Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TELEPATIE VI

24.5.-26.5.2013, USA

24.5. – Maryland Deathfest, hraní, pařba, zevling, oslava narozenin

Kolem deváté lezu z postele a jdeme s Wokatým a Eddiem do města na snídani a nakoupit nějakej chlast, páč jsem se rozhodl, že dnes je dobrej den na lehce opožděnou oslavu mých narozenin:). Kupuju 2 flašky whisky a bandu piv a beru to na hotel. Jednoho vizoura berem s sebou, během prodeje merchandise bude dlouhá chvíle:). Dnes je opravdu výjimečnej den, nejenom díky hraní na MDF, ale když jsem viděl, v jaký společnosti jsme se ten den ocitli, tak mi spadla brada. Dnes hrají mimo jiné i CARCASS, REPULSION nebo RIGHTEOUS PIGS, zásadní kapely pro tvorbu stylu (kompletní line-up pro tento rok najdete na www.marylanddeathfest.com/runningorder.html). Hrajeme s AHUMADEM po sobě, což je fajn, aspoň se nemusí přestavovat bicí. Jinak letos jsou na MDF rovnou 4 scény, 2 venkovní, jedna ve velkém stanu a konečně poslední v klubu (název jsem zapomněl) asi 15 minut pěšky od hlavní festivalové plochy okolo klubu Sonar. Mimochodem, tentokrát se nehraje přímo v klubu, celý vnitřní prostor je věnován prodeji merchandise.
V 16:30 jdou AHUMADO na věc. Lidi jsou ve varu a utváří se typický circle pit. Myslím, že spousta lidí ocenila účast AHUMADA na MDF, čemuž odpovídal i prodej merchandise. Jak se dalo čekat, asi největší aplaus získal song “Absťák“, pravděpodobně největší hit od A.G. AHUMADO končí a má publikum totálně na svojí straně. My máme na přípravu nějakých 35 minut, náš set se lehce kryje s vystoupením fiských CONVULSE na venkovní stagi, ale jde asi jen o 10 minut. Začínáme přesně na čas a užíváme si výborné vystoupení i ohlas publika. Jsme tady už potřetí a vždy jsme zde měli skvělý ohlasy, letošek není výjimnou. Nakonec jsem i lehce dojat, Rob zfanatizovává dav, který jednohlasně řve „Happy bithday to you!!!“:). Vše je doplněno hromadnou konzumací whisky přímo na pódiu. Prostě paráda:). Cover od NAPALM DEATH nakonec a po 35 minutách je hotovo. Díky, MDF!!!
Trochu si orazit a honem do víru festivalového dění. Stíhám ještě kousek BENEDICTION (dobrý set, ale s jejich vystoupením na OEF se to nedá srovnat), pak PIG DESTROYER, REPULSION (hráli ve třech, pouze s jednou kytarou), RIGHTEOUS PIGS (yeah, další legenda je zpět!!!), všechno neskutečné sety. Mezitím se střídáme v klubu u merchandise, konzumujeme alkohol, někteří i lehké drogy a užíváme si festu. Hlavně ale chceme být ready na CARCASS. Balíme tedy merch a těšíme se na gig, který mě (a nejen mě) má poslat do nadpozemských výšin blaženosti.
CARCASS vidím naživo počtvrté v životě, ale tohle je pravděpodobně vrchol (i když gig v Ostravě v roce 1990 během jejich tour k albu “Symphonies Of Sickness“ je hodně velkej konkurent!!!). Pánové v sestavě Jeff Walker (bass, voice), Bill Steer (guitar, voice), Daniel Wilding (drums, ex-TRIGGER THE BLOODSHED) a Ben Ash (session guitarist) startují otvírákem z “Heartwork“ songem “Buried Dreams“ a pak následuje 70 minut hudebního orgasmu. Zazní skoro komplet celý album “Necroticism“, největší pecky z “Heartwork“ (kromě otvíráku a titulky ještě “Carnal Forge“ “No Love Lost“ a “This Mortal Coil“  a nezapomnělo se ani na klasiky typu “Reek Of Putrefaction“, “Genital Grinder“, “Pyosified (Rotten To the Core)“ nebo “Tools Of  The Trade“, který jsem ani neočekával. Vše doprovází vynikající zvuk z dílny našeho starýho známýho Chrise, se kterým se známe od našeho CZ/SK minitour s NAPALM DEATH v roce 2008, ten kluk je prostě frajer!!! CARCASS prostě pro mě vítězí nejen dnes a na celém festu, ale jedná se pravděpodobně o jeden z nejlepších gigů, který jsem kdy viděl. CARCASS zkrátka byli naprosto jedinečný, smekám kšiltovku až k zemi a nemůžu se dočkat new alba, který má vyjít v září.
Po tomhle zážitku už by asi ani nebylo třeba dávat si další kapely, ale my  s Wokatým, Puttim z CONTRASTIC a několika dalšími zoufalci vyrážíme do klubu na ROTTEN SOUND a hlavně TRAGEDY, který jsem ještě neviděl naživo. Klub je plnej, většina českýho osazenstva včetně Čurbyho je na místě, a gigy obou kapel se stávají ozdobou pátečního festivalovýho dne. Jinak nás velmi těší přízeň místních fans, děláme hromadu fotek a všichni nám jednoznačně vyjadřují podporu. To už se ale většině návštěvníků, včetně mě, začínají vymykat z rukou dnešní alkoholové radovánky. Nezapomněl jsem na oslavu svých narozenin a celou dobu od konce našeho setu jsem se tomu za doprovodu přátel a známých poctivě věnoval:).
Před hotelem potkáváme směs většinou naprosto na sračky lidí z kapel, fans a dalších návštěvníků hotelu. Do rána stíhám ztratit batoh s pasem (druhý den ho nacházím na pokoji A.G.:)), obejít asi 14 pokojů, všude si dát nějakej drink nebo jointa a udělat několikrát ostudu. Naštěstí na tom jsme podobně jako většina osazenstva hotelu, takže si toho nikdo ani moc nevšímá. Jedna z posledních věcí, kterou si pamatuju, byla šavle, kterou Wokatej hodil před hotelem. No prostě kultura za 500:)!!! Kolem sedmé ráno se přitrmácím na pokoj a mám toho tak dost, že ani nedojdu do postele a vytuhávám hlavou na nočním stolku a tělem na zemi:). Je třeba dodat, že Eddie, se kterým sdílím pokoj, mi moc nepomáhá, naopak mě ještě fotí:). O tom ale nic nevím, jsem dead okamžitě po příchodu.


25.5. – day-off - Maryland Deathfest – zevling, kapely, alko radovánky

Probuzení je pochopitelně total masakr, z postele (kam mi nakonec pomohli:))lezu kolem druhé. První moje myšlenka: batoh!!! Potácím se na pokoj k AHUMADU a ke své velké radosti zjišťuju, že batoh je na světě a v pořádku. Život je najednou zase fajn:) a já se s radostí připojuju k party, která už se zase rozjíždí. No, stačí si párkrát loknout vizoura, jednoho laufa s Puttim a jsem zase tam, kde jsem byl:). Chci jít ale co nejdřív na fest, takže s Wokatým (byl na tom včera úplně stejně jako já, akorát že já jsem nepoblil chodník před hotelem:)) berem čáru směr Sonar.
Po cestě dáváme výbornou čínu, která nás srovnává. V backstage potkáváme Jeffa a Billa z CARCASS, se kterými se dáváme do řeči a děláme fotky. Je to neuvěřitelný, ale kluci si pamatujou i koncert v Ostravě, byl to prostě pro ně asi velkej zážitek hrát v post komunistické zemi pro 3000 šílených fans:). Později večer kecám i s bubeníkem Danem, super týpek, mimochodem včerejší vystoupení dal s prstem v nose, bylo to do posledního ťuku!!! Podle jeho informací ohledně novýho alba se máme na co těšit, nová deska bude obsahovat všechny poznávací znaky CARCASS, včetně blast beatů a hlubokého vokálu Billa Steera!!! Fakt se moc těším a tuším parádní nahrávku!
Jinak dnes vystupují i DOWN s Philem Anselmem, kterého se podařilo Robovi odchytit a udělat s ním fotku. Závist, vole:)!!! Jejich vystoupení bylo fajn, ale dost toho chlapec nakecal, místo aby víc zpíval. Jinak pohoda, pro příznivce band jao EYEHATE GOD nebo CROWBAR povinnost! Co se týká ostatních kapel, líbí se mi MELVINS, WEEDEATER, BROKEN HOPE (legenda, návrat na scénu po 12 letech) a pár dalších. Dnešek je ale hlavně ve znamení užívání si festivalu, nákupy, kecání se známejma a paření.
Dnes nehraje žádná česká kapela, tím pádem jsou všichni jak urvaný ze řetězu a užívají si, co to jde. Spousta lidí nás zase zastavuje, fotí se s náma a vůbec nám všelijak vyjadřují podporu, je to moc fajn. Vrcholem je fanoušek z Detroitu, kterej nám kupuje snad 7 rund vizoura. To se prostě musí nějak projevit:)! Kolem půlnoci už toho mám zase dost, chtěl jsem jít do klubu na INFEST, ale únava je silnější, prostě to nedám… Procházím naší oblíbenou ulicí se šlapkama a drogovejma dealerama (zrovna je tam nějakej policejní zásah, benga na koních, hustý), kupuju si večeři a mizím na hotel. Spát je taky občas třeba:)!


26.5. – day-off - Maryland deathfest, odjezd do New Yorku na letiště


Tak takovej brutal jsem na probuzení fakt nečekal! Následky posledních 2 dnů se mi pravděpodobně přetransformovaly v jednu velkou zrůdnou kocovinu. Lezu z postele jako v mátohách a přemýšlím, jestli vůbec někam půjdu. Eddie je na tom podobně. Nakonec trochu pomáhá snídaně a kolem druhé hodiny už oxiduju na festu. Potkávám Puttiho, kterej je už “řádně upraven“ a připraven na americkou premiéru CONTRASTIC:). Dneska je na programu vystoupení spousty skvělých kapel, ale my bohužel kolem osmý hodiny večerní musíme vyrazit na letiště. Sice nám to do Mexico city letí až v 9 hodin ráno, ale je třeba brát ohled na oba naše řidiče, kluci to mají z New Yorku do Albany ještě další 4 hodiny cesty a každý z nich má v pondělí svoje povinnosti.
Zpět k festivalu. Dnes opět rozkládáme merch, společně s GRIDE a CONTRASTIC a střídáme se u prodeje. Jinak GRIDE, stejně jako před 3 lety, ve stanu masakrují. Vynikající set okořeněný coverem od BRUTAL TRUTH. CONTRASTIC zvládají svůj set taktéž s přehledem, i “upravený“ Putti jede jako fretka:)! Kluci to postavili hlavně na svém jediném full albu s vílou a lidi to evidentně baví. Neviděl jsem CONTRASTIC naživo skoro 9 let a tohle si fakt užívám. Už se těším na další společný akce! Obě kapely taktéž prodávají spoustu triček a dalšího merche, paráda! Z dalších kapel bych zmínil kultovní SACRED REICH, který jsem bohužel nestíhal celý, ale i tak to byla pecka. Díky našemu odjezdu nestíháme pochopitelně ani VENOM, na které jsem se těšil. Škoda… Pomalu se balíme a o půl deváté jsme připraveni k odjezdu. Takže ještě jednou díky Baltimore & MDF!!!
Následuje 5 hodinová cesta do New Yorku na letiště JFK s jednou pauzou na občerstvení. Tam jsme v půl druhý v noci, loučíme se s Justinem a Jasonem (díky za pomoc, klackové!) a snažíme se najít náš gate. Máme spoustu času, na odbavení jdeme až v 7 hodin. Rozbíjíme tedy stanoviště, přeorganizováváme trika a ostatní merch, aby byla všechny zavazadla vyvážená a žádné nemělo víc než 23 kg. Část triček necháváme na letišti v úschovně, máme toho fakt celkem hodně. Po cestě jsem vůbec nespal, takže na mě padá dost krutá únava. Krabici od triček pod sebe, batoh pod hlavu a skoro okamžitě vytuhávám…

Pokračování...

V tištěné podobě vyšlo v Buryzone č. 19.

Zveřejněno: 02. 08. 2013
Přečteno:
3434 x
Autor: Vlakin | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář