Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

KRÜGER – s/t 7\"EP 2013, kooperace labelů

A sakra! Když jsem viděl poprvé KRÜGER hrát naživo, okamžitě si mě získali. Drtí totiž přesně ten typ crust/punku, který mi chutná. Sympatická parta, která má navíc ve svém středu pohlednu a věčně usměvavou „frontwomanku“, se v poslední době činí. Nejen, že stále častěji koncertují, ale také všem crusterům servírují jeden sedmipalec za druhým. Po loni vydaném EP „Ruku v ruke s pokrokom“přišly letos dvě krátce po sobě jdoucí nahrávky. Nejprve splitko s LOS REZIOS a zatím poslední stejnojmenný sedmipalec KRÜGER.

Že se jedná o poctivý crust napovídá už obal desky. Malé děcko ležící na hromadě lebek a kostí a v rukou svírající zbraň namířenou do úst. V pozadí trosky města. Jednoduchá, ale efektivní grafika. Samozřejmě v černobílém. Rozevírací booklet pak nabízí texty včetně anglických překladů. KRÜGER mě na svých předchozích nahrávkách i koncertech vždy bavili jednoduchostí, přímočarostí, krátkými vály a energií, která poleví až po vypnutí gramce nebo skončení koncertu. Nejinak je tomu na novince. A protože KRÜGER nahrávali v jihočeském Hellsoundu, první ránou mezi oči je zvuk. Hutný, správně špinavý a přitom výborně čitelný. Existuje snad nějaká kapela, která vylezla z Hellsoundu se špatným zvukem? Řekl bych, že ne. KRÜGER se s ničím nemažou a hned první sypačka „Kdo ti podá ruku“ odstartuje kolotoč punkové nespoutanosti a přímočarosti. Abych se přiznal – většina tuzemských crustových kapel mi splývá, KRÜGER jsou ale lehce rozpoznatelní díky dvěma vokálům. Tudo a Blanche se vzájemně přeřvávají a kapela díky tomu nezní jednotvárně. Zajímavostí je například hned druhý vál „Dunkelheit“ se slovensko (slovensky jinak všechny texty) – německým textem. Celkově však texty zaslouží palec nahoru. Krátké, výstižné a jako vždy mají každému co říci. Jeden za všechny – vál „Daj si facku“: „Stále nevieš, stále tápaš, nikdo Ti nevie poradit. Čo je správne, čo je dobré… Daj si facku, spamatuj sa!“. Na B straně vinylu nechybí „Cash and Greed“  – cover od BATTLE OF DISARM. Za nějakých třináct minut vypálí KRÜGER  celkem osm skladeb a svým poctivým crust/punkem potvrdili své stále pevnější místo na scéně.

Třetí sedmipalec této pražské sebranky se opět povedl. Celá kapela je zase o kousek dál, vyhranější a bezpochyby patří do české špičky žánru. Celá nahrávka je navíc podpořena výborným zvukem, který KRÜGER posunul vzhůru. Osm vražedných skladeb řezajících nelítostný crust s nefalšovanými punkovými riffy a „disbeat tupatupa“ bicími. Kdo je fanoušek crustu, nechť si tento bílý sedmipalec, který vyšel v kooperaci několika labelů, pořídí. Na Bandcampu kapely si můžeš celé EP poslechnout. Podpoř scénu - nekompromisní jízda, která za to určitě stojí.

Seznam skladeb:
  1. Kdo Ti podá ruku
  2. Dunkelheit
  3. Hodnota slova
  4. Daj si facku
  5. Tomorrow´s hell
  6. Apatia voči spoločnosti
  7. Cash and Green (Battle Of Disarm cover)
  8. Hypotéka

Čas: cca 13 minut

Sestava:
  • Tudo - vokál
  • Blanche - vokál
  • Feros - kytara
  • Kryštof - baskytara
  • Martin - bicí

http://krugerpunx.bandcamp.com/
http://bandzone.cz/kruger

Zveřejněno: 09. 11. 2013
Přečteno:
3478 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář