Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

5.10.2013, Srubec – Garáž

Dnešní akcí uzavíráme 4. rok pořádání underground akcí ve sklepě našeho domu. Koncert s pořadovým číslem 29. Jak si udělat lepší dárek k narozeninám, než si pozvat k sobě domů zahrát svoje oblíbené kapely? Od rána jsem nervózní, jako vždy před akcí. Už od dopoledne začínáme připravovat Garáž na večer. Mařenka vaří jídlo pro kapely, já dolaďuji vše nezbytné k snadnému průběhu koncertu. Před šestou se scházíme se zbytkem kapely, dáváme si zvukovku a vyčkáváme, až dorazí lidi z autobusu. (KubaAjz)

Jak jinak oslavit narozky než pořádným koncertem? Asi něco podobného si řekli Kubajz s Mařenkou, přibrali k sobě dalšího oslavence Kozla, pozvali pár kapel a mohlo se začít slavit. Garáž na Srubci je asi nejvíc undergroundový klubík nejen na jihu Čech a tak se dala očekávat parádní, komorní a „rodinná“ atmosféra. Na úvod hráli dva oslavenci s HIROSHIMOU NIGHTMARE, třetí oslavenec s KAOSQUAD, druhou polovinu večera tvořilo duo KAAR a BRUTALLY DECEASED. V Budějkách moc nestíháme a protože je start plánován na 18:00, bereme si tágo. To nás po chvíli vyhazuje přímo u Kubajze, potkáváme kámoše a vzájemné pozdravy chvilku trvají – tady jsou snad celý jižní Čechy (úsměv). (Peťan)

V půl sedmé doráží první várka návštěvníků, a tak nic nebrání, abychom to s HIROSHIMA NIGHTMARE odpálili. Žádný zázrak to nebyl, ale úkol předkapely jsme splnili. V mezičase obíhám lidi a vybírám od nich vstup. Dnes lidí dorazilo opravdu hodně, což je fakt super. Kéž by takováto účast byla vždy! (KubaAjz)

I když jsme se snažili, přicházíme až na poslední dvě skladby HIROSHIMY NIGHTMARE, z nichž jedna je povedený cover „Zombie Attack“ od německých alkáčů TANKARD. Tuhle směs punku a thrashe jsem si tedy tentokrát nestihl užít. Příště napravím (úsměv). Další zdravice se známými ksichty jihočeský scény, otvírám donesené pivko a za chvíli jdou na věc KAOSQUAD. Tohle old school trio je už všem také dobře známé. Ten, kdo má rád starý death/grind CARCASS, NAPALM DEATH a REPULSION, ať si zajde na KAOSQUAD. Chrastivý, špinavý, zaprášený old school. Kozel do sebe klopí vizoura, Aleš s Víťanem pivo a vůbec – celá kapela je jako všichni na Garáži v dobré pohodě. Snad půlku setu pozoruji Aleše, jak válí za škopky. Doufám, že ze mě nemá újmu (smích). Výborná práce. KAOSQAUD právě vydali splitko se strakonickou smečkou BTCW – doporučuji! (Peťan)

Po nás se nástrojů chopí blatenští chasníci KAOSQUAD. Jízda jako vždy. Dva přeřvávající se extrémní vokály. Chvíli víc death metal, chvíli víc grindcore. Všichni Jihočeši tuhle partu už jistě dobře znají. Jediné, co mě mrzí, je, že lidi jsou dnes trošku chladnější, takže žádný extra mosh se nekoná. (KubaAjz)

Thrash metalová letka z Prahy KAAR vrací Garáži druhý kobercový nálet. Jejich poslední album „Kaarokalypsa“ se mi zarylo hluboko pod kůži, stejně tak i jejich první koncert u nás před pár měsíci. Fajn pohodoví, přátelští týpci. Dnes se jim podařil vyčarovat ještě lepší zvuk než posledně a já si užívám každé přidušené opření do strun nabroušenými trsátky obou pánů kytaristů. Na závěrečný cover ANTHRAX „Caught in a mosh“ konečně i na ten mosh dojde. (KubaAjz)

V rychlém sledu následují pražští thrasheři KAAR. A jak rychle nastoupili, tak rychle odehráli. Přímočarý thrash metal, který neoplývá složitostí, ale punkovou jednoduchostí a energií. Skladby postavené na jednom riffu, sólo, vyhrávky a rychle do cíle. Nahrávky možná působí trochu rozpačitě, ale naživo jde o jinou ligu. KAAR mě bavili od začátku do konce. Rozjel se i mosh, takže vše v pořádku! Svým nadhledem a poctivým thrash metalem rozhodně mají na české scéně své místo. (Peťan)

A protože se na Garáži musí končit v deset večer, BRUTALLY DECEASED na sebe nenechali dlouho čekat. Kdo tuhle partu někdy viděl, ví moc dobře, co umí. Každý fanda švédského old school death metalu musí být ve střehu a mlátit šiškou. BRUTALLY DECEASED zválcovali Garáž chorobným, chřestivým a autentickým death metalem té nejvyšší kvality. Ano, kapela už nějakou dobu zní „světově“ a dokazuje to i na splitku se Švédy INTERMENT. V set-listu nechyběly ani připravované vály. Jedna skladba ve stylu ENTOMBED, druhá GRAVE, další DISMEMBER…, ale i vlastní ksicht BRUTALLY DECEASED. Jednoznačná špička tuzemského death metalu vládla celé Garáži. Pravověrným punx asi death metal tolik nevoněl, ale circle pit okolo sloupu se musel páčit každému! (Peťan)

Posledním zlatým hřebíčkem do rakve jsou pražsko-plzeňští šiřitelé smrtícího kovu BRUTALLY DECEASED. Nejlepší zvuk ze všech kapel, co jsem kdy na Garáži slyšel. Je jasné, že teď na pódiu stojí opravdoví profesionálové. Ten, kdo BRUTALLY DECEASED ještě neslyšel, stojí s otevřenou pusou. Ti, co už měli tu čest, oddaně hrozí pěstí ke stropu. Absolutní masakr. Ocitám se v naprosto jiném prostoru a čase, kde neexistuje nic jiného než chrastivý zvuk kytar, rány chirurgicky přesných bubnů a záhrobní vokál. Ke konci setu publikum kapelu odmění šíleným circle-pitem kolem sloupu. (KubaAjz)

Po skončení Kubajz pouští staré demo METALLIKY a tak si spolu ještě pěkně zahrozíme. Narozeninová Garáž se povedla po všech stránkách! Výborné kapely, výborná návštěva, atmosféra, párty, výborný zvuk… a výborní pořadatelé, kterým patří ten největší dík a i v reportu je třeba zmínit „vše nejlepší a hodně thrashe a deathu“! (smích). (Peťan)

Dnešní den se tvořili dějiny undergroundu. V srdci mě ještě dlouho bude hřát, že jsem byl u toho. Kupuju čerstvé split LP BRUTALLY DECEASED / INTERMENT, do kterého nám s Mařenkou vokalista Žlababa vepisuje věnování. Od kluků z kár dostáváme já i Mařenka krásný dárek v podobě trička kapely, ještě jednou díky moc! Po koncertě se Garáž pomalu vylidňuje, až na místě zbudou jen kluci z KAOSQUAD, KAAR, Eva, Šakal, Syky, Kaďus a Vix. A tak se vesele povídá v útrobách vytopené zkušebny, až do dvou do rána, kdy jdeme všichni hromadně spát. Po finanční stránce jsme sice skončili cca tisícovku v mínusu, ale bez váhání můžu říct, že to stálo za to! Pro tyhle chvíle stojí za to žít (undergroundem)! (KubaAjz)


Fotky: Mařenka, Syky

Mařenčina galerie

Sykyho galerie


Zveřejněno: 09. 10. 2013
Přečteno:
3704 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

09. 10. 2013 21:42 napsal/a Johan
Příští Garáž
bych rád navštívil, tak si zapište za uši, že 15.3. NE, protože to je u nás Peklo 8 a vrací se ASMODEUS!!! Jinak taky dodatečně gratulace všem oslavencům, i těm nezletilým :-)))
09. 10. 2013 18:19 napsal/a KubaAjz
Děkujeme
Děkujeme moc! já jen doplním že Kozlovi bylo 17, Kubajzovi 18 a Mařence 16:-))))) Další Garáž Březen 2014
09. 10. 2013 06:34 napsal/a Asphyx
congratulations!
A mě nezbývá, než poděkovat za hezký, čivý report a popřát oslavencům vše nejlepší do dalších let. Podle textu, fotek a zážitků to vypadá, že to byl vskutku povedený večer a mě mrzí jen jediné, že jsem tam nemohl být! Takže posílám na jih gratulace! Ať se daří!