Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

21.9.2013, Zwickau (Německo) – Seilerstrasse club

Co jiného dělat v sobotu než vyrazit někam za muzikou. Naším dnešním cílem se stalo saské město Zwickau, které se ve světe proslavilo výrobou automobilů značky Trabant. Vyrážíme v jednu hodinu z Č. Budějovic v klasickém dvojčlenném složení já a Mařenka. Před sebou máme nějakých 400 km cesty. Jakmile v Plzni najedeme na dálnici, cesta začíná pěkně odsýpat. Takže na místo koncertu dorážíme 3 hodiny před začátkem. Nevadí, zaparkujeme u klubu a jdeme se projít po městě. Viděli jsme radnici, kostel a kamennou sochu Trabantu.  Vracíme se asi za hodinu a půl. Tak se na chvilku natáhneme v autě a posvačíme. Nakonec nám dlouhá chvíle nedá a jdeme do klubu. Vstupenky jsme si koupili v předprodeji, 16 eur za kus i s poštou. Venku před klubem se griluje. Uvnitř na nás čeká hotové bludiště, chvilku nám trvá než se zorientujeme. Několik místností s bary spojených chodbami, v jedné se prodává merchandise, v jiné DJ pouští muziku. Celý prostor je nekuřácký. Pro kuřáky je vyhrazena oddělená místnost, kde jsou všichni kuřáci v dokonalé karanténě. Nenašla se živá duše, která by kouřila mimo vyhrazenou zónu. Bravo! 

První vystupující kapelou jsou metalcoristi DEZEVIL. Původně jsem je vůbec vidět nechtěl, ale z nudy jdeme mrknout asi na dva songy. Kapela to má před heavymetalovým publikem hodně těžké. Nikdo ani netleská, natož aby někdo pařil. Já se nedivím. Celkem se na akci sešlo něco mezi 100 – 130 lidmi. Žádná velká mačkanice, ani prázdný klub, zkrátka tak akorát.

Konečně jdou na věc ALPHA TIGER. Kapela na kterou jsme dnes přijeli. Pod podiem to začíná ožívat. Poznáváme pár tváří, co byly i na německé metalové invazi v Lokti před měsícem. Tygříci spouští svůj skvělý heavy metal. Bravurní sóla, parádní show a uječenější zpěv. Image jak z půle osmdesátých let, to je to, co máme rádi. Podle ohlasu u publika byli dnešní hlavní kapelou ALPHA TIGER! Taky nejvíc lidí mělo jejich trička.

Chceme se jít najíst do auta, ale paní u vstupu nás varuje, že vstupenka je „one way ticket“, žádná razítka ani náramky se zde nedávají. Poněkud nezvyklé na naše poměry, ale dá se to vydržet. Výřečná Mařenka nakonec paní překecá, že si musí vzít z auta léky, takže ji pustí. Já se jdu osvěžit vodou z umyvadla na záchodě.

Příjemnou tečkou za dnešním večerem jsou KISSIN´ DYNAMITE, hrající heavy metal / glam rock. Na Metaldays pro mě byli příjemným překvapením. Dnes už mám jejich tvorbu víc naposlouchanou a proto si je i víc užívám. Místy až poprockové popěvky a chytlavé refrény. Ujetá image zpěváka, kterého si v pohodě už z pár metrů spletete se zpěvačkou. Zpěvák oznamuje, že 3 z 5 členů mají chřipku a proto nemůžou hrát na plný plyn. Ani bych si toho nevšiml. Kapela hraje celou hodinu a půl, pořád s velkou energii. Možná jediné, co mě nudilo, bylo zbytečné natahované bubeníkovo a následně i kytaristovo sólo. Ale jinak pěkné vystoupení. 

Něco kolem půlnoci je konec, jdeme se v thrashportéru zabalit do dek a spacáků a spíme až do osmi ráno.  S přestávkami na oběd, kafe atd. domů pak dorážíme v půl třetí v neděli. Příjemný to byl výlet.

Fotky: Mařenka

Celá galerie



Zveřejněno: 25. 09. 2013
Přečteno:
3658 x
Autor: Kubaajz | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

25. 09. 2013 07:06 napsal/a Asphyx
díky
za příjemné počtení k ranní kávě! Pěkné, pěkné...