Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
HUSMAN FEST

30.5.-31.5.2013, Mexiko

30.5. – přesun do San Luís Potosí, grilovačka, koncert, afterparty

V devět lezem z postele, sprcha to jistí, hygiena a v deset jsme již připraveni k odjezdu. Tentokrát i naši mexičtí přátelé dorazili včas, a tak se můžeme vydat na cestu. Jedem zase zpátky směrem na sever, člověka napadne, že by bylo lepší v tour datech prohodit Toluku a San Luís Potosí (SLP). Hned by ubylo cestování, to ale není naše starost, jsme tu od toho, abysme hráli. Cestujeme krásnou hornatou krajinou, sem tam nějaký jezero, všude vrcholy roztodivných tvarů. Počasí je nádherný, je teplo, ale ne takovej brutal jako v Monterrey. Včerejší rozmrzelost už mě dávno opustila a já se zase těším na večerní koncert. V SLP jsme kolem čtvrtý, chvilku hledáme hotel a nakonec se ubytováváme v hotelu s typicky mexickým jménem Boston:).
Původně jsme chtěli odpočívat, ale místní promotér Fernando nás pozval na grilovačku, což pochopitelně nemůžeme odmítnout. Přijíždíme do jakési chudé čtvrti, všude bordel, povoz s koňmi odváží odpadky a fekálie. Zastavujeme u jednoho z domů s hezkým dvorkem, kde se seznamujeme s Fernandem, a kde se chystá grilovačka. Zatím si dáváme výborný mexický pivo Victoria (vůbec kvalita piva v Mexiku byla obecně na velmi dobré úrovni). Rozdělání ohně je trochu dobrodružství, ale nakonec se vše zdárně daří a my do sebe po chvíli ládujeme pořádný mexický steaky, klobásky, placky tacos, zeleninu a spoustu jiných dobrot. Po několika nášupech všichni praskáme ve švech a jsme spokojený parchanti:)! Vegetíme pod citronovníky, posloucháme muziku a relaxujeme. Petras propojuje svůj noťas s Fernandovou aparaturou a místní berou přednášku o CZ&SK hudební scéně. Takže následují klipy od TUBLATANKY, DEBUSTROLU atd.:).
Čas ale pomalu pokročil a je třeba pomalu se přesunout do klubu. Ten leží v historickém centru města, všude kolem nádherná koloniální architektura a spousta, spousta lidí. Evidentně jsou zvyklí se tady bavit. Opět potkáváme neskutečný množství krásných dívek a žen, kua kde se to tady furt bere:)? Klub je něco jako diskotéka, nekuřácký (paráda!), s vysokým pódiem a oponou před každou kapelou. A abych nezapomněl, s velkým bilboardem před vchodem s našima xichtama:)! Rozbalujeme merch a už se objevují první fans (nakonec jich mohlo dorazit tak 120-130). Hned od začátku je nám jasný, že v týhle oblasti jsou lidi tak nějak bohatší. Prodej je od začátku výborný, i Humberto je spokojený. Nakonec je postránce prodeje merche tenhle koncert společně se závěrečným v Mexico city tím nejlepším.
Dneska hraje fakt hromada předkapel, doporučil bych zhlédnout poster, ty názvy si fakt nejde pamatovat:). Ale celkem nic mě nezaujalo, možná to bylo i hrozným zvukem, který všechny kapely měly. V půl jedný se začínáme chystat, zatímco na druhým pódiu na opačný straně sálu probíhá finále Miss Mokré triko:). Snažíme se vyladit zvuk k co největší spokojenosti, ale moc se nám to nedaří. Tlačí nás čas, začínáme hrát, ale zvuk blbne během celýho našeho setu. Trochu nám to kazí náladu, na tenhle koncert jsme se dost těšili. Navíc i publikum je celkem mrtvý, stojí, zatleská, ale moc se nehýbe. Na AHUMADO se však všechno jak mávnutím kouzelnýho prutu mění. Lidi jsou najednou jak zběsilí a opět se potvrzuje, kdo je tady v Mexiku headliner. Při “Absťáku“ přichází na pódium hostující baskytaristka (název kapely jsem zapomněl, sorry:)) a zmíněnou skladbu si s klukama bez jediné zkoušky dává naživo! No, prý to nebylo nic moc, ale snaha se cení:). Jako druhý host je vokalista z té samé kapely a stejnou skladbu dává vokálně s naprostým přehledem. Jenom ten zvuk stojí furt stejně za hovno. Na záver opět identická situace jako v Toluce. Po AHUMADU měli hrát ještě SEMEN, ale opět z časových důvodů nemohli vystoupit. A to se sem táhli 400 km z Mexico city!!! Naštěstí si tím kluci narozdíl od nás nenechali zkazit náladu.
Po koncertě balíme merch, klub se uzavírá, zůstává jen osazenstvo, ochranka, pár známých a kapely. Najednou se z nekuřáku stává kuřák, ochranka začíná pařit, barmani začínají pařit, no prostě afterparty jak řemen:)! Panáky tequilly lítaj vzduchem, pivo teče proudem, kluci ze SEMEN to ještě prokládají laufama. Jinak konečně jsme pořádně pokecali, kluci jsou velkými příznivci CZ grindcore scény, znají snad všechny kapely, co u nás kdy existovaly:). Vůbec celkově jsme se během pobytu v Mexiku setkávali s velkým respektem vůči české UG scéně, proto není ani moc velkým překvapením, že po KONFIDENT, JIG-AI, AHUMADU a GUTALAX je INGROWING již pátou českou UG kapelou hrající v Mexiku. A už teď je jasný, že další budou následovat.  Party pokračuje až do ranních hodin, kdy se naše výprava pomalu přesouvá na hotel. Máme toho všichni po krk a už se vidíme v postelích. Ne tak Rob s Petrasem, kteří toho zjevně ještě nemají dost a odcházejí k Fernandovi na barák na afterparty afterparty:). My ostatní tak akorát zaplouváme do postele, jsem tuhej během pár sekund.


31.5. – přejezd do Leonu + večerní koncert tamtéž

V 11 mi zvoní budík, což mi připomíná, že mám sraz s jedním z místních fans, který už čeká před hotelem. Včera na koncertě jsme se dohodli, že se staví. Máme mu totiž předat balíček od Romana z Bizarre Leprous prod., v němž mu posílá jeho objednávku. Včera jsme balíček nemohli najít, proto si myslíme, že ráno je moudřejší večera. Nakonec je balíček nalezen pod pomíchanou hromadou různých věcí. Huh, to se mi ulevilo, uvnitř jsou věci za nemalý peníz, to bych si pěkně vydělal… Všichni jsou happy, děláme ještě závěrečný fotky a loučíme se. Mezitím z postele leze i zbytek výpravy. Všichni pytle pod vočima, to je teda pohled:)! Javier celou situaci šperkuje ranní šavličkou, no paráda:)!
Postupně se ale balíme a po chvíli vyrážíme pro Roba s Petrasem k Fernandovi. Tam nás čeká další pohled pro bohy, oba dva pánové toho zrovna moc nenaspali, hlavně Rob vypadá, jako kdyby před minutou dopil svoji poslední tequillu:). Nutno podotknout, že Rob se během celého dne udržuje v podobným stavu, ve kterým jsme ho našli. Že prý je to pro něj lepší, líp se prý zvládají nástrahy turné:).
Nabíráme oba dva flamendry a za chvíli jsme už na cestě do Leonu, dvoumilionového města v provincii Guanajuato. Cesta není dlouhá, cca 300 km, my si užíváme krásného počasí a cestu si zpříjemňujeme konzumací různých nápojů, např. plechovkami Jacka Danielse s colou za cenu v přepočtu cca 25 Kč. A zase ta nádherná krajina, venku se střídají krásná panoramata, hory, pouště, savany. Každou chvíli balancujeme na cestě, která vede nad nějakou propastí, krajnice neexistujou:). Cesta utíká jako nic a kolem čtvrté jsme v Leonu. Je to moc pěkné město ležící na několika pahorcích, opět je k vidění krásná koloniální architektura, aspoň něco pozitivního tady po těch Španělech zbylo. K tomu je v kontrastu moderní centrum města, a jelikož je pátek a všichni se vyrážejí bavit, je všude plno lidí.
Zastavujeme u našeho hotelu, kde máme sraz s promotérem dnešní akce. Ten za chvíli přichází a bere nás na večeři do Rock Stars Burger restaurantu. Nabídka je vynikající, např. Led Zeppelin burger, Black Sabbath burger, Jimmy Morrison burger atd.:). Vše vypadá velice jedle, dávám si Jimmi Hendrix burger a po konzumaci se sotva můžu hýbat. Navštěvujeme místní hudebniny, kde Rob čekuje nějakou originál mexickou španělku, ale nabídka není moc reprezentativní. Jdeme se ubytovat a rychle do klubu, který má název After Revolution.
Rozkládáme merch a Saul mi povídá, že radši od dnešního koncertu nemáme očekávat nic extra. Že místní chodí spíš na black metal a že když tady naposledy hráli RECTAL SMEGMA, přišlo 15 platících. No uvidíme, třeba to nebude tak hrozný. A není. Nakonec koncert navštěvuje cca 120 hlav, které vytváří parádní atmosféru především pro AHUMADO a pro nás. Myslím, že zvlášť nám se dnešní koncert docela daří, lidi jedou jak urvaný ze řetězu, zdraví nás česky ahoj a na zdraví. Samozřejmě následuje milión fotek a podpisů. Rob už je zase ve varu a proud tequilly je, zdá se, nezastavitelný. AHUMADO opět masakruje, jejich set znám za tu dobu už nazpaměť a od stolku s merchandise si užívám vystoupení. Opět boduje “Absťák“, jednoznačně největší hit kapely, i když klukům už dle jejich slov trochu začíná lézt na nervy. Ale fans to prostě chtějí, nedá se nic dělat. V průběhu songu se pódium plní asi 8 lidma a následuje pařba s kapelou. Konec je velkým triumfem A.G., kteří mají publikum opět zcela ve své moci.
Pár slov k ostatním kapelám hrajícím dnes večer. Názvy si opět moc nepamatuju (snad krom PIG MURDER) a muzika je většinou na jedno kopyto. To znamená, chrrr, grrr, vrrr, umca, umca, trrrrrrrrrrrrrrr:)! Ale celkem mě zaujala další kapela s chrochtající zpěvačkou a kapela, která hrála cover od GUTALAX:). Po koncertě ještě chvíli pokračuje party, pak jsme ale vyzváni k odchodu, což znamená přesun na hotel. Je zase kolem třetí ráno a už i Roba, kterej celej den doplňoval alkoholické tekutiny, aby přežil, se začíná zmocňovat únava:).
Na hotelu jsme za chvilku, ale nějak nemůžeme spát, neboť z vedlejšího pokoje, kde bydlí Jurgen, Beherit a Mexičani, se ozývá celkem řev. Petras navrhuje, že na ně zavoláme fízly:), nakonec je ale únava silnější a i přes hluk odvedle jsme za chvíli mrtví.

Pokračování...

V tištěné podobě vyšlo v Buryzone č. 19.

Zveřejněno: 06. 08. 2013
Přečteno:
3392 x
Autor: Vlakin | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář