Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

Nevím jak začít, protože to co se stalo je opravdu velmi zdrcující... Zde jsou informace, které se mi podařilo sehnat na několika serverech v zahraničí...

Napsáno v pátek 10.12.

Neboť se asi všichni nespokojí pouze s pár větami v novinkách a třeba nemají tolik času procházet všechny stránky s informacemi, sepsal jsem několik skutečností, které se mi podařily sehnat.

Vše se událo ve státě Ohio, město Columbus, klub Alrosa Villa, středa deset večer.

Koncert Damageplan začal přibližně po desáté večer. Krátce (cca 30 sekund) po jeho začátku zatím neznámý člověk přeskočil osm stop vysoký plot ochranky a pronásledován jejími členy vyrazil z levé strany pódia (ze zadní části) a namířil si to k Darrell Abbottovi (?Dimebag Darrell?). Z blízka na něj asi pět nebo šestkrát vystřelil. Potom vystřelil i na druhého člena Damageplan (jeho jméno nebylo zveřejněno!), který také jako Darrell zemřel.

Střelec identifikovaný jako Nathan Gale, 25 let starý, dále vystřelil na dva vyhazovače / bedňáky, kteří také zemřeli. Potom otočil zbraň do davu a podařilo se mu ještě zranit ještě dva další lidi.

Z místa koncertu bylo okamžitě po začátku střelby vše hlášeno na 911 s tím, že útočník má i rukojmí. Krátce po začátku střelby vstoupil do klubu přivolaný policista James Nigamire (ph) a střelce na místě zastřelil. Podle vedení policie byl jeho zásah rychlý a ušetřil tak určitě další životy návštěvníků i členů kapely. V klubu bylo přibližně 250 návštěvníků.

Policie zatím nenašla žádný přímý motiv, který by mohl vést k objasnění jednání Nathana Gala. Podle některých svědků je možné, že Gale obviňoval Darrella z rozpadu Pantery, díky hlasité hudbě v níž zanikl tento hlas, ale není možné na 100% určit, zda to nebyl jiný fanoušek z davu.

!!!POZOR!!! ? podle nové informace, nikdo další z kapely Damageplan nebyl zraněn!!! Jednomu americkému serveru to potvrdil zdroj blízký kapele. Je tedy otázkou, kdo je čtvrtou obětí.

K úmrtí Darrella se již vyjadřují nejen fanoušci na různých fórech po celém světě, ale také jeho kolegové ? Dave Mustaine, Tim Owens (ex-Judas Priest, Iced Earth), Corey Taylor ze Slipknot, Scott Ian (Anthrax), Jon Dette (Testament) a další. Upřímnou soustrast vyjádří rodině i zástupci klubu Dallas Stars, jehož fanouškem Darrell byl a podílel se i na tvorbě hymny klubu v roce 1999.

Ze smrti Darrella je přímo zdrcen bývalý zpěvák Pantery P. Anselmo. Rovněž bývalý manager Pantery Kim Zide-Davis nechápe motiv jednání Gala a přímo uvedl: ?Darrell byl ryzí charakter, co dělal, bylo opravdové. Žil pro kytaru a bohužel s ní i zemřel.?

Tady je ještě několik linek:

ZDE je záznam hlášeni na policii.

ZDE můžete vidět fotku vraha Nathana Gala (vyfoceno fotografem Darrella).

Napsáno v sobotu 11.12.

Dohady se potvrdily. Nikdo další z členů kapely nebyl zraněn!!!

Nathan Gale během méně než pěti minut zastřelil kromě Darrella, bedňáka klubu Erina Halka (29 let), fanouška Nathan Braye (23 let) a bodyquarda kapely Jeffa "Mayhem" Tompsona (40 let). Dále postřelil technika kapely Johna "Kat" Brookse, který byl však již propuštěn z nemocnice. Tour manažer Chris Paluska je stále v nemocnici. Jeho poranění jsou těžká, ale jeho stav je již alespoň stabilizovaný. Podle svědků se Gale snažil zastřelit i bubeníka Vinnieho Paula, ale naštěstí minul.

Vinnie Paul Abbott (bratr Darrella) děkuje všem fanouškům za jejich podporu a vyjádřil smutek na ztrátou bratra - celé prohlášení je na stránkách Pantery ZDE. Zbytek kapely pak vzpomíná také na Jeffa Tompsona, který byl jejich bodyquardem a svým chováním jim pravděpodobně také zachránil život.

Motivem jednání Nathana Gale bylo pravděpodobně jeho přesvědčení, že mu bratři Abbottové ukradli texty, které pak použili ještě do Pantery. 

ZDE je video, které připravila MTV a shrnuje kariéru Darrella.

Napsáno v neděli 12.12.

Podle Dr. Reed Meloye ze San Diega trpěl vrah Darrella stejnými příznaky jako vrah Johna Lennona - Mark David Chapman. Šlo nejdříve o splynutí a potom o "zrazení". Doslova uvedl mimo jiné: "Je to jako identifikace s kapelou, aby překryl svůj vlastní zničený život. Cítil se jako člen kapely. Střelci si nejdříve svůj cíl idealizují a o několik měsíců ho zabijí."

V jedné z debat okolo případu uvedla v hard rock show "Uranium" Juliya, že: "Co je nejvíce šokující na této věci je skutečnost, že násilí je pravým opakem o co jde v metalové scéně."


Zveřejněno: 12. 12. 2004
Přečteno:
6112 x
Autor: Manafob | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

15. 08. 2021 09:39 napsal/a OpTom An
Darrell - Lennon
8. Prosince... I datum smrti mají stejné...
17. 05. 2007 22:37 napsal/a manafob
hm
no myslim ze ochranka delala asi co mohla tedy podle toho ze osobni ochranka kapely tam zarval taky... a kdyz vim jaky byl postavy apod. tak nevim kdo mohl delat vic...
16. 05. 2007 19:27 napsal/a Barny
Ojojoj
Stačilo třeba aby ho ochranka drive zastavila nebo neco kua... to se nesmi stavat
11. 12. 2004 13:06 napsal/a manafob
magor
jako kdyz jsem si precetl vypovedi lidi co znali toho Gala tak to byl fakt nejakej pošuk...
11. 12. 2004 13:03 napsal/a manafob
magor
jako kdyz jsem si precetl vypovedi lidi co znali toho Gala tak to byl fakt nejakej pošuk...