Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
TELEPATIE VI

13.7.2013, Slavonice – Kawárna

Po včerejším náročném večeru celý den neděláme nic jiného, než že sbíráme síly, abychom opět večer mohli vyletět z hnízda jako hladoví supy za potravou. Naší potravou je metal a kde se hraje dobrej metal, jsme i my (smích). Do Slavonic jezdíme poměrně často. Několikrát do roka zde organizátorský kolektiv „Mládí má zelenou“ uspořádá vždy kvalitně obsazený death-grindový večírek. Nikoho jiného se nám na dnešní výlet nepodařilo ukecat a tak vyrážíme jen já a Mařenka. Hodina a čtvrt cesty uteče jako nic a před osmou hodinou jsme na místě. Zatím je zde liduprázdno. Platíme vstup 150 kč. Pozdravíme se s HOLOCAUSTO CANIBAL a jdeme si ještě sednout ven před klub. Za chvilku doráží KAOSQUAD. Tak je o zábavu postaráno. Pijem pivka, kecáme a je dobrá nálada. Domlouváme KAOSQUAD na 5.10.2013 na Garáž na mojí a Mařenky narozeninovou párty. Tak si to koukejte všichni zapsat do kalendáře a dovalit!

Dnešní večer otevírají místní vyznavači smrtícího kovu MARCH OF THE HORDES. Kapelu před nedávnem opustil druhý kytarista, ale i s jednou kejtrou kapela dokázala vytvořit dostatečně hutný sound. Dokonce bych řekl, že to zní i víc čitelně a více vyniknou jednotlivé vyhrávky. Slyšitelnou inspirací pro tvorbu MOTH jsou podle mě rozhodně kapely jako DISMEMBER, GRAVE, ENTOMBED a novější DARKTHRONE.

Druzí na věc jdou blatenští KAOSQUAD. Vždycky, když je vidím v hlavě my naskočí odkaz na video MORBID ANGEL – Live madness 1989. Pusťte si to na YouTube! Deathmetalová mašinerie s jasným vlivem starého původního grindcore jako „Scum“ od NAPALM DEATH a „World downfall“ od TERRORIZER.

Třetí BUT sleduji jen z povzdálí. Bezchybně zahraná grindcorová rubanice. Ale víc nevím co k tomu napsat. Asi nejsem vhodná cílová skupina.

Doteď se v sále pohybovalo něco kolem 40 diváků. Což na věhlasné Slavonice je poměrně málo. Dalších 40 lidí se ale pohybovalo ve vedlejší místnosti, kde valí něco jako discostage, nad kterou jen opovržlivě kroutíme hlavou. Na hlavní kapelu, Portugalce HOLOCAUSTO CANIBAL, se už přišli podívat i ti, kteří z pro mě nepochopitelných důvodů ignorovali tuzemské kapely. Před koncertem za námi přišel basák a ptal se jestli Mařenka zná text songu od EXTREME NOISE TERROR , že by si to s nima mohla zazpívat. Škoda ale neznala. Taky se divil, že jsme s HIROSHIMA NIGHTMARE ještě nehráli na OEF, hehe. Nemáme se prej stydět a napsat Čurbymu, že prej sme dobrý. Chlapče, to asi neklapne (smích). HC rozjíždí ještě divočejší show než včera. Je vidět, že zájem publika je řádně nakopnul. Bubeník je jak přesně seřízený stroj. Kytary valí promakaný riffy. Basák chodí pod podium mezi moshující pařmeny. Nakonec přidávají řadu coverů. Jeden song dokonce věnovali pro HIROSHIMA NIGHTMARE, z čehož jsme měli upřímnou radost. Song od MORTICIAN s nimi odzpívává místní klučina, respekt! Chtějí potěšit publikum ještě víc a tak stále přidávají. Závěr koncertu ale narušil nějaký vypitý ubožák, kvůli kterému nedohráli cover od RATOS DE PORAO. Dostal se k mikrofonu a křičel tam nějaký nesmysly, dokud HC nepřestali hrát a pitomce vykázali. Ten se ale nevzdal a v domnění jak moc je vtipnej svůj stupidní kousek ještě párkrát zopakoval. Právě v tuhle chvíli jsem měl chuť vraždit. Ale podobné situace by měl řešit pořadatel a né rozzlobený fanoušek. Škoda, jak jeden jediný pitomec může zkazit tak vynikající koncert. Čert to vem. I tak to byl noblesní koncert a velký zážitek být pod podiem a být naplno pohlcen jejich hudbou.

Co se týče zvuku, ten je zde vždy excelentní, jinak tomu nebylo ani dnes. Loučíme se a rychle padáme domů, kam dorážíme před třetí hodinou ranní. Před sebou máme 4 pracovní dny, po kterých následuje naše 10denní putování po festivalech v následujícím pořadí. Playfast (Hradec Králové) – NECRONOMICON (Pohoří) – Metaldays (Slovinsko) – Pohoda (Vodňany) a IRON MAIDEN (Praha). Můžete se těšit na rozsáhlý hudební cestopis.

Fotky: Mařenka

Celá fotogalerie

Zveřejněno: 16. 07. 2013
Přečteno:
3346 x
Autor: Kubaajz | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

16. 07. 2013 08:26 napsal/a MMZ
MMZ
Hell to neporadalo MMZ .....Mladi ma zelenou je v hybernaci!
16. 07. 2013 07:54 napsal/a KubaAjz
díky
díky díky, další report bude trvat trochu dýl odjíždíme tento pátek 19.7. a vrátíme se v neděli 28.7 a následně hned zas pojedem na Iron maiden do Prahy:-)
16. 07. 2013 06:43 napsal/a Asphyx
klobouk dolů
tedy KubaAjz, smekám pomyslný klobouk. To tvoje (vaše s Mařenkou) turné po koncertech je neuvěřitelné. Nechci být prorokem, ale možná to vstoupí do českých metalových dějin:)) Díky za pěkný report. S napětím budu vyhlížet další report!