Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

28.9. 2013, Písek – Divadlo Pod Čarou

Léto je minulostí a tak hurá do klubů! Jihočeská UG scéna opět po období open-airů ožívá a prvním koncertem podzimu v Písku bylo dostavení německých grinderů TRIGGER. Písecké Divadlo Pod Čarou je po rekonstrukci a po příchodu jsem byl mile překvapený. Velký bar, rozlehlé prostory, nová místa na sezení a především malá scéna. Pro menší koncerty jako byl tento naprosto ideální! Nízké pódium, sezení po obou stranách sálu a přitom dostatečně velký plac pro lidi. Majitelé zaslouží palec nahoru a už teď se těším na další akce. Zmíněnou německou partu doplnila domácí MURUROA, sušická MORTIFILIA a budějovičtí HIROSHIMA NIGHTMARE. (Peťan)

Hodinová cesta z Budějovic utekla jako voda a v 7 hodin parkujeme před Divadlem Pod Čarou. Dnes je historicky první koncert v čerstvě otevřené malé scéně divadla. Vytaháme aparát rovnou na pódium, neboť dnešní večer s HIROSHIMA NIGHTMARE otvíráme. Zvukovka nic moc. Na pódiu to nezní moc dobře, ale dole je to snad OK. Kytary se nezvučí, škoda. V půl deváté to odpalujeme. První půlka byla trochu slabší, pak už to docela šlo. Syky si žádá o přídavek TANKARD. Tak jo, má ho mít. (KubaAjz)

Po prohlídce nových prostor dávám pivko, potkávám několik kamarádů a za chvíli jdou na věc HIROSHIMA NIGHTMARE. Jako první mě potěší kvalitní zvuk (já slyšel vše výborně u všech kapel) a samozřejmě celá tahle parta. Usměvavá Mařenka řádí s mikrofonem před pódiem, zbytek bandy valí směs HC/punku a thrash metalu. Občas se do mikrofonu opře Kubajz a v jednu chvíli i jinak fotící Syky. Poctivě zahrané, co vytknout? Pro mě jeden z nejlepších koncertů HIROSHIMY NIGHTMARE, které jsem měl možnost vidět. (Peťan)

Totéž platilo o druhé bandě MURUROA. Viděl jsem je několikrát a znovu mě rozsekali. Grindcore s prvky death metalu, výborný zvuk a strhující Zebra s mikrofonem. Takhle nějak to má vypadat! Aktuální splitko MURUROA / BAIXO CALAO je masakr a kluci to umějí dobře prodat i naživo. Přímočará jízda, žádné pauzy. A jako bonus cover „Crocodila“ od RATOS DE PORAO. Zkrátka zahraj a znič! (Peťan)

Po nás přicházejí na řadu pořádající MURUROA. Velká odezva u publika, je jasné, kdo je tady doma. Všichni se shodujeme, že tohle je asi nejlepší vystoupení MURUROA, co jsme kdy viděli. Energie, sehranost. Grind-crust-metal. Vše sedí, jak prdel na hrnec. (KubaAjz)

Na hosty z Německa TRIGGER publikum opět výrazně prořídlo. Trio ve složení basa, bicí a zpěv (řev). Grindová rubanice. Dávám asi 10 minut a musím pryč. Nejsem cílová skupina. Pokec v předsálí s Peťou byl pro mě přínosnějším. (KubaAjz)

Němečtí TRIGGER jsou na tuzemských pódiích téměř zdomácnělí. Viděl jsem je několikrát a abych se přiznal, tohle už je na mě trochu moc (úsměv). Powerviolence/grindcore v pěkně šílené podobě. Kytaru nehledejte. Zpěv – basa – bicí musejí stačit. TRIGGER nasypali několik svých krátkých válů a byl to zkrátka bordel. Energie na rozdávání, určitě dobrá tečka za jejich turné. Takže zatímco mě stačilo pár minut, takový Syky si chrochtal blahem (úsměv). (Peťan)

Poslední kapelou byla MORTIFILIA. Otevřeně přiznávám, že mě jejich death metal nikdy moc nebavil, ale tentokrát musím změnit svůj názor. Zvuk udělal své a kapela valila trochu té Ameriky, trochu toho Švédska. Hutný zvuk, trochu staré školy i melodií. Je pravdou, že koncert byl poněkud strojový a jednotvárný, ale ve výsledku mě MORTIFILIA poprvé bavila. (Peťan)

Poslední kapelou jsou MORTIFILIA. Melodický death metal ze Sušice. Některé pasáže se mi hodně líbí, jiné, s modernější aranží, mě oslovily méně, ale v celku v pohodě. Nejvíc se mi líbil vokál, který mi hodně připomínal Johnnyho Hedlunda z UNLEASHED. MORTIFILIA dvakrát přidává a něco málo minut po půlnoci je konec. Nakládání aparátu a bageta na benzně. Ve dvě hodiny a 6 minut ráno ležím v posteli a zavírám oči. (KubaAjz)

Večer v Podčáře dopadl na výbornou. Skvělý zvuk, pohodová atmosféra, organizace, prostory, kapely, kámoši. Jen s tou návštěvností to mohlo být o něco lepší. Nevím, co by lidi za 100 Kč ještě chtěli. Ještě v rychlosti kupuji u Kubajze nový sedmipalec pražských KRUGER a mizím k domovu. (Peťan)

Fotky: Syky

Celá galerie - Syky

Fotila i Mařenka


Zveřejněno: 02. 10. 2013
Přečteno:
3515 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

02. 10. 2013 18:55 napsal/a KubaAjz
:-D
co je to za fešáka na té úvodní fotce?
02. 10. 2013 07:22 napsal/a Asphyx
koukám
že se jednalo o velmi vadařenou taškařici. Díky, pěkně jsem si po ránu rozproudil krev v žilách:))