Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HEIDEN – Andzjel

Norští DØDSFALL nejsou příliš známým pojmem v našich končinách. Jejich nové album „Djevelens Evangelie“ však rozhodně zasluhuje uznání. Nejen o něm jsme si povídali se zpěvákem Adramelechem.

Zdravím Tě! „Djevelens Evangelie“, tedy první deska DØDSFALL, na které ses podílel, je venku teprve několik týdnů, zaznamenali jste už nějaké konkrétní reakce? Je pro vás názor kritiků a fanoušků důležitý?

Ave,
ano, byl jsem opravdu zvědavý na reakce, vzhledem k tomu, že moje vokály a texty jsou docela rozdílné od těch na dřívějších nahrávkách. Všechny reakce však byly příjemné a překonaly má očekávání!

DØDSFALL již nějakou dobu spolupracují s Devo Anderssonem (jinak také basák MARDUK) jakožto zvukovým inženýrem. Práci s ním sis vyzkoušel nejspíše poprvé právě při nahrávání „Djevelens Evangelie“. Jaký dojem na tebe Devo udělal?

Devo je celkově vzato skvělý člověk a pracovat s tak výborným muzikantem bylo prostě skvělé. Vždy jsem se snažil nalézt vhodný zvuk pro své vokály. Po návštěvě Endarker Studia bylo mé hledání u konce, byl jsem tak spokojen, že jsem do stejného studia šel znovu nahrát vokály i pro debutové album SVARTHAUEG!

Chystáte se nové album podpořit také koncertně? DØDSFALL, pokud vím, příliš koncertů dosud neodehráli, nebo se pletu? Plánujete nějaké menší turné?

DØDSFALL nikdy koncerty nehráli kvůli tomu, že členové byli z různých částí světa. Avšak Ishtar se v současnosti stěhuje do Švédska, což činí věci o dost snazšími. Máme již také smlouvu s bookingovou agenturou, jež naplánuje evropské tour, které se bude konat v červnu roku 2014!

DØDSFALL byli založeni kytaristou Ishtarem, před tebou za mikrofonem působili V-Rex a také basák Grave. Jak ses dostal k působení v DØDSFALL? Oslovil tě právě Ishtar nebo ses mu nějakým způsobem ozval sám?

Bývalý kytarista SVARTHAUEG hrál na basu v DØDSFALL a když mu Ishtar řekl, že V-Rex odchází a on potřebuje vokalistu, doporučil mě.

V současnosti působíte jako dvojice. Plánujete do DØDSFALL přibrat další členy, speciálně basáka a bubeníka?

V současnosti zatím není nic potvrzeno, ale je to věc, kterou budeme muset společně s Ishtarem nějak vyřešit. Zatím máme alespoň sezónní členy, kteří nám budou asistovat na budoucích koncertech a turné.

Ishtar pochází původně z Mexika, v současnosti žije ve Švédsku. Ty, pokud vím, pobýváš ve svém rodném Norsku. Jak tedy probíhá Vaše spolupráce, výhradně pomocí internetu?

Ano, veškerá komunikace probíhá přes internet. Ishtar píše a nahrává předprodukční dema a já poté píši texty.

Poprvé se mohou DØDSFALL pochlubit jiným než černobílým obalem. Kdo je jeho autorem a jak jste s výsledkem spokojeni? Dle mého je velice povedený.

Autory obalu jsou Ishtar a Pazuzuh, chtěli vytvořit cover reflektující ideologii alba a „nové téma“, které je v něm zahrnuto. Myslím, že dopadlo velmi dobře!

Kromě DØDSFALL působíš také ve formaci SVARTHAUEG, která českým fanouškům asi nebude příliš známa. Mohl bys nám tedy sdělit nějaké informace o této formaci?


Přesně tak. SVARTHAUEG hrají primitivní, chaotický a old school black metal. Celá idea projektu byla stvořit old schoolový, primitivní black metal v kombinaci s našimi okultními studiemi a posedlostmi. SVARTHAUEG je nyní upsán Obscure Abhorrence Productions a naše chystané debutové album „Drakonsk Magi“ vyjde ještě letos v těchto třech edicích:
  1. klasická edice (1000 kopií)
  2. limitovaná edice (50 kopií)
  3. 12“ vinyl (300 kopií)
Také v současnosti píšeme materiál pro naše druhé album „Nordisk Svartekunst“, jehož nahrávání započne počátkem příštího roku.

SVARTHAUEG také v současnosti hledají basáka. Proč jste se rozešli s panem M.?

Marek je hodně zaneprázdněn v jeho hlavní kapele LOST SOUL z Polska. Myslím, že důvodem odchodu bylo to, že chtěl veškerou energii věnovat právě LOST SOUL a že se rozhodl odstěhovat do Anglie.

Tvůj vokál je velice agresivní a silný a při poslechu „Djevelens Evangelie“ mne zaujal hned od prvních okamžiků. Trénuješ nějakým způsobem svůj hlas? Máš nějaké vokální vzory? Kdy ses začal zpěvu věnovat?

Začal jsem experimentovat s vokály poměrně brzy, někdy ve dvanácti či třinácti letech. Plně jsem se začal vokálně vyvíjet až poté, co jsem navštívil několik lekcí zpěvu několik let zpátky. Nemohu jmenovat žádného speciálního zpěváka, jenž by mne ovlivnil, rád se vyvíjím a experimentuji samostatně a učím se různé druhy vokálů, které poté mohu kombinovat v mé hudbě. K tvé další otázce – dělám speciální dýchací cvičení a zkouším se SVARTHAUEG šest hodin týdně.

Vzpomeneš si na nějaké letošní nahrávky, které tě opravdu zaujaly? Nebo se novějším deskám příliš nevěnuješ a přednost dáváš spíše starým legendám?

Pokud jde o black metal, nebývám až tolik obeznámen s novými nahrávkami, ale musím říci, že rok 2013 se ukázal býti velice zajímavým rokem vzhledem k několika výtečným nahrávkám, jako THRONE OF KATARSIS, SARKOM, DARKTHRONE, LIKVANN, CELESTIAL BLOODSHED, GHOST, TUSMØRKE a MAGISTER TEMPLI.

Děkuji za tvůj čas a odpovědi a přeji hodně zdaru se všemi tvými kapelami. Poslední slova patří tobě.

Podporujte underground a zůstaňte naladěni.
HDHM!

https://www.facebook.com/dodsfall


Zveřejněno: 17. 11. 2013
Přečteno:
3563 x
Autor: Opat | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář