Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HEIDEN – Andzjel

O důležitosti této zprávy svědčí fakt, že za bezmála 14 let existence Pařátu k podobnému kroku přistupujeme vůbec poprvé.

Tato zpráva slouží jako oznámení a je ze strany Pařátu napsána tak, aby nemohla být napadena jako pomluva, křivé obvinění, porušení obchodního tajemství apod. Veškerou komunikaci mezi námi a pořadateli festivalu máme uschovánu a můžeme ji předložit k nahlédnutí, kapela SPASM taktéž.

Cílem této zprávy je udělat pořadatelům festivalu FREE DAY (jmenovitě pak Jiřímu Gombitovi, který s námi za festival nejčastěji komunikoval), jež se uskutečnil letos 19.-20. července v Jerlochovicích u Fulneku, co největší ostudu. Dotyčný je slibotechna a lhář, který není schopen postavit se čelem ke svým závazkům a nějak je řešit. Závazku, který má u nás, však stejně neujde, akorát to má s veřejnou ostudou jako bonus. Pohledávka brzy změní majitele, my už s ní nebudeme mít nic společného a bude záležet na novém majiteli, jak bude vůči pohledávce dál postupovat, kam až to celé požene a kolik ve finále dotyčnému naúčtuje.

Ono hlavně nejde o žádnou velkou sumu, tady jde o princip. Nikomu nechceme dělat problémy a jsme toho názoru, že na všem se dá normálně lidsky a slušně (s pochopením) domluvit. Asi každý v životě spadl (spadne) do nějakého problému, i nám se to už stalo, ale důležité je hledat nějakou cestu, ne se k tomu problému už skoro 4 měsíce stavět zády a dělat, že se mě to netýká, případně lhát, jako když tiskne. Stačilo přijít s vlastním férovým návrhem řešení situace, ten dodržovat, a rozhodně bychom nebyli proti. Místo toho dotyčný několikrát uvedl, že částka bude v tom a tom termínu uhrazena, leč doposud se tak nestalo, v posledním měsíci už neodpovídá na e-maily a nebere telefon, ač vyzváněl. Několikrát byl upozorněn, že o jeho lhaní a podvodných praktikách budeme veřejně informovat, ale asi mu to je fuk, jaké si dělá jméno. Každopádně naše trpělivost už přetekla i z toho důvodu, že jsme chtěli festivalu pomoci a nabízeli mu naprosto férovou spolupráci, na které jsme se domluvili.

Podobnou zkušenost s Jiřím Gombitou má i kapela SPASM (zpráva na Facebooku zde), která na festivalu FREE DAY vystoupila. Jelikož pořadatel neměl na místě finanční částku na úhradu jejího honoráře, vystavil potvrzení o tom, že do 14 dnů vše vyrovná. I přes mnoho slibů se tak dodnes nestalo! O podvodných praktikách Jiřího Gombity SPASM informovali již 22. srpna. Věříme, že si Jiří Gombita z této ostudy ušije kabát na zimu, začne chodit kanálama a festival FREE DAY už se nikdy neuskuteční. Jeho letošní ročník údajně skončil ve velkém prodělku, ale vzhledem k tomu, jak organizátoři minimálně v našich očích lajdácky přistupovali k jeho propagaci, se tomu vůbec nedivíme.

Možná s dotyčným máte jiné (kladné) zkušenosti a my vám je nebudeme vyvracet. Každopádně tohle je ta naše zkušenost a apelujeme na všechny, aby si na jednání Jiřího Gombity dali pozor. Chceme jen doufat, že takových lidí se do budoucna na scéně bude vyskytovat co nejméně.

Facebookový profil Jiřího Gombity najdete zde

Za časopis Pařát Petr Říha, vydavatel

Zveřejněno: 09. 11. 2013
Přečteno:
3448 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář