Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

LYCUS – Tempest LP 2013, 20 Buck To Spin

Škoda nepodělit se s Tebou o dojmy z této desky.

Toto vydání si mě našlo doslova samo. Pro mě absolutně neznámá americká chasa na "20 Buck To Spin", která produkuje perfektně zmáknutý funeral doom s decentním death/blackovým feelingem. V některých momentech tam slyším HATE FOREST :o))) Tři kusy pohřebního monolitu, které odkazují na evropskou posmutnělou scénu a její reprezentanty. Všechno to umocňuje apokalyptický obal z dílny Paola Girardiho, ze kterého čiší zmar na sto honů. Musí se to vidět, vypadá to krutě, precizní práce!!! Omrkni internetovou prezentaci tohoto italského maniaka, který má na svědomí grafické práce pro úctyhodný zástup kapel z celého světa. www.paologirardi.it

Rozvláčněné kompozice, které se pohybují svou délkou kolem deseti minut, dávají vzpomenout třeba na takové MOURNFUL CONGREGATION a celkově mně to trochu evokuje anglicky laděnou, takže to nevychází z ESOTERIC, ale spíš z MY DYING BRIDE.

Materál je celkem melodický a smrdí trochou sludge. Bodejť by ne, když nahrávání měl pod palcem Greg Wilkinson, borec, který hrál/hraje v bandách jako GRAVES AT SEA, LAUDANUM či BRAINOILl. Hodně mě potěšilo, že z hudby sálá kvalitní kytarová práce. U tohoto stylu mám v posledních letech pocit, že muziku spíš jak kytaristi dávají dohromady jedinci, kteří se prezentují hrou na klávesové nástroje, což se samozřejmě nevylučuje, ale mně ty kytarovější záležitosti baví víc. Jasně, dobře zmáknuté klávesy k této hudbě neodmyslitelně patří, ale čeho je moc, toho je… no prostě moc!!!

Pokud jsem zmiňoval australské zatracence, tak to bylo spíš se záměrem přiblížit tuhle chasu k nějakému známějšímu jménu. Tvorba LYCUS zní dostatečně špinavě a autenticky, zvuk mohl být krapet mohutnější, ale jinak mně sedí a působí dostatečně hrubě. A to i v případech, kdy zvuk rozčísne zvuk nástroje hostující violistky Christy Shmidt, což beru jako zajímavé zpestření. Všechny tři songy na mě působí dojmem, že je dávali dohromady lidé pěstující lásku a oddanost pohřební odnoži doom metalu. Zatěžkaný funeral doom se špinavou produkcí, který většinu příznivců neurazí, ale zřejmě nijak zásadně neohromí.

Já osobně jsem velice rád, že jsem na tuhle americkou, dnes už čtverku, narazil a mohl se seznámit s hudbou, která mě jasně přetáhla na jejich stranu. Video na konci je celý set, dva vály, 13 minut. Už jsem pár krátkých live prezentací zažil, ale rozhodně to nebylo u kapel tohoto ražení. Sympatická kapela!!!

Seznam skladeb:
  1. Coma Burn
  2. Engravings
  3. Tempest

Čas: 41:50

Sestava:
  • Trevor Deschryver - bicí, zpěv
  • Jackson Heath - kytara, zpěv
  • Daniel - basa, zpěv
  • Host: Christy Shmidt - viola

http://lycus.bandcamp.com/
http://www.youtube.com/watch?v=1Chfo5qh9-E



Zveřejněno: 19. 10. 2013
Přečteno:
3434 x
Autor: Kubánec | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář