Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

8.7.2013, Pardubice - ČEZ Aréna


Jih ovládl Pardubice! To není titulek sportovních novin, ale situace kolem legendárních ZZ TOP. Tato kapela z Texasu přijela po dlouhé době do České republiky, aby předvedla svůj jižanský blues rock nejlepší kvality. Pokud si někdo myslí, že ZZ TOP jsou mimo jeho ligu, tak vězte, že i na tento koncert dorazil Čurby. Tímto ho zdravím a ještě jednou díky za Obscene Extreme.

V den koncertu se rozhodly České dráhy vyhlásit den zpoždění. Už z Českých Budějovic jsem měl 30 minut. Můj kamarád ze Studénky pak minut 90. A to ještě nebyl konec, protože při návratu domů se to samé opakovalo. Nakonec se mi podařilo dorazit do Pardubic ještě v dobrém čase. Po krátkém zastavení v restauraci (žádný rum!) se akorát vyrazilo před osmou hodinu do ČEZ arény.

Kolem osmé hodiny jsem se dostavil do haly. V tu chvíli hrála jediná předkapela BEN MILLER BAND. Tohle trio pro mě bylo jedno z největších a nejpříjemnějších překvapení za poslední dobu. Dlouho se mi nestalo a vlastně se mi to nestalo nikdy, aby předkapela velké rockové kapely byla tak skvělá. Tři pánové dokázali obsluhovat nástroje jako je valcha, harmonika, bicí, kytara, banjo nebo pozoun. Více jižansky si člověk ani nemohl připadat. Hudba jako ze starých westernů! Však také dostala kapela velké ovace. Rozhodně bych si BMB vychutnal i na samostatném koncertu.

ZZ TOP jsou jako staré švýcarské hodinky. Jedou spolehlivě a nezpožďují se. Na vteřinu přesně v devět večer započal texaský (south) rockový masakr vousatou pilou. Na velké obrazovce krásná blondýnka zvolala "Ladies and Gentlemans... ZZ TOP". Zvuk byl jako whisky - správně řízný, přesný a s hořkým oparem. Už od začátku se sahalo na asi dvě nejlepší desky „Tres Hombres“ a „Eliminator“. Hlavně při hitech jako „Gimme All Your Lovin'“ nebo „Sharp Dressed Man“ celá hala tančila. Jen nevím, zda většina sleduje kapelu po celou dobu. Zdálo se mi, že odezva při setu z loňské „La Futura“ byla chladná. Mě to však neodradilo a naopak jsem si vychutnával celý set. Tihle vousáči nemají slabý materiál. Elektrizující náboj měl cover „Foxy Lady“ od velkého Jimiho Hendrixe. Nebylo znát, že těmto pánům už je přes šedesát. Naopak vyzařovala z nich energie, kterou by záviděla kdejaká mladá kapela. Přes „Mississippi“ k nohám („Legs“) až k prvnímu přídavku. Neuvěřitelně skvěle to šlapalo. Mám rád přístup - žádné kecy a hrát. Někteří asi šli na koncert kvůli povídání, já naopak chtěl vidět a slyšet ZZ TOP. Nakonec přišel i sám král rock´n´rollu - Elvis. Cover „Jailhouse Rock“ parádně zakončil jižanský výlet. Přes 80 minut poctivého blues rocku uteklo jako všechna voda v Texasu.

Skvělý setlist, skvělý zvuk a výkon hodný legendy. Tahle vousatá kapela odehrála výborný koncert. Já jsem odcházel velmi spokojený. ZZ TOP mě splnili hudební rockový sen, že se mi nechtělo druhý den ani usnout.

Setlist:
  1. Got Me Under Pressure
  2. Waitin' for the Bus
  3. Jesus Just Left Chicago
  4. Gimme All Your Lovin'
  5. Pincushion
  6. I Gotsta Get Paid
  7. Flyin' High
  8. Heartache in Blue
  9. Certified Blues
  10. Foxy Lady
  11. My Head's in Mississippi
  12. Chartreuse
  13. Sharp Dressed Man
  14. Legs
  15. Tube Snake Boogie
  16. La Grange/Sloppy Drunk Jam
  17. Tush
  18. Jailhouse Rock

Zveřejněno: 13. 07. 2013
Přečteno:
3249 x
Autor: Míra | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

13. 07. 2013 11:27 napsal/a Míra
ZZ TOP
Jsem rád, že se report líbí. Je to příjemné zpestření po bordelu jako je Obscene Extreme :). Pro mě to bude také velký zážitek. Poslední deska \"La Futura\" se mi líbí. Naživo z ní dost hráli a to jsem si pěkně zatrsal.
13. 07. 2013 10:09 napsal/a Asphyx
díky
Díky za skvělej report. Měl jsem s vousáči čest jen jednou, v devadesátých letech a dodnes je to pro mě jeden z největších hudebních zážitků. Škoda jen, že poslední album má takový divný, špatný zvuk....