Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
INSANIA

12.9.2013, Plzeň - Divadlo pod Lampou

Občas dostanu obrovskou chuť na krvavou flákotu. Tělo si samo řekne o svoji dávku syrového masa. Čtvrtek 12.9.2013 sliboval přímo death metalové hody. Plzeň nebývá příliš často hostitelem smrtícího kovu a tak se stala návštěva kolumbijských řezníků CARNIVORE DIPROSOPUS takovým malým svátkem. Velice dobrou volbou byl i můj oblíbený klub Divadlo pod Lampou, který mám neustále zafixován jako kvalitní pro podobné akce díky dobrému zvuku (který provázel i tento večer), pivu a prostředí. I když mám raději v death metalu více old schoolových melodií a pořádaný večer sliboval spíše obrovskou porci brutality, co bych to byl za fanouška tvrdé muziky, kdybych nešel. Zvlášt, když jsem měl možnost vidět konečně také nějakou novou, mně do té doby koncertně neznámou kapelu. Bylo to příjemné zpestření od jinak neustále stejných kapel hrajících všude a pořád dokola. Ale nebudu zdržovat, pojďme na to. Pitva může začít.

Krvavý večírek zahajují rokycanští death/grindeři FEEBLE MINDED. Ti mezi nás hned a bez varování vypustili starodávnou brusku ve stylu DYING FETUS (od kterých také vysekli jeden povedený cover). Musím říci, že i když pánové přijeli z nedalekých Rokycan, měl jsem tu čest je vidět naživo poprvé. Na rozjezd to bylo velice příjemné, dynamické vystoupení plné energie. Nejedná se samozřejmě o první ligu, ale FEEBLE MINDED si milerád kdykoliv znovu zopakuji. Pánové hrají rychle a zběsile, tak jak to mám rád. Sedm drsných kousků od nich jsem zhltnul s chutí a radostí. Vydařené vystoupení a moje plná spokojenost. Moc dobrý předkrm. Posílám do Rokycan useknutý palec nahoru!

Bojovníci za práva slamming death metalu EPICARDIECTOMY šli na řadu jako druzí. Jejich houpavě brutální rytmus, zpěvák s vizáží masového vraha a skvělý bubeník se snažili celý klub rozsekat na maděru. A musím říci, že se jim to dařilo. Pod pódiem vznikl malý circle pit a i když mi přišlo, že většina fanoušků pod pódiem nebyla z Plzně, ale z Prahy a Kolumbie (smích), death metal v podání těchto šílenců v kšiltovkách byl neskutečně nakažlivý. Tady už se o první českou slammingovou ligu jednalo. To prohlašuji na svoji čest a svědomí. Dokonale syrový zvuk, kytarista sázející jeden riff za druhým jako spalovač mrtvol těla do ohně. Opět to bylo moje první setkání s kapelou a tentokrát jsem stál první tři songy s hubou otevřenou dokořán. Můžete mi někdo vysvětlit, jak to, že jsem tuhle rozjetou mašinu ještě neviděl? Možná je to tím, že pánové vystupují převážně za našimi hranicemi. Velmi vydařená pitva.

CARNIVORE DIPROSOPUS pocházejí z daleké Kolumbie a jejich set byl pro mě vyvrcholením celého brutálně laděného večera. Řezníci, původně z Bogoty, to hned od začátku rozjeli ve velkém stylu. Od začátku do konce se na pódiu odehrávala definice slov INFERNO a ZLO. V davu nenápadní malí Kolumbijci se při vystoupení změnili v krvelačná zvířata. Už dlouho jsem nezažil tolik energie. Až mi zase někdo bude nadšeně vyprávět o tom, jak to nějaká česká kapela „rozjela“, budu se už asi jenom smát. Jestli jsem v recenzi něco psal o tom, že na mě jejich cd doma zabírá, tak musím říct, že naživo to bylo ještě lepší. Nevím, kde se v tom malém zpěvákovi bralo tolik energie, ale jeho výkon byl stejně jako i všech ostatních neskutečný. Pod pódiem se strhla pařba na oslavu brutálního death metalu. A jestli byli předchozí EPICARDIECTOMY králové českého slammingu, tak CARNIVORE DIPROSOPUS se mohou s klidem zařadit mezi šlechtu světovou. Přiznám se, že tento styl mi nehraje doma v přehrávači každý den, ale naživo to má neskutečnou sílu a drive. Myslím, že podobně „šílené“ vystoupení Divadlo pod Lampou už asi dlouho nezažilo. Skvělá řeznická práce a mě nezbývá než smeknout a poslat do Kolumbie obdivný pohled potřísněný krví s velkým poděkováním.

Ještě dlouho do noci mi hlava duněla v rytmu brutálního death metalu. Ráno jsem pak vstal do nového dne s myslí čistou a s vědomím, že jsem prožil další krásně morbidní večer ve společnosti dobrých kapel, které umí velice dobře svoje řeznické řemeslo. Co si víc ještě může „obyčejný“ death metalový návštěvník přát? Snad jen, že se končilo poměrně pozdě a pro nás, kteří musíme druhý den nastoupit do práce, to bylo dost náročné. Konec kolem půl dvanácté by mi vyhovoval víc. Jinak jsem si ale celý večer užil vrchovatě a i přes klasicky ne příliš velkou návštěvnost, kterou je Plzeň už proslulá, mohu hrdě prohlásit, že nevím, jestli zažiju letos lepší koncert. Laťka byla nasazena totiž opravdu hodně vysoko. Takto připravené syrové maso si nechám vždycky znovu líbit. Skvělý večer.

Fotky: Asphyx

Asphyxova galerie

Videa - CARNIVORE DIPROSOPUS, EPICARDIECTOMY


Zveřejněno: 14. 09. 2013
Přečteno:
3566 x
Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

21. 09. 2013 14:47 napsal/a Sergej
Krut jak sviň
Z Prahy a okolí nás tam bylo víc. V Plzni jsem na koncertě tentokrát byl poprvé. Bylo to celý naprosto skvělý. Taky jsem si pořádně zatancoval.
14. 09. 2013 11:20 napsal/a Asphyx
pořádné fotky
Kdo by měl zájem, tak tady jsou ještě fotky z pořádnýho foťáku a od normáního fotografa:)) https://plus.google.com/photos/112094153978369895419/albums/5923121623803898529#photos/112094153978369895419/albums/5923121623803898529
14. 09. 2013 11:17 napsal/a Asphyx
inu
Kšiltovky, tepláky s rozkrokem u kotníků jdou totálně mimo mě. Každopádně naživo to byla vražda. Doma to vydržím vždycky tak hodinku....:))) Na koncertě jsem měl ale co dělat, abych si s nima nedal Macarenu:))
14. 09. 2013 11:09 napsal/a Coornelus
Death rap
Kolego, koupil sis kšiltovku, nebo už si jí měl během koncertu na hlavě:-) Teď vážně, při poslechu doma mě Epicardiectomy nebaví, vůbec celkově tenhle žánr, ale naživo kdysi byli fajn.