český koncert turné "The European Infinity Tour" na kterém je jako speciální hosté doprovodí Švýcaři SYBREED a Norové KEEP OF KALESSIN. Přibývají tak další tři důvody, proč vyrazit na zimní mutaci našeho nejoblíbenějšího letního festu.

Dramatický soprán je plný, bohatý, emotivní hlas, který dovede zaznít nad celým orchestrem. Vyjádřeno „naší řečí“ - je tak silný, že dokáže vyčnívat nad samotnou kapelou. V případě holandské divy Floor Jansen to platí stoprocentně, což dokázala už jako zpěvačka skupiny AFTER FOREVER (k níž se přidala ve svých šestnácti letech). Krátce po rozpadu kapely v r. 2009 založila s ex-kolegou Joost van den Broekem novou - symphonic metalovou REVAMP, která na konci prázdnin do světa vypouští novotu „Wild Card“. Asi nikomu neuniklo, že Floor Jansen patřil mikrofon i na bezmála padesátce koncertů kapely NIGHTWISH - ať už v rámci „Imaginaerum World Tour“ nebo show na letních festivalech. Kdo jste ještě neměli možnost se s REVAMP seznámit nebo kdo máte slabost na silný, dramatický hlas Floor Jansen, neváhejte a udělejte si čas 23. listopadu a vězte, že v programu IX. ročníku místo ještě je. „Here's My Hell“ si poslechnete zde a „Sweet Curse“ tady.

Dalšími "baviči" letošního festivalu budou extrémní death metalisti DECAPITATED z Polska, kteří přijedou jako support kapely CoB. Vogg a jeho nová company se po pauze způsobené silniční tragédií vydali trochu jiným směrem (mnozí dokonce tvrdí, že vyměkli), ale i album "Carnival Is Forever" je fantastické. Od začátku července t.r. můžeme se zaujetím a nahlas sledovat nový klip k songu "404", který poslední dobou nechybí v setlistu žádného koncertu. Buďte na Zimním Mástru i kvůli DECAPITATED!

Poslední potvrzenou kapelou ZMoR jsou mladí a neklidní Amíci, kterým teprve před půl rokem vyšla našlapaná debutová deska „Fires of Life“. Program festivalu Zimní Masters of Rock vylepší svým melodickým symphonic / black / death metalem STARKILL - nabušená čtverka Parker, Charlie, Mike a Spencer, která se dala dohromady v Chicagu teprve vloni - ovšem chlapům to ladí a hraje výborně. Posuďte sami podle titulního nářezu.

Vstupenky za 750,- Kč jsou k dostání ve všech obvyklých předprodejích, objednávat můžete i přímo tady.

Program sobotního dne:
12:40 - 13:10 ... MEDEIA (FIN)
13:20 - 13:50 ... STARKILL (USA)
14:00 - 14:30 ... TELLUS REQUIEM (NOR)
14:45 - 15:30 ... KEEP OF KALESSIN (NOR)
15:45 - 16:30 ... DECAPITATED (POL)
16:50 - 17:50 ... ReVAMP (NED)
18:20 - 19:20 ... SOILWORK (SWE)
19:50 - 21:10 ... AMORPHIS (FIN)
21:40 - 23:00 ... KAMELOT (USA)
23:30 - 01:00 ... CHILDREN OF BODOM (FIN)

Změna programu vyhrazena!


Zveřejněno: 14. 11. 2013
Přečteno:
3349 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář