Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HEIDEN – Andzjel

18.8.2013, České Budějovice – Pivnice Paluba

Je to sotva pár hodin po tom, co jsme se vrátili z Ostravy. V půl sedmé se budím a říkám si, tak jo, dáme to. Mařenka se taky budí. Píšu kamarádovi Jenzovi, jak to na Palubě vypadá. Prý teprve nosí bicí, takže všechno stihneme. Beru distro krabici s vinyly a vyrážíme. Platíme 80 Kč vstupné a vítáme se s hospodou plnou známých a kamarádů, kterých se dnes sešlo kolem 30, což na neděli není ještě nejhorší.

První jdou na věc budějovičtí KUZIMU MABAYA, kde do bubnů mlátí Váňa z HIROSHIMA NIGHTMARE. Metalický dis-beat crust s nápaditými vyhrávkami a výraznou basou, která rozhodně není jen do počtu. Cover od DISORDER na závěr. Kapela má dobře vykročeno, jsem zvědav, jak budou pokračovat.

Druzí pánové na holení jsou KOMMANDO KRONSTADT z Německa. Vyladěná punková image, barevné bodliny a číra. Hrubý, rychlý hardcore punk se silným příklonem ke crustu. Jak rychle začnou, tak rychle skončí. Za 20 minut je konec. Mám moc rád energičnost, s jakou dokážou hrát jen ti nejzapálenější punkrockeři.

Domácí DEZINFEKCE, která dnešní akci pořádá, se na scéně pohybuje již dlouhých 21 let. A stále stojí nohama pevně na zemi. Mixáž NoMeansNo a rock´n´rollovějších ENTOMBED, samozřejmě doplněno o vlastní hc/punkové ingredience. Kolikrát jsem je už viděl? Snad 40x, možná 50x, a pořád mě baví.

Večer uzavírají hosté z exotického Peru, LOS REZIOS. Čekal jsem těžkotonážní crust/metal, ale dostal se mi crust ´n´roll. Jasná inspirace kapelami jako INEPSY, MALIGNANT TUMOUR a samozřejmě MOTÖRHEAD. Čas pokročil a je už 15 minut po desáté. Takže se na místo dostavuje policie. LOS REZIOS dají ještě 3 songy a musí předčasně skončit. Ale i tak stihli odehrát nějakých 20 minut, takže pohoda.

Nelituju, že jsem se přemohl a vyrazil jsem. Podařilo se i několik skvělých výměn v distru, takže si domů odnáším i 5 nových vinylů. Hned jak akce končí, loučíme se a frčíme domů. V září na Palubě další akcička, tentokrát Izraelský hc/punk ALERT.

Fotky: Mařenka

Celé album

Zveřejněno: 21. 08. 2013
Přečteno:
3257 x
Autor: Kubaajz | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář