Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

12.7.2013, České Budějovice – Fabrika

Unavené páteční odpoledne, 5 náročných pracovních dnů je za námi. Thrashportér je nemocný, a tak zůstává v ošetřování mechaniků v autoservisu. Musíme zredukovat aparát a vzít jen to, co se vejde do fiatu marea. Dveře kufru jsou zablokované a nejdou otevřít, takže všechno cpeme bočními dveřmi. Na místo dorážíme ve smluvený čas, v půl osmé. Portugalci si zrovna dávají zvukovku, tak vynosíme věci a dáme pivko venku. Pivo jsme ani nestihli dopít a jdeme na zvukovku my. Obavy ze špatného zvuku se nenaplňují. Máme dostatek času se rozehrát a vše si řádně připravit.  (KubaAjz)

Na festivalu Obscene Extreme jsem nemohl vidět portugalskou kapelu HOLOCAUSTO CANIBAL. Byl jsem rád, že za pár dnů se kanibalové zastavili u nás. Dorazil jsem po osmé večerní na místo konání a čekal plný sál. Bohužel, většina grinderů v Českých Budějovicích a okolí si zřejmě vzala dovolenou. (Míra)

Jako první se nástrojů chopili domácí HIROSHIMA NIGHTMARE. Mix thrashe, punku a hardcoru šlapal dobře. Celé to umocnil i dobrý chrastící zvuk. Jediné plus na malé účasti diváků byl velký prostor před pódiem. Mařenka si tedy dala one-woman show a zpívala mezi diváky. Tomu se říká hudba přímo lidem! (Míra)

Kolem čtvrt na deset to s HIROSHIMA NIGHTMARE odpalujem. Dlouho jsme nikde nehráli, a tak jsme byli velice natěšení. Náš set sleduje něco kolem 12 lidí. Převážně z řad našich kamarádů. Oproti našemu poslednímu koncertu, kdy jsme hráli pro 8 lidí, je to velký krok vpřed, řekl bych. K předskakování SLAYER už chybí jen malý krůček (smích).  (KubaAjz)

Po nás jdou na plac GREEDHALE z „nedalekého“ Českého Těšína. Kapela nebere v potaz poloprázdný sál a spouští svůj vše ničící grindcore. Sem tam jako kdyby z té grindové drtičky vykoukla SEPULTURA z dob alba „Roots“. Ke konci už mi ale set přišel mírně monotónní.  (KubaAjz)

Následující GREEDHALE mě bavili o poznání méně. Výkon i zvuk  byl precizní, ale po polovině už pro mě byl set monotónní. Možná bych to připsal únavě po všem tom cestování, které jsem během předchozích dnů absolvoval. (Míra)

Večer uzavírají portugalští death/grindeři HOLOCAUSTO CANIBAL. Kapela minulý víkend vystoupila na OEF, ale její koncert připadal v programu do hodně pozdních nočních hodin, takže jsme je na OEF vypustili. Dnes si však nenecháme ujít ani vteřinu. Kapela do nás pere geniální set. Chvíli je to víc death metal, chvíli víc grindcore, následně hodí riff, který by dokonale zapadl do AGATHOCLES nebo zas udělají kotrmelec ke goregrindu. Koncert HOLOCAUSTO CANIBAL nenudil, byl pestrý, intenzivní a dokonale z nás vytřepal veškerou únavu. HC nás bavili na tolik, že jsme se nakonec s Mařenkou rozhodli, že vyrazíme ještě druhý den do Slavonic a HC si zopakujem. (KubaAjz)

Hlavní hvězda večera byla z Portugalska. Do Českých Budějovic nepřijel Cristiano Ronaldo, ale masakrující smečka HOLOCAUSTO CANIBAL. Nevím, zda to bylo pivem anebo jejich setem, ale byl jsem polit živou vodou. Death/grindová masáž fungovala jako elektrický šok. Stal jsem se hrozičem i pařmenem v jedné osobě. Sypalo to velmi rychle, až jsem byl překvapen, že najednou zazněl poslední vál. Jako bonus byl přehrán cover legendy EXTREME NOISE TERROR. Pěkně propocen jsem odcházel z povedené akce, navíc jsem v klubu MC Fabrika zažil zatím nejlepší zvuk. Děkuji Robovi z Antistaru, že jsem mohl kanibaly vidět... Jen velká škoda malé účasti. (Míra)

Počet platících se zastavil na 30 kouscích. Dle slov pořadatele Roba (Antistar) nejnižší účast na jejich tour. A to ostatní koncerty byly ve všední dny. Budějce, styďte se! (KubaAjz)

Fotky: Míra

Celá fotogalerie


Zveřejněno: 15. 07. 2013
Přečteno:
3344 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

15. 07. 2013 23:08 napsal/a Luma
návštěvnost
je problém snad všude a když už lidi nepříjdou ani na Holocausto Canibal, tak netuším na co potom chodí.
15. 07. 2013 19:15 napsal/a Rob Antistar
Návštevnost
Popravdě řečeno nečekal jsem žádnej zázrak, jelikož vím jak to v budějkách o prázdninách navíc při pěkném počasí chodí...Ale to, že v páteční večer bude nejnižší účast z celého tour je mírné zklamání!!! Navíc na tak kvalitní kapelu jakou Holocausto Canibal jsou, nemluvě o parádních supportech.
15. 07. 2013 12:57 napsal/a immortal
Kdepak...
jak někam nevyrazí strakonické komando spolu s Coornelusem, tak, tam mají poloprázdno :-))
15. 07. 2013 06:48 napsal/a Asphyx
koukám
Koukám, že Budějovice jsou na tom s návštěvností dost podobně jako Plzeň. Jinak Holocausto Canibal závidím! Pěknej report...