Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HUSMAN FEST

Další v řadě, Tomáš Prek a jeho Redblack records?

1. Uveď seznam realizovaných produktů v roce 2004.

ROOT ? Madness of the Graves - přelom 2003/2004

ENDLESS ? Perfect Message - přelom 2003/2004

INSANIA ? Out

FLOOD ? Driveraay

DARK GAMBALLE ? Superstar

SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY ? Relic Dances

2. Odpovídá výše uvedený seznam edičnímu plánu na rok 2004? Podařilo se něco nad plán, nebo naopak nedošlo k realizaci něčeho a proč?

Plány jsou jedna věc, to jak se realizují je jiná :-) Situace je dneska fakt hodně složitá a nikdy nevíš jak na tom kapely budou. Na nahrávání je třeba si brát dovolenou z práce, nové skladby v práci taky nenapíšeš a to aby se dnes někdo hudbou (potažmo metalovou) živil je čirá utopie, takže nijak netlačíme na pilu a až přijde čas desky tak se prostě vydá.

3. Jaký titul byl v roce 2004 nejúspěšnější a kolik kusů se podařilo prodat, naopak jaký bys mohl označit jako krok vedle?

Rok 2004 zase znamenal propad v prodejích, takže čísla jsou dost tristní. Co je však hodně špatné, žádné z kapel se nepodařilo překonat prodejní číslo své minulé desky. Tohle je jako trend alarmující, je vidět, že čím dále tím více lidí bere hudbu tak trochu jako věc, která je přece zadarmo. Je to škoda, protože to taky může znamenat konec naší scény.

4. Podařilo se ti v roce 2004 udržet ?+? v porovnání výdajů / příjmů?

To je těžko hodnotit, plno titulů přesahuje jeden rok, takže dá se spíše spočítat jestli je zrovna daný titul v plusu nebo mínusu. Jako kalendářní rok jsem to nikdy nepočítal.

5. Co jsi pro propagaci svých koní v roce 2004 podnikl (reklama, tour, ?)?

Děláme toho hodně a zároveň si pořád říkám, co by ještě šlo vymyslet. Všechno je to otázka peněz, když se prodává, dá se dělat plno věcí kolem, když se neprodává tak neuděláš nic. Kdybych měl být konkrétní, tak u nás je to propagace v časopisech, rádiích, připravujeme speciální Redblack koncerty a snažíme se taky o nějaké náznaky promotion do zahraničí.

6. Co tě v roce 2004 na naší scéně nejvíce potěšilo, naopak co tě nejvíce naštvalo?

Potěšilo mě, že i přes všeobecnou bídu, vzniklo zase pár kvalitních českých desek. Že se vrátili kytary, že se zase dá v klubech hrát rocková muzika a že se konečně pár radií odvážilo dát prostor rockové muzice. Zklamal mě přístup lidí k deskám. Dnes už doopravdy koupení si desky vyjadřuje jasnou podporu dané kapele nebo vydavatelství, každá koupená deska znamená vzkaz - ?ano chci, aby jste natočili zase další desku, případně aby jste dali prostor další kapele.? Lidí, kteří tento vzkaz posílají, je naneštěstí čím dál tím méně. Proto díky moc každému, kdo si nějakou naší desku pořídí.

7. Jakou kapelu závidíš konkurenci? Jakou kapelu bys chtěl mít pod svým vydavatelstvím?

Nezávidím, nikomu nic :-) Jsem strašně spokojený s kapelami, které u nás vydávají a kdyby bylo více peněz věděl bych ještě o pár dalších, které by stáli za to vydat. Ale že by tady byl kapela, kvůli které bych v noci nespal to ne. :-)

8. Máš zálusk přibrat nějaké nové mladé kapely?

Chtěl bych, ale zase to souvisí s tou současnou situací na trhu. Vydat teď debutové CDečko jakékoliv kapele, s tím, že by se měla zajistit nějaká slušná produkce a zařídit nějaká standardnější promotion = jednoznačný prodělek a když není šance vydělat ani na zavedených jménech, pak není kde vzít na to zadotovat tento prodělek. Takže se dostáváme k tomu co je na této situaci nejhorší. Bere to šanci mladým začínajícím kapelám.

9. Máš už sestavený ediční plán na rok 2005? Jestli ano, sem s ním?.

To už jsme řešili v jedné z předchozích otázek, vím zhruba, které kapely by měli vydat desky, ale kdy ty desky přesně budou to doopravdy nevím :-) V každém případě připravujeme nové desky ANIMÉ, SAD HARMONY, FORGOTTEN SILENCE, FLOOD a snad dojde i na ty dlouho slíbené demáče legendy MASTER?s HAMMER. Mimoto ještě připravujeme pár licenčních vydání pro Českou Republiku, ale to se nechte překvapit :-)

10. Tvá přání do roku 2005?

Popravdě těch je hodně. :-) Co se týče těch hudebních, chtěl bych, aby zase lidi začali o muzice trochu přemýšlet a nenechali se krmit nějakými blafy, když s trochu snahy se můžou dostat k opravdovým klenotům. Všechno je o aktivním přístupu. Nenechte si vymývat mozky a mějte svůj názor a to se netýká jen muziky....

Díky

Tomáš, Redblack Crew

www.redblack.cz

www.mp3.redblack.cz


Zveřejněno: 21. 12. 2004
Přečteno:
3492 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář