Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

VICIA VIRTUSIS, INGROWING, DARK STORM, AVENGER

Ani letos nic nezabránilo Rámusovi a spol. uspořádat tradiční minifest. V době, kdy většina národa sedí u bedny a cpe se k prasknutí, se ve Volyni sešlo neuvěřitelných 150 temných duší. Původně mělo vystoupit pět kapel, ale předák DAATH si pochroumal ruku, takže z jejich účasti sešlo.

Tím pádem se začátek posunul z 20. hodiny o více než hodinu a roli otvíračů přijala VICIA VIRTUTIS (České Budějovice). Z prapůvodní sestavy zůstal snad jen vokalista, kolem něj se poskládala nová družina už bez ženského zpěvu a kláves, zato s kytaristou Davidem Zíkou. Ale ani tahle sestava nebude mít dlouhé trvání, druhý kytarista odehrál ve Volyni poslední vystoupení a dává VV vale. Tak personálie bych měl, a co vlastně VV hrají? No, nepíše se mi to lehce, ale je to průměrný black metal staré školy bez výraznějších nápadů. Tu a tam sice probleskne zajímavý moment, ale trochu mi chybí nějaké zpestření ? sólo, vyhrávka nebo třeba ty z(a)tracený klávesy. Kluky čeká velkej kus práce, jestli se chtěj pohnout někam mezi výkvět domácího černého kovu. A navíc, to uvádění písní, to bych teda honem změnil, protože to může přijít vtipný leda osobám pod vlivem.

Zato INGROWING (České Budějovice), tam měnit netřeba. K jedné změně už došlo a nový kytarista do sestavy zapadl jako kdyby tam patřil odjakživa (jinak drtí struny v Lokomotivce). V případě předáků jihočeských kapel se ukázalo, že nejen šéf Daath je kopyto, stejně na tom je i mistr Vlakin. Ten si nedávno dával do nosu tak vehementně, že když se druhý den probral z deliria, zjistil, že má ručku napadrť. To mu ale nezabránilo odzpívat set bez basy ? byl to sice nezvyklý pohled, ale i bez té basy mělo vystoupení Ingrowingu vysokou úroveň. Masakr jak má být a pro mě tenhle večír nejlepší kapela co se týká nasazení a drive.

DARK STORM (Žatec / Čestice / Německo) na basu kašlou plánovaně a mydlej ten svůj  black metal v nejryzejší podobě. Kytarista je asi trochu blázen, protože se do Volyně vypravil až z Německa. Vystoupení těhle pokreslenejch rarachů (kromě Honzy za bicíma) mě docela překvapilo, protože dříve jsem k DS přistupoval tak trochu s despektem. Ale teď musím uznat, že to černočerné běsnění a krákorání má něco do sebe a stejného názoru byla početná skupina křepčících fanoušků.

Poslední slovo měli tentokrát domácí AVENGER, kteří se potýkali s technickými problémy (vadná šňůra od kytary). Technické problémy koncert Avengeru protahovaly, navíc zpěvák a kytarista Honza nebyl ve své kůži (jak sám trefně podotkl) a jeden song dá se říct pohřbil (jo jo, ta paměť po konzumaci jablečnýho moštu :-(). Ale i tak si přítomní zařádili na osvědčené fláky typu Zlo, nenávist, válka nebo Godless. Závěr patřil coveru od Hypocrisy a dokonce došlo na přídavek, který si podpódiový kotlík vyřval.

Jo, abych nezapomněl, uprostřed akce vylezl na prkna Nosferatu shop v oděvech jak na maškarní :- ) a vylosoval několik šťastlivců, kteří si budou moci ve shopu pořídit nějakou tu proprietku bez placení. Pohled na Damiana v sukni a copech opravdu kouzelný.

Závěr po druhé ranní a mastíme to směr postel. V době vánoční příjemně strávený večer mezi svými.


Zveřejněno: 27. 12. 2004
Přečteno:
3300 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář