Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

12.listopadu 2013, Uherské Hradiště – Klub Mír

Do Uherského Hradiště zavítá kapela, která udala standard špinavému americkému death metalu. INCANTATION z americké Pennsylvánie jsou totiž bez nejmenších pochyb jednou z nejdůležitějších kapel, které kdy povstaly ve světě extrémní hudby. Bezmála pětadvacet let ční INCANTATION na undergroundové scéně jako nekompromisní skála se svým blasfemickým a kosti drtícím death metalem, který často prolíná do prohnilých doomových poloh. Nesoucí hrdě kainovo znamení v podobě legendárních alb jako Onward to Golgotha, Mortal Throne of Nazarene nebo Diabolical Conquest, jejich odkaz mluví sám za sebe. INCANTATION se v průběhu let stali regulérní death metalovou institucí a pilířem na mezinárodní metalové scéně. Je to kombinace jejich zlověstného zvuku, divošského songwrittingu a neochvějné oddanosti stylu, která zanechala na metalové scéně značku, které se vyrovnají jenom ty nejvíce legendární a klasické kapely. INCANTATION se v průběhu let vrhali na turné jako dobývající křižáci (pochopitelně s křížem patřičně obráceným) a konvertovali celé legie fanoušků od Kanady po Kolumbii, od Argentiny po Evropu, od Střední Ameriky po Austrálii a ve spojených Státech. Navíc umožnili tak prestižním hordám jako jsou dnes Nile, Decapitated, Krisiun, Enslaved nebo Kataklysm, aby s nimi jeli svá první turné na americké půdě a sami si také dobyly nové fanoušky.


Potud minulost, INCANTATION dneška jsou opět po letech strávených spíše v ústraní ve věčných problémech se sestavou zpátky v plné síle, s konzistentním line-upem a novým našlapaným albem Vanquish in Vengeance. Současnou sestavu k otci – zakladateli Johnu McEnteemu a dlouholetému bubeníkovi Kyleu Severnovi doplňují kytarista Alex Bouks z Goreaphobie a basák Chuck Sherwood z Bloodstorm. K současnému albu přispěli skladatelsky všichni členové a výsledkem je víc než 50 minut temného a rouhavého death metalu v [ne]mocném duchu těch nejlepších alb kapely z devadesátých let a silně tak přispívá k jejich odkazu. Zatímco totiž jen málo kapel po sobě zanechá mimořádnou stopu v hudebním světě, INCANTATION vybudovali odkaz, který přetrvá ještě mnoho let po jejich konci a za stín, který na metalový svět vrhli, jim budou fanoušci navždy zavázání. Přijďte podpořit žijící legendy v perfektní formě!


Jako support se představí norská black metalová stálice RAGNAROK, která jistě potěší všechny fanoušky kapel jako Taake, Marduk, 1349 nebo Gorgoroth a dále italští FORGOTTEN TOMB, kteří se zase jistě budou zamlouvat fanouškům kapel jako Shining, Bethlehem nebo Katatonia. Akce se koná 12. listopadu v prověřeném klubu Mír v Uherském Hradiši, start je stanoven na 20:00 h.


Vstupenky v ceně 299,- Kč budou k dostání pouze na místě, více informací na www.obscure.cz.


Zveřejněno: 30. 10. 2013
Přečteno:
3259 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář