Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Za Metal Breath odpovídá na anketní otázky Pavel Maňas?

1. Uveď seznam realizovaných produktů v roce 2004.

a) The Rays Of The Sun ? Living Flowers Gallery ? atmosférický doom metal plující ve vodách Anathemy?

b) Dying Passion ? Sweet Disillusions ? třetí zásek nyní již od doomu se odvracející se kapela se svůdnou zpěvačkou Zuzkou Lípovou

2. Odpovídá výše uvedený seznam edičnímu plánu na rok 2004? Podařilo se něco nad plán, nebo naopak nedošlo k realizaci něčeho a proč?

Ano, odpovídá, nic méně, nic více. To, co jsem si předsevzal, to se povedlo.

3. Jaký titul byl v roce 2004 nejúspěšnější a kolik kusů se podařilo prodat, naopak jaký bys mohl označit jako krok vedle?

Nedá se to přesně určit, protože třeba Dying Passion nejsou tak dlouho na trhu, ale asi nejprodávanější za rok 2004 je titul z minulého roku ? SORATH Vivimos En Perpetua Guerra, pak asi Dying Passion ? Voyage. S dovolením neuvedu počet prodaných kusů, firemní tajemství, jen řeknu, že s prodejností jsem spokojen. Ono také záleží, co očekáváš v prvních měsících za prodeje. The Rays Of The Sun jsem udělal proto, že jsem je chtěl vydat a nikoliv na tom nahrabat obrovské peníze. Debutu odpovídá prodejnost. Je to otázka hraní kapely, jejich a mojí práce?

4. Podařilo se ti v roce 2004 udržet ?+? v porovnání výdajů / příjmů?

Když to shrnu, pak tituly si na sebe vydělávají, jediné, co se mi asi nikdy nevrátí je čas strávený nad každým titulem. Pokud budeš počítat do toho i práci, pak jsem těžce v mínusu. Bohužel mě Metal Breath Production neživí?

5. Co jsi pro propagaci svých koní v roce 2004 podnikl (reklama, tour, ?)?

Tak samozřejmě probíhá klasické reklamní kolečko po časopisem, webzinech, nějaká TV s klipy, rádia. Proběhlo letos poměrně kvalitně Metal Breath Tour 5 ročník (viz u vás recenze) se Sorath a The Rays Of The Sun, Dying Passion si turné na podzim udělali sami, takže naprostá spokojenost. Co se moc nedaří je dostat mé kapely ve větším měřítku za hranice České republiky. Ale to je samozřejmě dost pochopitelné.

6. Co tě v roce 2004 na naší scéně nejvíce potěšilo, naopak co tě nejvíce naštvalo?

Potěšilo mě hodně věcí, například po roční pauze uspořádané Metal Breath Tour se super lidmi, vydání obou titulů v edičním plánu. To je tak v kostce vše. Těch negativních věcí je samozřejmě víc, ale co se týká Metal Breath Production ? tak samozřejmě propad prodejů, i když se to zatím drží. Určitě mě štve, že naše české kapely bohužel stále nechtějí obětovat více své práce na sebezdokonalování a své propagaci? Bohužel v tomhle se máme od zahraničních především západních kapel co učit? Podívej se kolik českých metalových kapel prorazilo?

7. Jakou kapelu závidíš konkurenci? Jakou kapelu bys chtěl mít pod svým vydavatelstvím?

Já nikomu nezávidím, protože všichni mají stejné problémy. Každý vydává to, co se mu líbí a to je v pořádku.

8. Máš zálusk přibrat nějaké nové mladé kapely?

No jeje, ale problém je v tom, že ty super kapely, se kterými se dá něco podniknout tady nejsou nebo jsou už obsazené. Každopádně opět opakuju, kapelu, kterou vydáváme vždy sledujeme delší dobu a musí mít něco za sebou? Hledáme a hledáme, ale spíš se pomalu rozhlížím ven, bohužel?

9. Máš už sestavený ediční plán na rok 2005? Jestli ano, sem s ním?.

Je to poprvé za posledních pár let, kdy mám hodně otevřený ediční plán a docela si dovedu představit, že za celý rok 2005 třeba nic nevyjde. Zatím jsou v plánu dvě CD, ale mluvím o tom až v době, kdy je vše potvrzené. Tato otázka je předčasná.

10. Tvá přání do roku 2005?

Tak jedno přání je jasné. V prvních měsících roku 2005 musím kompletně změnit design stránek firmy, mám již i svoji doménu, která zatím nefunguje, možná vydat jedno CD, aby se prodávaly CD alespoň stejně jako letos a posledním přáním je opět uspořádat alespoň malé turné Metal Breath Production 6. ročník. Jsem celkem skromný, ne?


Zveřejněno: 01. 01. 2005
Přečteno:
3483 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář