Nejbližší koncerty
INSANIA

CARNIVORE DIPROSOPUS – Condemned by the Alliance CD 2013, Sevared Records

Pocity odsouzeného před popravou musí být na hranici šílenství. Ty chvíle, kdy už jen odpočítává poslední minuty svého již úředně odepsaného života, mají dozajista svoji morbidní poetiku. Většinou se všude píše o tom, zda lituje svého činu, co měl k jídlu a jaké bylo jeho poslední přání. Jenže do hlavy nikdo nikomu nevidí a co si budeme povídat, veškeré myšlenky musí být za hranicí běžných představ. Extrémní jsou i zážitky spojené s brutálními řezníky CARNIVORE DIPROSOPUS. Ti jakoby stáli na straně popravčích. Jejich nástroje, které jim dala do rukou spravedlnost, sice nejsou ve tvaru šibenice, elektrického křesla ani smrtící injekce, ale jejich kytary, bicí a chorobný vokál jsou plně dostačující. Jedná se o brutální záležitost toho nejhrubšího zrna a vy si tak můžete vychutnat spoustu nových romanticky morbidních melodií ve stylu DEEDS OF FLESH, GORGASM, DISGORGE, FLESH CONSUMED, PATHOLOGY a spousty dalších krvavých spolků. Máme tu čest s opravdu ortodoxními vyznavači tohoto stylu. Pocházejí z Kolumbie a letošní zásek je jejich třetím příspěvkem do knihy mrtvých.

Jak už je z minulého odstavce jasné, cd je určeno opravdu jen úzké skupině posluchačů vyznávajících tento extrémní styl. Nezastírám, že pro jeho poslech si záměrně vyčleňuji chvíle, kdy si potřebuji svoji mysl vyčistit od všeho, čím je moje hlava vždy po čase zanesena. Nedovedu ho poslouchat každý den a většinou mi přijde i vcelku monotónní. Oproti jiným podobně hrajícím spolkům má v sobě ale něco, co mě vždy donutí se po čase vrátit. Možná je to nadšení, které je pro kapely z tohoto regionu tolik typické nebo jen jakási vzájemná přitažlivost, nevím. Každopádně někdy je potřeba provést očistu a „Condemned by the Alliance“ jsou pro to vhodným čisticím prostředkem. Musím sice dávat pozor, aby mě ta kyselina z desky, která z ní doslova vytéká, zevnitř nespálila. Zase na druhou stranu, když už se něco dělá, má se to dělat pořádně, ne? A pár hromad mrtvol nikomu také nikdy neuškodilo, nemám pravdu?

Co mě je schopné zvednout ze židle, je zvuk desky. To je rozjetý stroj na zpracování železa! Také obal, který vytvořil Tony Koehl, patří k těm lepším, které je možné letos spatřit. Vcelku oceňuji, že na něm nejsou tolik používaná oblíbená vyhřezlá střeva, která sice mají svoje kouzlo, ale čeho je příliš, toho je moc (smích). Hlavní je ale hudba a ta se dále odehrává v jasně daných hranicích stylu jakýmsi bonusem „přístupnosti“ navíc. Pokud bych měl srovnávat s minulým, pro mě skvělým albem „Madhouse´s Macabre Acts“ (2006), novinku lze v klidu zařadit do vaší přihrádky CD hned vedle. Letošní zásek má mnoho předpokladů dál postupně růst a myslím, že pokud se nechá vše náležitě uležet a uhnít, mohl by dosáhnout na pomyslném žebříčku stejného hodnocení. Kolumbijci jednoduše umí a co jsem měl možnost zaslechnout informace, chystají i pár koncertů v České republice a Německu. Tak bude jedinečná příležitost si vyzkoušet, jak funguje nová deska i naživo. Myslím, že to bude zabíjet!

„Condemned by the Alliance“ jsem přicházel na chuť postupně, pomalu, ale s jistotou. Bývám k brutálním spolkům lehce skeptický, většinou mi příliš nevlezou pod nehty, ale CARNIVORE DIPROSOPUS mě přesvědčili o tom, že je občas velice příjemné zabořit ruce po lokty do vnitřností, opláchnout si zpocené čelo čerstvou krví a nechat se v poklidu unášet šílenými rytmy, krutými kytarami a nekompromisní bicí soupravou. Vím moc dobře, že to není deska pro každého a že fanoušci se budou dát počítat pravděpodobně na useknutých prstech vašich končetin, ale to nic nemění na tom, že pro mě je nahrávka velice příjemným morbidním zážitkem. Sice chvílemi nevím, zda jsem nebyl zrovna já ten odsouzený na popravu, ale zase na druhou stranu, každá zkušenost je v životě dobrá. A je určitě lepší ji prožít v klidu doma u zuřících reproduktorů nebo pod pódiem plným kytarových komb, než na vlastní kůži (smích). Deska, od které jsem nečekal zhola nic a dostal jsem velice příjemný masakr!

Seznam skladeb:

  1. The Beginning (Intro)
  2. Covenant Of Satan Predators
  3. Deeds Of Supreme Sect
  4. The Torment Era
  5. Creation Of A Sadistic Empire
  6. Alliance For Extermination
  7. New Order Condemnation
  8. Colossal Destruction
  9. Carnivore Command Rebellion
  10. The Final (Outro)

Čas: 39:18

Sestava:

  • Wilson „Brigadeier“ Henao – bicí
  • José „Nacho“ Rondón – kytara
  • Andrés Perez Zuleta – kytara
  • Mr. „Oscarnivore“ Macias – zpěv


http://www.facebook.com/CarnivoreDiprosopus
http://www.last.fm/music/Carnivore+Diprosopus
http://www.reverbnation.com/carnivorediprosopus
http://www.sevared.com/


Zveřejněno: 30. 08. 2013
Přečteno:
3577 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

30. 08. 2013 16:09 napsal/a Asphyx
doplnění
Kdo si tedy budete chtít ověřit, jak znějí songy z nové desky naživo, tak zde: https://www.facebook.com/events/585928398106984/
30. 08. 2013 09:55 napsal/a Opat
...
Kapelu vůbec neznám, musím si novinku naposlouchat. Ale i tak do Lampy vyrazím :-)
30. 08. 2013 08:41 napsal/a Asphyx
jasný
Co bych to byl jinak za deathaře, který by si nechal takovou lahůdku ujít. ještě když mi je naservírována pár zastávek tramvají od domu. To by byl hřích, tyhle Kolumbijce propást.
30. 08. 2013 00:17 napsal/a Opat
...
12.9.2013 - Plzeň, Pod Lampou. Vyrazíme? :-)