Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

CHAOSFEAR – Legacy Of Chaos EP 2013, vlastní náklad

Brazílie je 108x větší než Česká republika, žije v ní 192 milionů obyvatel a metalová encyklopedie archivuje 4196 metalových kapel, které v Brazílii hrály nebo hrají. Pro srovnání, Česká republika má obyvatel 10,5 milionu a kapel 1151, což jsou, při srovnání s jihoamerickou zemí, docela zajímavá čísla. Když si s nimi trochu pohrajeme, vychází nám, že zatímco počet obyvatel je v Brazílii zhruba 18x větší než u nás, počet metalových kapel je tam vyšší ani ne 4x. Takže až takovou popularitu, jak by se podle SEPULTURY nebo KRISIUN mohlo zdát, metal v zemi plantáží kávy nemá.

Těžko říci, nakolik jsou v 5. nejlidnatější zemi světa populární CHAOSFEAR. Ti fungují od roku 2003, kdy se přejmenovali ze SICK MIND (jen jedno demo), mají na kontě dvě řadová alba a letos nabízí na ochutnání tři nové skladby.

Na první poslech je zřejmé, že nahrávka je dílem zkušených muzikantů, kteří vědí co chtějí. Chtějí asi to samé, co před lety SEPULTURA, tudíž produkují valivý thrash metal obdobného ražení jako jejich slavní krajané. Všechny tři songy jsou správně zahuštěné, střídají se v nich tempa, nechybí kytarová sóla ani náznaky death metalu, titulní kompozice pak zjevně koketuje s metalcorem.

Potud by bylo všechno v pořádku, ale na druhou stranu je tu jedno „ale“... A nemyslím jen to „ale tohle už tu přece bylo“, to se dá napasovat na kdejakou nahrávku, myslím spíš „ale vždyť těm skladbám něco chybí“. Nechci být zlý, ale dobře odvedené řemeslo mi nestačí. Třeba první skladba, v té něco zajímavějšího děje až po 140 sekundách, což mi přijde pozdě... Dlouhou dobu se hraje husto-thrashová riffovačka s hrdelním řevem, až potom přijde na řadu kvílivá kytara a celkem podařené sólo. V druhé zaujme chytlavý refrén (jediné místo, které mi po několikátém poslechu uvázlo v paměti), naopak metalcorová pasáž mě nebaví. Závěr patří asi nejpovedenější skladbě „When The Sky Turns Red“, která hlavně v druhé třetině pěkně sviští, což je asi vůbec nejlepší pasáž, kterou pánové vymysleli. Závěr ale zase sklouzává tam, kde se kapela pohybuje nejčastěji.

Řešit obal u proma asi nemá valný smysl, takže jeho nevzhlednou podobu nebudu pitvat. Zvuk mi přijde typicky dnešní, tedy zahuštěný, ořezaný, s nasamplovanými bicími, prostě rádoby hutný a silný sound, který je hlavně u těch bicích nepřirozený. Mně se to takhle nelíbí, ale doba a poslech ve sluchátkách si to holt žádají...

Seznam skladeb:
  1. Spit Out Your Hate!
  2. Legacy Of Chaos
  3. When The Sky Turns Red

Čas: 11:17

Sestava:
  • Anderson de Franca – Bass
  • Billy Houster – Drums
  • Fernando Boccomino – Guitars and Vocals
  • Edu Boccomino – Lead Guitar

http://www.chaosfear.com/


Zveřejněno: 16. 08. 2013
Přečteno:
3223 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář