Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

26.9.2013, České Budějovice – Pivnice Paluba

Kytary a řev aneb Budějcký underground, i tak by se dal nazvat tento čtvrteční koncert; organizace se opět chopil Pepa Maxa z kapely DEZINFEKCE. V útrobách hospody se schází zhruba dvacítka platících fans, štamgasti a náhodní kolemjdoucí, a tak nic nebrání, aby se kolem sedmé hodiny začalo s produkcí.

První se nástrojů chopí zlivský grind-crust-metal orchestr ÜNFARKT. Kapelu můžete znát ze Šakalovo kompilace „Posloucháte Jižní Čechy 3“. Od vydání výběru kapelou otřásly personální problémy, které s noblesou ustála. A dnes tu před námi stojí opěv v plné síle.  Krátké, ale účinné výbuchy songů v rychlém sledu za sebou. Ostřílení, sehraní muzikanti, kteří se již léta pohybují v různých podzemních jihočeských spolcích.

Prostřední kapelou jsme my, HIROSHIMA NIGHTMARE. Na zvukovku zkoušíme „Zombie attack“ od TANKARD, ale ještě to není úplně ono, a tak radši přecházíme k našemu standardnímu setu. Při hraní jsme se pěkně zapotili, publiku se to snad líbilo. Izraelci nás plácají po ramenou, chválí set a kupují 3 desky, což opravdu potěšilo. Dokonce rozdáváme podpisy týpkovi v tričku NIGHTWISH. Už se moc těším, až konečně začneme hrát nové skladby, které zatím jen pilujeme ve zkušebně.

Večer uzavírají hosté z Izraele ALERT. Divoký a pestrý hc-punk. Kytarista dokonce skočí na stůl a hraje a dupe do stolu a půllitry štamgastů nadskakují do rytmu. Zaslechl jsem něco o 42. koncertu v řadě. Šílenci. Po dvou přídavcích je konec. Hospodskej si jde koupit CD ALERT. Je teprve půl desáté, což je super. Začínáme balit aparát a rychle domů na kutě, ať to zítra v práci přežijeme.

Velký respekt a poděkování patří Maxíkovi! Doufám, že zas brzy připraví nějakou zajímavou akcičku. Paluba se pomalu, ale jistě zapisuje do dějin budějovické podzemní kultury.

Fotky: Mařenka

Celá galerie

Zveřejněno: 30. 09. 2013
Přečteno:
3401 x
Autor: Kubaajz | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář